< Tilbake til oversikten

Blomkålris med carbonarasaus

#1

Notabella sa for siden:

[CENTER]Blomkålris

Blomkålhode
3 ss smør
1 hvitløksfedd (hakk smått)
salt og pepper etter smak
Kan ha 2 vårløk oppi, jeg sløyfet det.

Først river du blomkålhodet på et rivjern.
Smeltet smøret i en stor steke panne. Surret hvitløken en liten stund. Hadde oppi den revne blomkålen, kvernet pepper og salt. Stekte dette på middels varme i 7-8 minutter. Blandet oppi vårløken .

[CENTER]

Carbonarasaus

150- 200g bacon
2 -3 hvitløksfedd
1,5- 3 dl fløte
3 egg
champingjong for de som liker det.

Stek baconet gylent eller sprøtt. Tilsett hvitløk. Ta oppi så mye fløte du ønsker å la det koke til det tykner.
Når det ser bra ut blander du det med blomkålrisen oppi en bolle. Rør så godt inn ett og ett egg :)

Tilsett så ønsket mengde med parmesan ost

du ser ikke blomkålrisen så godt, men d var nok ;)

Dette var et godt alternativ hvis du er glad i carbonasaus slik som meg :)

Håper det smaker :)

Flere bilder på bloggen :D

Bloggen
[/CENTER]

[/CENTER]


#2

Yonah sa for siden:

Dette er veldig godt, pleier å lage det ofte.

MEN carbonarasaus skal da inneholde parmesan( jeg synder ofte og tar norvegia) og malt pepper. Og opprinnelig ikke fløte( men alternativet er kokevannet fra pastaen vi ikke spiser;) ).
Jeg bruker 1/2dl fløte og 1/2dl vann pr 2 egg, det er mere enn nok og gir nok protein.

Hm, kanskje jeg skal fikse dette til middag i dag, jeg har ingrediensene tror jeg..


#3

Dolsi sa for siden:

Høres helt nydelig ut, dette blir nok søndagsmiddag hos meg. :p


#4

Notabella sa for siden:

Jeg glemte helt ut å skrive parmesanost :p
Jeg digger dette å skal garantert lage det mange ganger :D


#5

Yonah sa for siden:

Da blir de noe anna ja. Ost er en stor del av smaken.
Jeg elsker carbonarasaus jeg også og har det til det meste jeg vil ha saus på.


#6

you`re beautiful! sa for siden:

Blir det ikke mye karber? I ett fedd er det vel rundt 5?

Edit:
Herregud jeg trodde ett fedd var en hel sånn klump! Det er det jo ikke :D


#7

tara67 sa for siden:

Høres godt ut. Skal prøves i dag :-)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.