< Tilbake til oversikten

Makaroni ...

#1

lenamora sa for siden:

jeg har gått på lavkarbo i 3 uker nå, gått ned fra 81 til 76 kg å er strålende fornøyd!!!:)

MEN... nå har jeg så lyst på makaroni å ost at jeg nesten dør... hva skjer da med kroppen når det plutselig kommer MAAASSSE ekle karbiser i kroppen...? å hvor lang tid bruker den på å komme seg på rett spor igjen...?:o flau flau over meg selv nå....


#2

Trj sa for siden:

IKKE gjør det ! Verste sort. I verste fall blir du dårlig. Du er jo så godt i gang. Ikke bli en av de som lurer på stillstand etter utskeielser... Vær sterk ! :D


#3

Camomilla sa for siden:

Uff, ja, pasta savnet jeg også leeeenge ... Løsningen min ble osteknekkis, fetaost, brie - egentlig ost i alle varianter, som ga meg noe av "pasta-kosemat-følelsen". Gjerne minipizzaer på osteknekk med litt pesto, cherrytomat, sorte oliven og mozzarella på toppen. Eller squash-spaghetti i fløtesaus. Mmmm :)


#4

Falco sa for siden:

Jeg ville ikke hevet meg på pasta etter bare 3 uker. Ville iallefall ha ventet 3 uker til.
Så kunnet du jo ha prøvd Dreamfieald pasta med bare 5 netto karbohydrater pr porsjon.


#5

Imp sa for siden:

Pastagugge ja..makaroni med ost og ketchup, jeg kan nok si jeg har spist noen tonn av det.

Men du, en god erstatning for det er å strimle en squash, stek den godt, og ha i ost og tomatpure og krydder. Namnam!
Eller lag deg litt lavkarbois isteden!

Det gjelder bare å finne gode erstatninger. :)


#6

lenamora sa for siden:

jeg gjorde deg...huff som jeg angret etterpå:mad::mad::mad:
jeg er til vanlig et pastavrak ja..sikkert noe av grunnen til at jeg gikk fort ned på 3 uker, men som du sier, det gjelder å finne goe alternativer å oppskritene er det maange av :)


#7

Marella77 sa for siden:

Hei Camomilla. Jeg hører mange her snakker om osteknekkis. Hvordan lages det, og hvilken ost passer best?

setter pris på tips :)


#8

Yonah sa for siden:

Søk på osteknekkeis eller osteknekkebrød.

Ellers er det enkelt forklart osteskiver som man legger på bakepapir i mikro eller stekeovn og steker til det bobler og osten blir hard( den kan være litt myk når man tar de ut av mikro/ovn). Kavli smelteost, den i runde skiver blir fine knekkebrød og er kjappe å lage. Jeg liker de med tomat( eller var det paprikasmak), den oransje osten i allefall. Veldig god med et godt lag smør og godt kjøttpålegg og ost og masse grønt til.


#9

Marella77 sa for siden:

Tusen takk Imse, men jeg prøvde dette i mikro, med osten satte seg fast på bakepapiret, var ikke mulig å få det av, så jeg mått kaste alt. Jeg søkte på osteknekkis, men fant bare masse linker hvor folk anbefalte det, men fant ikke noen oppskrift ;) takk for at du svarte meg :)


#10

Yrla sa for siden:

Unn deg bitte-bitte litt og nyt med 100% oppmerksomhet:) Eller kok squashstrimler og spis mer av det, med rømme, rå paprika og agurk og løk f.eks.


#11

Photobscura sa for siden:

Sikker på at du ikke har brukt matpapir? Jeg har tabbet meg ut på det der et par ganger ... :cool:


#12

Marella77 sa for siden:

eh... matpapir? Jeg har brukt bakepapir. Visste ikke at det var forskjell på det... må sjekke i butikken om jeg finner matpapir da ;) takk for tipset ;)


#13

Photobscura sa for siden:

Har du brukt bakepapir, så er det nok noe annet som er problemet. Det jeg mente er at mange forveksler matpapir som det samme som bakepapir, som alt setter seg fast i ved steking.


