Jeg elsker majones på Fedonbrød-skiva mi, men er det lov hvis man følger Fedon eller lignende kosthold? Jeg bruker lettmajones nå, med 8 karber pr. 100 gram, men bare 2 gram er sukkerarter, så er det bare 2 nettokarber? Er den lov? Eller er vanlig majones bedre? Den er jo en kaloribombe.
Du kan ikke trekke fra noe av karboinnholdet med mindre det er sukkeralkoholer. :) Så det er nok åtte netto karber i den. Fedon har en majonesoppskrift i en av bøkene sine, så jeg gjetter at han synes det er greit - men hvilken kjøpemajones han foretrekker, vet jeg ikke.
Trodde det ville hvert vanlig majones som var OK, da i mange lettprodukt så er det mer karber, er ikke sikker, men mener på å ha lest det et sted. Og om vanlig inneholder noe mer fett, så er vel ikke det så ille, bruker jo ikke sååå mye ajones, og noe fett skal man jo ha på Fedon også
Fedon bryr seg vel ikke sååå mye om det er to karber i noe eller om det er åtte. Det er liksom ikke så ille betydningsfult der.. Ikke siden man vel ikke skal bruke såååå ille mye majones om gangen.
Jeg hadde tatt den jeg synes smaker best og ikke tenkt så ille mye over det:) Det er jo dobbelt så mye fett i den ekte majonesen, så hvis noe skal tells så er det vel det..
Jeg bruker ikke lettprodukter av noe slag. I lettmajones er fett erstattet med maisstivelse, og jeg kan aldri tenke meg at det er sunnere for kroppen enn det fettet de har fjernet. Fett i majones kommer jo fra olje og eggeplomme, og er ikke farlig. Jeg ville valgt rene produkter framfor lettprodukter anyday!
Jeg mener å ha lest at han anbefaler vanlig majones, men lettrømme og andre meieriprodukter, der fettet kun er fjernet og ikke erstattet av karbohydrater.
Vel, jeg tenker sånn; Fedon tillater egg, Fedon tillater oljer, så majones burde være greit. Men husk på at majo stort sett inneholder soyaolje, som er en av de verste oljene du kan spise.
Mills majones er laget på soyaolje, som for det aller meste består av raffinert omega 6 fett, som er alt annet enn helsekost. Kavli har en majones laget av rapsolje som må kunne regnes å være hakket bedre. Aller helst bør man spise hjemmelaget majones, som er laget på kaldpressede oljer.
Kavli sin ekte majones lages med rapsolje. Den har også tre forskjellige størrelser på hullene på tuben. Veldig smart :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.