IdaCaro sa for siden:
Kan egentlig ikke ta kreditten for denne, for jeg fant basisen her på forumet ;) men har videreutviklet den videre ;)
Jeg bruker en basis saus, og tilsetter så krydder, kjøtt/fisk og grønnsaker
( hvis du har en litt tørr grillkylling så blir den utmerket i denne retten )
Ellers bruker jeg rå kjøtt / fisk ( Jeg har brukt frossen kyllingfileet delt i biter når jeg glemte å tine dagen før, funker helt fint )
Fremgangsmåte :
Legg ønskede grønnsaker ( rå ) i en ildfastform, legg på strimler av kyllingfilet eller fileeter av fisk ( laks passer bra til syns jeg, men smak og behag ), hell over sausen og strø litt ekstra revet ost over. Stekes i ovn ved 200*C i ca 25 minutter til osten er gylden
( 1 person )
Basis saus
ca 1/3 av en philadelphia ost
ca 1-2 dl kremfløte ( tilsett fløte til du har en yoghurt konsistens )
en liten neve revet ost
Blandes sammen ( med en liten visp eller gaffel )
Selvfølgelig kan du bruke ferdig krydret kremost hvis du ønsker det, ellers så bruk disse forslaga til smaksetting
Kylling tandoori
2 ts tandoori krydder
1 presset hvitløkfedd ( eller 1/2 ts hvitløkspulver )
1/2 ss tomatpurè
litt salt og pepper
1/2 - 1 ts chillipulver ( etter smak ;) )
Fransk laks
1 ss Dijon sennep ( eller etter smak )
1 ts timian
1 presset hvitløksfedd ( eller 1/2 ts hvitløkspulver )
litt salt og pepper
Vel, jeg har ikke kommet lenger enn disse to ( smaker suuupert ) , men dere kan jo prøve nye kombinasjoner hjemme :)