AntoniaM sa for siden:
I går hadde jeg fint og nesten gratis tilbehør til kyllingen:
Jeg plukket rikelig med brennesle og skvallerkålskudd (har ubegrensede forekomster både på utsiden og innsiden av hagegjerdet).
Jeg kokte "grønnsakene" møre i lettsaltet vann og lot de renne av mens jeg freste lett (bare til den ble blank) litt løk i steikepanna.
Det grønne ble deretter grovhakket og lagt i en ildfast form sammen med løken. Litt salt og pepper ble strødd over.
I et risteglass hadde jeg fløte, litt pepperrot-pasta og litt Johannesbrødkjernemel. Ristet det sammen og blandet det inn i det grønne.
På toppen ost - vanlig gauda + et strø med parmesan øverst.
Lot dette stå sammen med kyllingen i steikeovnen de siste 20 min av kyllingens steiketid.
Det smakte deilig på i går og til lunsj i dag.
Jeg veit ikke helt karb-innholdet i disse grønnsakene, men fornuften sier meg at det må ligge på omtrent samme nivå som spinat. Mener å ha lest et sted at brennesle innholder stoffer som senker blodsukkeret uten å vite noe mer om dette.
Tar gjerne i mot forslag til flere bruksområder både for disse ingrediensene og andre ugrass.