< Tilbake til oversikten

Er ny, kan noen hjelpe meg?

#1

suzeline sa for siden:

er 6 dagen på lavkarbo, men synes de går tregt. tatt av 2,6 kg totalt, 2,1 gikk de første 2 dagene... fikk svakt utslag på stix etter fire dager.. har ikke blitt dårlig.fikk mensen i dag har de noe med det å gjøre?? lurer på om eg får for lite fett?
eks inntak i går: drikker vann og fun light og cola zero men de begrenser seg selv, er ikke på langt nær det inntaket eg hadde før
frokost: 2 stekte egg med 7 skiver bacon
lunsj 1 halv kylling med kinakål
middag/kvelds: 1 nakke kotelett på grill ikke stekt i smør og kinakål

dessert: pudding lagert av 2 egg og 2 dl fløte og litt vanilje sukker og littnatreen sukker, spiser 1/2 eller 1/3 del

liker ikke rømme og dressing og alle slags sauser heller ikke alle slags grønnsaker så blir litt vanskelig dette


#2

Charlott sa for siden:

Synes du 2.6 kg på 6 dager er tregt?? Da tror jeg nok du må justere forventningene litt altså ;)

Så lurer jeg litt på om du har lest boka "Slank med ketolysekuren"? Blir du mett på den maten du spiser? Synes det ser ut som litt lite mat, altfor lite grønnsaker og for lite fett ;)

Her finner du en flott samling med linker, der vil du få masse tips, råd og ikke minst gode oppskrifter :)


#3

suzeline sa for siden:

ja er jo i grunnen mett , beg å spise 2 koteletter men fikk høre at de var meningen å ikke skulle spise seg stappmett jeg spiser for det er godt....har tenkt på om det er for lite fett får vel beg å drikke av fløte boksen
spiser litt ost til måltidet


#4

Nerthus sa for siden:

Hva er det du ikke "liker" med fettet og grønnsakene? Har du lest ketolyse-boka?

Hvis du skal spise så lite karbo MÅ du øke på kraftig på fettet. Dette kan gjøres på mange måter, noe står i boka - andre tips får du vet og søke på forumet.

Grønnsaker venner man seg på - det er bare og starte med små mengder kokt feks blomkål og brokkoli som du kan mose med urter og litt fløte og smør, smaksansen din vil endre seg over litt tid.

Evt kan du se nærmere på fedon lindberg som har litt mer karbo og litt mindre fett i sine anbefalinger.

Tenk helse og god ernæring også selv om jeg skjønner at du er svært stresset med vekta. Den første og av og til andre uka går du uansett bare ned vann - det er først etter dette fettforbrenningen gir utslag.

Tilslutt - hvor mye skal du ned? Er du reelt overvektig? Les linkene du har fått - du bør velge og sette deg godt inn i lavkarbo - og kanskje velge en retning som er mer komfortabel for deg og din smakssans :)


#5

suzeline sa for siden:

trenger å gå ned 10-15 kg og har lest boka men prøver å pløye igjen for å se hva jeg har gått glipp av ..
liker i grunnen masse smør på brødskiva men til stekte egg ig omelett sblir jeg kvalm
rå gulerøtter er vanligvis kjempegodt(selvfølgelig) men kokte blomkål og brokkoli blir likksom vassent og seigt uff høres nok voldsomt kresen ut
men hva gjør dere for å få opp fettet ???har mensen noe innspilling??


#6

Modezty sa for siden:

Les gjennom linkene Charlott nevnte, der finner du mye nyttig informasjon.

Du skriver at du ønsker å gå ned 10 - 15 kg. For å kunne rådgi deg, er det veldig greit å vite høyde/vekt - evt. BMI også. Det er stor forskjell hvis man er 30 kg overvektig og ønsker å gå ned 10 kg, eller man er innenfor normalvekt på BMI skalaen og ønsker å gå ned 10 kg ;)

Legg også gjerne inn en dagsmeny eller 3 på www.diett.no, da er det lettere å se hvor mye karbohydrater, proteiner og fett du får i deg.

