Blomkålhode
3 ss smør
1 hvitløksfedd (hakk smått)
salt og pepper etter smak
Kan ha 2 vårløk oppi, jeg sløyfet det.
Først river du blomkålhodet på et rivjern.
Smeltet smøret i en stor steke panne. Surret hvitløken en liten stund. Hadde oppi den revne blomkålen, kvernet pepper og salt. Stekte dette på middels varme i 7-8 minutter. Blandet oppi vårløken .
[CENTER]
Carbonarasaus
150- 200g bacon
2 -3 hvitløksfedd
1,5- 3 dl fløte
3 egg
champingjong for de som liker det.
Stek baconet gylent eller sprøtt. Tilsett hvitløk. Ta oppi så mye fløte du ønsker å la det koke til det tykner.
Når det ser bra ut blander du det med blomkålrisen oppi en bolle. Rør så godt inn ett og ett egg :)
Tilsett så ønsket mengde med parmesan ost
du ser ikke blomkålrisen så godt, men d var nok ;)
Dette var et godt alternativ hvis du er glad i carbonasaus slik som meg :)
MEN carbonarasaus skal da inneholde parmesan( jeg synder ofte og tar norvegia) og malt pepper. Og opprinnelig ikke fløte( men alternativet er kokevannet fra pastaen vi ikke spiser;) ).
Jeg bruker 1/2dl fløte og 1/2dl vann pr 2 egg, det er mere enn nok og gir nok protein.
Hm, kanskje jeg skal fikse dette til middag i dag, jeg har ingrediensene tror jeg..
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.