< Tilbake til oversikten

Hjelp! Skal ha middagsgjester i dag

#1

Øystein sa for siden:

Er litt stressa nå :eek: :)

Skal ha familie på middag i dag. Vi blir 4 og jeg har 2 indrefilet av svin på tilsammen 1,2 kg i kjøleskapet. Noen som har forslag til tilberedning av disse?

Tenkte å ha de i ovnen etter bruning, hvor lenge bruker sånne?

Tilbehør er enda verre :o

Har miniasparges, blomkål, brokkoli, løk, hvitløk, tomat, squash, isbergsalat, diverse ost, løk, hvitløk, cf og mye annet.

Har det meste av krydder, men bestemor kommer også :rolleyes:

Ostekaka til Gerd står ihvertfall ferdig :)

Takker for alle forslag og tips!


#2

knh sa for siden:

Jeg synes svinefileeter blir best i ovnen etter de er brunet i panna, så gå for det ;) evt surre litt bacon rundt? så er det godt å ha litt løk og kanskje noen andre grønnsaker i formen. Litt usikker på hvor lenge jeg pleier å steke den :p Men mener det går ganske kjapt. Men det meste blir jo enda bedre hvis man langsteker det på svak varme. Hvis du ha steketermometer kan du jo bruke det.

Jeg synes stuinger er veldig deilig til svinefilet! Pleier å blande sopp, squash, løk i panna, krydre med det man måtte ønske, litt hvitløk er nok veldig godt i :) og helle over fløte og la det surre i panna. Sist hadde jeg også noen klumper med frossen spinat oppi, det blei skikkelig digg :sikle: !

Stuinger kan man jo egentlig lage av det meste.

Blomkål og brokkoligrateng er jo også veldig deilig som tilbehør! eventuelt lage mos av det.

For å gjøre det ekstra sommerlig kan du lage "potetsalat" av blomkål. Det må være perfekt til svinefile :D Det ligger flere oppskrifter på forumet her på det.

Smørdampet asparges er jo også veldig deilig.

Ovnsbakte tomater med baslikum og parmesan er snadder!

Og en frisk salat med fetaost og olje slår aldri feil ;) Deilig med litt pinjekjerner i også!

Det er masse deilig tilbehør man kan lage! Det er en del tråder her inne med masse tips til tilbehør, det er bare fantasien som setter grenser :D

Håper du fikk noen tips her, hvis ikke er det bare å søke på tilbehør i oppskriftforumet, så finner du enda flere alternativer. Svinefile kan jo serveres med det meste ;)

Lykke til!!


#3

Øystein sa for siden:

Takk for svar :)

Her var det masse gode ideer! Skal nok komme i mål nå :)


#4

TigerTove sa for siden:

Dette klarer du fint :) masse flotte råvarer har du også! bare pust med magen ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.