Jeg slet også med at jeg ikke fikk i meg nok fett første gang jeg prøvde meg på lavkarbo, men innser at for meg er det ikke nødvendig å "pælme" på med fett da jeg heller integrerer det i maten min. Blir ikke "ekkelt".

Avocado med reker og majones, godt med fett - uten at det blir for mye. Egg, majones og salami. Blandet til en salat f.eks. Les gjennom oppskriftstrådene, og prøv deg frem.

Lykke til :)


#7

Modezty sa for siden:

Frokost: ok
Lunsj: Spis litt mer variert til salat og hvor er fettet? Du kan med fordel ha paprika, agurk, fetaost med olje og oliven i salaten. Da får du litt mer fett i kroppen.
Middag: 1 nakkekotelett med kinakål er ikke allverdens mat. Hvis du er sulten spiser du selvsagt 2 koteletter - men ikke til du er stappmett. Her ser det også litt tørt ut. Hva med en rattatouille laget av litt champignon, squash, løk og paprika? Jeg skjærer i biter og steker. Smaker supert til koteletter. Har selvsagt smør i panna, og krydrer etter smak.
Puddingen: ser ok ut - men ikke noe jeg ville spist ofte :)


#8

Modezty sa for siden:

Ser jeg ikke klarer å svare på alt i ett innlegg i dag. Litt ukonsentrert...

Dampkok brokkoli og blomkål, ikke kok den ihjel - da er den ihvertfall ikke god! Alternativt - gi grønnsakene et raskt oppkok, og ta av. Jeg liker at grønnsakene har litt motstand når jeg tygger - "al dente".

Mens og eggløsning har selvsagt noe innspill på vektendring i løpet av måneden. Ikke heng deg opp i enkeltmålinger - se heller på tendensene i vekten. Dvs. er du på nedadgående - ikke bli stresset hvis du innimellom går opp litt, hvis du ellers følger kostholdet. Kroppen jobber med sitt - og vektkontroll er vel ikke hovedfokuset der i gården.


#9

suzeline sa for siden:

takk for tilbakemeldinger er 174 lang og veier 82 kg..
puddingen er kjempegod majones kommer jeg aldri til å klare men kanskje jeg må prøve meg på flere sauser...hvilke smør bruker dere å steke i??har brukt margarin
er piffi greit?


#10

Yonah sa for siden:

Margarin er IKKE smør! Smør er laget av fløte/rømme og evt smakssatt. Margarin er en fæl coctail av div. fett kroppen ikke har noe godt av.

Sleng en god skive med smør på nakkekoteletten. Jeg bruker mest bare vanlig tinesmør, men det finnes i setertype, så har man kvitseidsmør og rørossmør og kanskje noen lokale varianter. Bare smør er smør.

Kyllingsalat er kjempegodt og liker veldig god å lage dressing av halvblandet eddik og en god kaldpresset olje, salt og pepper og en liten dæsj søtstoff. Lag gjerne en del slik at du bare kan ta på noen spiseskjeer til salaten din. Og pass på at salaten ikke kun består av grønne og næringsfattige blader!


#11

Modezty sa for siden:

Bruk ekte smør, ikke margariner. Finnes flere tråder som skriver mer om hvorfor hvis du søker. Jeg liker Tine meierismør.


#12

Peppa Gris sa for siden:

Et tips er å steke blomkålen og brokkolien i masse smør, da blir den ikke vassen og ekkel, men sprek og god. Pass på å ikke dampe den når de steker, men steke :)


#13

suzeline sa for siden:

har funnet litt om eggemelk hvordan lager jeg de skal det kokes?


#14

VSB sa for siden:

Kryddersmør synes jeg er godt til ulike kjøttretter.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.