< Tilbake til oversikten

Guacamole - som dip eller tilbehør

#1

Adeleide sa for siden:

Det er ofte litt vanskelig å beregne hvor lang holdbarhet avocadoer har, og siden jeg pleier å kjøpe et helt nett når jeg først handler, så hender det jeg brenner inne med en skål avocadoer på full fart mot overmoden tilstand. Da lager jeg guacamole!

2-3 modne avocado (godt modne, men ikke brune i kjøttet)
1/2 tomat (bare kjøttet, ta ut den bløte innmaten med en skje)
saften av 1 lime
2 hvitløksbåter (moses helst i hvitløkspresse)
1/2 finhakket løk
ca 1 ts hakket chili (ikke frøene)
2 ss rømme
1-2 ss hakket frisk koriander
salt og pepper etter smak

Kjør moroa i mikser, gjerne de bløte og de litt hardere ingrediensene hver for seg først. For litt ekstra spenning kan man tilsette en liten neve nøtter, hasselnøtter gir guacamolen en ny og litt annerledes personlighet.

Dette bruker jeg som tilbehør når det passer, eller som dip med stangselleri, gulrot og sånn lang, tynn ølpølse.


#2

Tasja sa for siden:

Hørtes godt ut, tror jeg får prøve denne varianten til tacoen neste gang :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.