arnakristin sa for siden:
Hei,
Fant denne på nettet i dag og det ser ut som en artig variasjon til den ordinare ostekaka.
Jeg har valgt å legge ut oppskriften i orginalversjon men den kan kjapt gjøres lavkarbovennlig ved å bytte ut havrekjeksen med nøtter, jeg smelter ikke smøret når jeg lager nøttebunn. …og for all del bytt ut lettrømmen!
Sjekk Gerds ostekake for nøttebunn variant.
Sommerens jordbærkake
[color=#000000][/color]
INGREDIENSER
200 g havrekjeks
1 dl malte valnøttkjerner
100 g smeltet smør
Fyll
500 g friske jordbær
3 dl kremfløte
3 dl lettrømme
1 pk gelépulver med sitronsmak (med halvparten av vannet)
1 kurv jordbær til pynt
FREMGANGSMÅTE
Knus havrekjeksene og bland med malte valnøtter og smeltet smør. Trykk deigen i en rund kakeform, ca. 22 cm i diameter, med avtakbar kant.
Rens jordbærene og sett dem i bunnen. Pisk kremfløten stiv og bland med lettrømmen. Lag sitrongelé etter anvisningen på pakken, men med halvparten av vannet. Avkjøl gelévæsken og hell den i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring. Hell massen over bærene og la det stå kaldt til det stivner.
Ta kaken ut av formen og pynt med jordbær.