Adeleide sa for siden:
Dette er en av mine favoritter. Retten er enkel å lage, basert på få og rimelige ingredienser og egner seg godt når man har gjester.
ca 500 g strimlet svinekjøtt
1 purreløk
2 dl fløte
2 dl buljong (valgfri smak, jeg har brukt kyllingbuljong)
2 ts karripulver
2 ts johannesbrødkjernemel (JBKM - fås på Helsekost, erstatning for mel for å få sausen tykk)
salt, pepper og smør
Brun svinekjøttet i smør, salte og pepre
Varm ca 2 ss smør i en kjele og bland i karripulver, la det frese litt
Tilsett buljong og fløte iblandet JBKM, la det koke etpar minutter
Ta kjøttet og purreløk i strimler over i ildfast form, hell over sausen, sett i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter.
Jeg liker å servere dette med en enkel salat til, særlig agurk og koriander er gode smaker til denne retten. En god variant er crispisalat, agurk (revet med ostehøvel) og en neve frisk koriander med en vinaigrette av 50/50 olivenolje og hvit balsamico og litt pepper.
Jeg har ikke regnet på hvor mange gram karbohydrater det er i dette, men det er nok helt minimalt. Dere som er opptatt av sånt kan sikkert regne det ut. Jeg kjører bare generell lavkarbo. I den opprinnelige oppskriften brukes også bananer(!), men det er jo ikke lavkarbovennlig. Det går sikkert av å tilsette en eller annen favorittgrønnsak, jeg ser for meg at rød paprika kunne vært godt, men da går også karboinnholdet opp (paprika har ca 5% karbo). For de som ikke spiser lavkarbo er ris med rosiner og koriander et godt tilbehør (husker jeg fra gamle dager...).
Hvis man vil ha vin til anbefaler jeg en fruktig rødvin, gjerne en Barbera, for eksempel Asinoi Barbera d'Asti er god til.