#14

ToreH sa for siden:

Dette går helt fint. Lavkarbo kan være så mangt, men den minst liberale ketogen/Atkins anbefaler ikke karbs, mens andre retninger har et friere forhold til det.

Personer i begge retninger opplever vektstagnasjon i perioder, men nåla peker stort sett enten rett frem eller nedover så lenge du ikke lar utskeielser ta overhånd.

Kos deg med makaroni and cheese du, men ikke overdriv...
Andre her vil sikkert nå kverke meg for å gi deg et slikt råd, men jeg er opptatt av at man skal kunne unne seg lykke inniblant, hvis ikke så orker du ikke leve etter et slikt kosthold veldig lenge. Det finnes vel unntak her også på de som har levt ketogent i flere år (ikke veldig mange klarer det), men majoriteten får en litt mer liberal holdning etterhvert som målet er nådd.

Jersus, ser jo nå at tråden er veeeldig gammel....hahaha. Forget my post


#15

Peppa Gris sa for siden:

Gammel tråd eller ikke Dette er løgn og fanteri. Kanskje du må lese deg opp litt?


#16

Trj sa for siden:

Altså.... man råder ikke en som er tre uker inn i nytt kosthold med ønske om vektreduksjon å skeie ut på en slike type mat. Jeg forundrer meg litt over deg, hypah, synes du motsier deg selv nokså markant rundt omkring på uliike tråder. Kranglelysten ?

Selv om tråden er gammel kan innledningsspørsmålet være av interesse for nye brukere.


#17

ToreH sa for siden:

Er det? fitnessbloggen.no/lavkarbo-prinsipper/

Ok, dette er bare en side jeg pløyde gjennom, finnes hundretusenvis andre.


#18

Peppa Gris sa for siden:

Ja, det er det. Du bør vurdere å lese bøkene til de diettområdene du velger å omtale, feilinformasjon gjør rett og slett at du ser litt latterlig ut.


#19

ToreH sa for siden:

langt i fra kranglevoren. Motsier ikke meg selv heller, uten at det er bevisst og sett i forhold til den som spør.

jeg kan snakke på prinsipielt, generisk grunnlag OG på et personlig grunnlag (i den grad man kan kalle det personlig). Se litt stort på det. En som har gått ned 5kg på 3 uker har all grunn til å være strålende fornøyd. Mye av dette vil selvsagt være væske i kroppen, men dog, en god vektreduksjon vil jeg si.

Om han eller hun spiser 20-150 gr kh i den porsjonen med macaroni and cheese så er hun/han fremdeles innenfor lavkarbokosthold. Og skulle vedkommende komme sågar opp i 200 gr så betyr ikke det at alt er ødelagt, men at man må beregne lengre tid. Men 5 kg på 3 uker? Det er veldig bra og lover godt. Responderer bra på kostholdet og vil antakelig fortsette slik, til tross for at man skeier ut litt.

Andre derimot som kan vise til ca 300 gram vektreduksjon på 3 uker bør nok absolutt ikke spise mac and cheese :)

Se helheten, ikke reglene :)


#20

ToreH sa for siden:

Så en ketogen diett ansees altså ikke som en av de mer strengere retninger mht karbs innenfor lavkarb dietter?


#21

Peppa Gris sa for siden:

Jo det gjør det, men det betyr ikke at de ikke anbefaler karbs (som du skrev). Men dette hadde du vist dersom du leste bøkene.


#22

Trj sa for siden:

Uten at jeg statistisk kan belegge det, er mitt generelle inntrykk etter nokså mange måneder her på forumet at det er de som skeier ut som etterhvert sliter i forhold til vektnedgang. Kanskje blir terskelen stadig lavere for utskeielser ? Jeg er for å oppmuntre de som vurderer å skeie ut til IKKE å gjøre det. Særlig etter såpass kort tid.


