< Tilbake til oversikten

Alternativ når resten av familien spiser spagetti?

#1

Anyone sa for siden:

Midt i uka går det greit å spise samme middag som resten av familien. Da består middagene stort sett av rein fisk i en eller annen form, så det er bare å kutte potetene.
Men i dag står det spagetti og kjøttsaus på menyen og det er ikke akkurat lavkarbo. Og jeg kan ikke tenke meg til at den sausen er noe særlig god med bare grønnsaker til. Og ikke har jeg lyst på salat til middag, når jeg har spist det til lunsj.
Så da lurer jeg på om dere har noen gode forslag til alternativer?


#2

Kitt sa for siden:

Jeg pleier å steke meg an masse sopp, jeg, når de andre spiser spagetti.:)
Prøvde med squash- alternativet jeg fant her inne, men det var ikke noe for meg!


#3

Anyone sa for siden:

Den squash greia hørtes kjempegod ut og må prøves.

Når du har stekt sopp, har du da kjøttsaus til?


#4

frøken sa for siden:

Her sto spagetti på menyen i går, da tok jeg av litt kjøttdeig til meg før jeg tilsatte sausen. Kjøttdeigen til meg hadde jeg godt krydder på, og rømme. Hadde kokt blomkål og brokkoli til.


#5

Edla sa for siden:

Den kjøttsausen jeg lager er ihvertfall VELDIG god sammen med salat! Da har jeg en dyp tallerken som jeg legger salat underst også topper jeg med kjøttsaus! NAM! Da dropper jeg annen saus men har masse ost på istedenfor!


#6

manne sa for siden:

Her har vi ikke spagetti og kjøttsaus, men kokt blomkål og kjøttsaus. :D


#7

Kitt sa for siden:

Steker masse fersk sopp godt i store biter og har kjøttsausen over, akkurat som om soppen var pasta, ja!:sikle:


#8

Charlott sa for siden:

Bruker også sopp, men hiver også gjerne finstrimlet kinakål i panna sammen med soppen de siste minuttene.
Kinakål smaker ikke så mye og gir litt pastafølelse. I allefall for meg, mulig jeg bare er lett å lure :D


#9

Camomilla sa for siden:

Jeg har laget squash-pasta og synes det funker fint :) Nå saltet og skylte jeg strimlene før de fikk et oppkok, og konsistensen passet veldig godt til "pasta-mat".


#10

Livsglede sa for siden:

Skaff deg et juliennejern og riv squash og ha den som pasta:D Ingen her som spiser annet nå. Jeg river squashen i lange tynne strimler, lar den ligge litt med salt på, skyller av og så koker jeg den fort opp, heller av vannet, rører inn smør.Har over kjøttdeidsausen som omdette er pastaen. Jeg lager kjøttdeigsaus av tomatpure, eller moser en boks hermetiske tomater og krydrer ivei med litt løk , chili, hvitløk etc..... topper hele greia med revet jarlsbergost, nam,nam....:D Bare prøv deg frem.


#11

Tiki sa for siden:

Jeg har et slikt Juliannejern som som jeg strimler squach. Steker det bare i panna. og krydrer, har evt. på litt parmasanost. Blir litt vanndig, så kanskje jeg skal prøve å salte det som beskrevet over her.

Jeg synes dette er godt når jeg vil ha avveksling til salat eller andre kokte grønsaker, og veldig enkelt.

Du bør lage litt mye, for det blir liksom ikke så mye når det er stekt, og vannet er trekt ut.

Jeg steker ofte en stor nakkekotelett, mot slutten av steketiden, har jeg bare squachen oppi og steker i det fettet som er der da, og evt. krydrer litt mere. Vledig enkelt og godt.

rafens.no/produkter/rosle/julienne_stal

Noen flere squach tips, kjekt på grillen også, og ikke minst ikke mye kh i disse.

www.klikk.no/mat/spise/article484522.ece


#12

Yonah sa for siden:

Jeg spiser blomkålris til kjøttsaus, synes det er best. Jeg pleier å rive opp masse blomkål på en gang og fryse ned i porsjoner.


#13

Falco sa for siden:

Ser at din filosofi er mindre kh. Da vill jeg prøvd Dreamfields pasta.
Vi spiser denne alle sammen i familien, både voksne og barn.
Hvor en av de voksne fremdeles er i ketose etter et måltid, mens den andre ikke er det. Barna har heller ikke vondt av pasta med mindre karbohydrater.


#14

Camomilla sa for siden:

Denne har jeg bestilt for å teste ut på ungene :) Innbiller meg at det er litt mye kh i denne for meg - selv om det iflg. produsenten er kh i form av inulin og lignende som ikke tas opp i kroppen. Den er uansett karboredusert ift. vanlig pasta (fullkorn også), så jeg er spent på om den faller i smak :)


#15

Mithila sa for siden:

Squash fungerer veldig fint som pasta, syntes eg. Men eg har aldri vore den store pastaelskaren, så blir ikkje så ofte. :)


#16

Anyone sa for siden:

Det ble squash strimla og frest i panna med smør og litt pepper. Og det var kjempegodt. Faktisk MYE bedre enn spagetti. Og enda bedre. Jeg ble jo så fort mett av det.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.