Vi drar snart på ferie til Hellas og skal være der i 2 uker.
Men hvordan skal jeg få til å spise lavkarbo der i 14 dager?
Sist jeg var i syden spiste jeg det jeg hadde lyst på..og litt til og la på meg 4kg! Det skal ikke skje igjen og jeg har det like bra på ferie uten magen proppet av alle gode fristelser...
Så nå trenger jeg hjelp..
Når vi er på stranden blir jeg alltid fysen etter noe godt, "alle andre" propper i seg søte frukter, potetgull,øl , brus osv...
Hva skal jeg ta med meg? Hva får jeg kjøpt der nede?
Tenkte å ta med meg 2pakker fiberrik og bake med frokostbriks og noen rundstykker som jeg slenger rett i fryseren når jeg kommer dit.
Med 2 små barn kommer vi til å spise frokost og lunsj på leiligheten og middagbuffet på hotellet eller i resturant uten for området.
Jeg har absolutt tenkt å kose meg på denne turen, altså. Bare ikke med mat som ikke er bra for blodsukkeret mitt og vekta ;)
Jeg var på Grand Canaria i påska og hadde med meg et par bokser tunfisk og en pakke rugsprø. Spiste mye tomat,agurk, tunfisk og majones til frokost. Kokte noen ganger egg og hadde i tilegg. Ost og skinke spiste jeg litt også.
I veska hadde jeg mandler som jeg knasket på når vi var på stranda eller andre steder. Var greit men ble litt kjedelig etterhvert. Neste gang skal jeg ha med meg salte nøtter. Kjente at jeg hadde lyst på noe salt og klarte ikke å holde meg helt unna litt potetgull.
Jeg syns de første dagene var enkle å spise lavkarbo. På slutten klarte jeg det ikke helt. Jeg spiste et par ganger rundstykker til frokost og jeg tror det ødala litt. Det verste var at det smakte ikke så godt som det jeg husket.
Middag var veldig enkelt . Fikk det jeg ville ha der. Kjøtt/fisk m ekstra salat til.
Hellas er et lavkarboland, så det bør da gå bra? Spis slik grekerne spiser. Veldig lite brød (det er evnt tilbehør til middagen), ren kjøtt eller fisk til lunsj og middag, og med salater (rene grønne, bondesalat, et utall av kikert- og bønnsesalater) eller grønnsaksblandinger og ikke den hersen p.friten de serverer turistene. Yoghurt med frukt og nøtter til frokost. Jeg ble TYNN de årene jeg bodde i Hellas :)
Dette er veldig aktuelt for meg. Vi skal to uker til Hellas i sommer og jeg har såvidt begynt å planlegge maten. Min plan er som følger: Frokost:
omelett med variasjoner (bacon, purre, skinke, sopp osv)
egg, ost og kjøttpålegg
tunfisksalat (majones + evt creme fraiche hvis jeg får tak i), tunfisk, rødløk, paprika og agurk)
Oopsielapper med pålegg
lavkarbobrød med pålegg
gresk yoghurt med nøtter og/ eller bær Lunsj er en utfordring fordi det ofte spiser ute- på stranda på tur osv. jeg har kjøpt meg en kjølematboks som jeg tenker å ha med,
salat
oopsielapper
omelett
tunfisksalat
lavkarbobrød med pålegg Middag - her føler jeg at det er mange muligheter i Hellas
gresk salat
souvlaki
tatzisiki
kjøttboller (her kan det lure seg inn endel karber så det kommer jeg ikke til å spise så mye)
fisk
mousaka
lammekjøtt
Alt med masse grønnsaker- grillstekt paprika er herlig.
Snacks, mellommåltider:
melon del sapo
bær
valnøtter
cottage cheese (hvis jeg finner det)
Smoothie/ is laget av bringebær og kremfløte eller bringebær og funlightsaft (sistnevnte blir som slush)
ost og kjeks
youghurt
Jeg skal ha med 4 lavkarbobrød (vi er to som spiser lavkarbo), mandelkjeks til ost og søtstoff (jeg tror det blir splenda).
Jeg blir veldig glad om noen kommer med innspill og forslag til annen god mat i Hellas. Har dere funnet kremfløte, cottage cheese og creme fraiche i Hellas?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.