#23

ToreH sa for siden:

Peppa Gris: Ærlig talt, må du ha alt inn med teskje? Jeg prøver i det minste å se det gode i hva folk skriver og skjønner prinsippet med hva de sier, selv om det ordrett ikke er akkurat slik som det stod på side 14 i boka. NB!NB! Ikke ta det med side 14 i boka di, for der std det antakelig ikke det jeg nettopp skrev. Det var bare for å gi et eksempel. :)

Si meg, leser du alle innlegg slik fanden leser bibelen?


#24

Peppa Gris sa for siden:

Nei, jeg leser innleggene for hva som står og i dine innlegg er det utrolig mange faktafeil. I tillegg er du påståelig som få, noe som utgjør en ganske dårlig kombinasjon.

Jeg lurer på hvilken glede du får av å vranglære nykommere her inne?


#25

Photobscura sa for siden:

Nei, det er man ikke. Makaroni inngår ikke i et eneste lavkarbokosthold, så vidt meg bekjent i alle fall. Det handler langt i fra bare om antall gram karbohydrater, men i stor grad om hvor de kommer fra.
Og som det påpekes er du på veldig tynn is når det kommer til din omtale av ketogent kosthold. Og Atkins er heller ikke bare ketogent, kun spesielt i en overgangsfase, inntil man finner sitt individuelle nivå.
Greit å uttale seg om ting man vet noe om. Non? ;)


#26

ToreH sa for siden:

Jeg er uenig med deg akkurat der tror jeg. Jeg er av den oppfatning at mennesket klarer nå de mål de setter seg. Må dog si at jeg har et grunnleggende Y-menneskesyn (McGregor X-Y teori).

Enig i at man bør unngå utskeielser på generelt grunnlag. Men som nevnt, en som har gått ned 5 kg på 3 uker har presumtivt et stort potensiale, antakelig større enn en som går ned 300gr på samme tidsrom. Konsekvensen av at 5kiloen tar en mac and cheese er matematisk vesentlig mindre enn for 300 grammern.

Risiko=Sannsynlighet x Konsekvens fremdeles :)

Jeg vil heller at en forumdeltaker har en kontrollert utskeielse enn at vi mister han/hun som lavkarbo forever (altså mister all lyst og motivasjon fordi det er såpass strengt)


#27

ToreH sa for siden:

Ja, ikke sant? :)


#28

Trj sa for siden:

Jeg tror ikke det har med antall kilo nedgang etter tre uker å gjøre, men hvorvidt kostholdet er godt innarbeidet. Tre uker er ikke lenge. Fettforbrenninga er knapt i gang.


#29

ToreH sa for siden:

Nei, kanskje ikke. Enig med du, det beste er å være avholdende :)


#30

nellie sa for siden:

Dette er vel ikke helt riktig? Både Lutz og Lindberg gir vel rom for en liten mengde fullkornspasta i sine retningslinjer:)

Men i et ketogent kosthold er det jo såklart utelukket. Og på ingen måte verdt det etter kun tre uker.


#31

Bestemamma sa for siden:

Du må ikke steke de for lenge!! Da blir de brune, vonde på smak og vanskelige å få av bakepapiret....:eek:


#32

Nerthus sa for siden:

Jeg må seriøst innrømme at jeg aldri har fått til osteknekkis i mikro, den kleber seg fast til underlaget som om livet sto på spill (og det gjør det jo;)).


#33

Photobscura sa for siden:

Nå tenkte jeg mest på helt vanlig makaroni laget av fint hvitt mel, som vel vanligvis brukes i makaroni- og ost. Ok, det står ingen steder at det er det, så jeg kan ha hoppet inn i en konklusjon der. ;)


#34

nellie sa for siden:

Hun mente sikkert vanlig, men det finnes fullkorn også:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.