Uff må bare skrive det her, jeg var på fest i går på jobb og hadde ikke spist siden 06:00 festen begynte kl 16.. Tror jeg drakk 4 cider (lavkarbo) og spiste 50 gram ca med kylling ... kjempelite
Jeg kasta opp og kasta opp og hadde verdens verste hangover i dag, kasta tilogmed opp i bilen til svigers i går og var helt uten kontroll... :(
I dag reiste vi på jobb 06:30 og jeg kjøpte 2 boller på bensinstasjonen hadde ikke tid til å steke noe kjøtt før jeg gikk og hadde nok ikke klart å holde på det heller...
Da er det vel bare å fortsette som før men med lite fett i dag siden jeg har spist så mye karbo? eller?
Noen som vet - hvor lenge varer blodsukker-stigningen, og insulinutskillelsen og dette? Tenker at hvis man sprekker må man holde seg unna fett? Men kanskje like godt å fortsette på kuren:confused:
Det beste er jo å bare fortsette. Det dummeste man gjør er å tenke "nå har jeg sprukket, så da kan jeg like gjerne stappe innpå". Da er man på karbokjøret igjen før man får sukk for seg.
Og, det er ikke nødvendig å bli sint på seg selv, skuffet osv bare fordi man spiste noe man ikke burde ha spist. Det hender jeg også gjør det, jeg er meget svak i visse øyeblikk (særlig sjokolade)..men, det er så sjeldent og så lite at det påvirker ikke kroppen min i særlig stor grad i lengden. Det er bare der og da, den dagen.
Det er verre med alkoholen hvis man føst skal prate om hva man bør og ikke bør gjøre:p Jeg trener relativt mye (hver dag, styrke(veldig tungt og ikke sånn der "åh, jeg løfter 15 kg:rolleyes:), hadde jeg da vært på fylla eller bare tatt et glass vin ei helg så vil det "skade" meg over lengre tid enn hvis jeg plutselig får det for meg at NÅ vil jeg spise 200-300 gram sjokolade over en kveld. Den sjokoladen sitter bare der og da..dagen etterpå er en ny dag, men alkoholen vil sette meg tilbake til start:p:o
(Men når det er sagt, med tida vil de "anfalla" hvor man plutselig spiste noe man ikke burde skje sjeldnere og sjeldnere..jeg spiser så og si aldri noe jeg ikke burde spise, men så stresser jeg heller ikke med at det, det og det kan jeg ikke spise, for da vil jeg jo ha det hele tiden. Jeg tenker derimot at det bør jeg ikke spise, hva annet kan jeg ta istedenfor?)
Akkurat det avhenger hvor strengt lavkarbo en spiser og hvor hard treningen er. I et ketogent kosthold vil alkohol, såfremt inntaket er innenfor karboregnskapet, forbrennes på bekostning av fett. I det øyeblikk man er promillefri vil kroppen gå tilbake i fettforbrenning. Karboer fra 200 - 300 g sjokolade gjør verre ting med en kropp i ketose. Mener nå jeg da.:D
Jeg er både enig og uenig:D
Enig i det du sier i forhold til alkohol+sjokolade+ketogent kosthold.. MEN jeg kommer aldri til å si at alkohol er mer ok enn sjokolade:o
(Heldigvis drikker jeg ikke alkohol eller spiser 200-300 g sjokolade, så da slipper jeg jo å teste ut mine tanker om det ene og det andre:p)
Men i utgangspunktet gjaldt jo denne tråden sprekk med to boller..snakk om avsporing! Uansett utskeielse: spist er spist, gjort er gjort. Fortsett som vanlig ikke ha dårlig samvittighet for at en har gjort litt feil langs veien! :D
Deg om det. I forhold til lavkarbokosthold (alle kosthold?) er alkohol bedre enn sjokolade (og nå snakker jeg anbefalte mengder alkohol i forhold til "vanlig" usunn sjokolade). Men, som du sier, nok avsporing. :D
Hadde en skikkelig sprekk i går, jeg også. Lever til vanlig lavkarbo, er ikke så opptatt av ketose, men holder meg trolig rundt 40-50 karber pr dag (anslagsvis). I går var vi hos svigers. Fikk servert pizza, den var god, med tynn bunn og masse fyll, spiste 3-4 stk, så en halv bolle med rørt jordbær og så 10 konfektbiter! Drakk et par glass juice, og da jeg kom heim, drakk jeg en øl!
Idag var det på med lavkarbo igjen; egg, majo, avokado, pølse og røkt laks og knekkebrød. God og mett i flere timer. Spiste middag ca 6 t seinere, da hadde jeg også vært på fjelltur (en liten en). ;-) Middagen var også innfor lavkarbo; kyllinglår med stekte jordskokker og masse fenikkel pluss masse annet - og salat.
Må le litt. Kjenner meg godt igjen. På kvelden med et par glass vin innenfor på en god restaurant klarte jeg ikke motså sjokoladefondant med is. Toppet det med hjemme 200 gram firkløver og et par lakrispiper.
Den satt.
Frister lite å "sprekke" på denne måten igjen. Kroppen tok det ikke godt i mot!!!:wacko: Lykkelig tilbake til det vante i dag. En erfaring rikere,
og neste gang blir det kos med lavkarbo dessert i stedet:):)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.