Jeg sitter å leser om det å få i seg nok fett.. Hvordan vet man dette?? Spiser kjøtt liksom, og har fløte i maten, spiser litt fet ost, bruker meierismør når jeg steker osv.. Men Vil jo ikke gå opp i vekt, fordi jeg ikke får i meg nok fett liksom.. Noen tips til hvordan jeg finner ut av det??
jeg synes jeg bruker smør og olje til alt, men er det nok? ved siden av fet ost, skinn fra kylling og slikt..
Det kan være lurt å registrere alt du spiser i et program slik som f.eks. diett.no. Da kommer det opp hvor mange gram du spiser av hver, men også et kakediagram med energiprosent. På ketolyse skal man vel prøve å ha ca 75/20/5 fordeling? (correct me if I'm wrong) Og da vil du fort se hvordan du ligger an i forhold til det.
Ellers er det vel noen oppskrifter bakerst(?) i ketolyseboken (igjen er dette bare ting jeg har hørt her inne, da jeg ikke har lest boken selv) som kanskje kan være greie å følge til man får litt dreisen på det, og føler seg trygg til å gjøre ting på egenhånd:)
Jeg tenker møe på det samma, og har prøvd meg litt frem på diett.no. Hvordan legger man inn mere enn en matvare i rubrikkene? Får lagt inn brød, men ikke smør og pålegg i samma kategori, 1. måltid lissom. Noen som kan råde?
Da ble nok salaten jeg spiste til lunsj i går fet nok iallefall.
Masse fetaost og jarlsbergost i olje i den, helte da også over litt ekstra olje.
Ja, jeg ble passelig mett, og jeg var mett leeeenge. Men jeg ble også veldig kvalm slik at da vi grillet utpå kvelden så orket jeg ikke spise noe pga jeg var kvalm enda
Jeg bruker faktisk diett.no hver dag, du legger bare først inn brød, i andre rekke pålegget, 3 rekke smøret osv.. du kan ikke legge inn ett måltid som "brødskive med syltetøy og smør", da får den ikke regnet ut innholdet i hver :P Er det slik du mener, eller sitter jeg å forklarer noe heeelt annet? :P hehe..
Tilsammen blir det ett måltid, for du legger jo alt til under feks. frokost :)
Er det sånn at det skal være istedet for 75/20/5 --> protein/fett/karb? eller? hehe.. er snart ferdig med uke 1 BARE, står litt stille på vekta :P men er livredd for å legge på meg mer nå -.-
Nå går ikke jeg på ketolyse lengre, men ligger fortsatt under 50 karber hver dag. Nå sies det jo det, at om du ligger under 72 karber om dagen, bør du ikke redusere fettet, noe jeg har gjort uansett.
Når jeg gikk over fra ketolyse til generell lavkarbo, gjorde jeg en del endringer, slik at jeg kunne tilpasse meg kostholdet slik at det blir mer enn varig endring. Jeg har alltid et fedon brød i frysen, bær i fryser og kjøleskap, alltid et beger eller to med cottage chees, pluss at jeg prøver å spise mye mere variert enn på ketolyse. Det jeg kuttet ned av fett var fløte, mye mindre smør, mindre rømme, mindre creme fresh, pluss at jeg prøver generelt å ikke bruke så mye ost. Ja, jeg blir fortere sulten, mye fortere sulten enn på ketolyse, så fettet har nok masse å si ja!
Jeg vet ikke om andre vil si seg enig, men når jeg startet på ketolyse fikk jeg beskjed om dette, "spis mye fett, å når du tror du har spist nok, spis litt til"... :)
Nei, det står for fett(75), protein(20) og karbohydrater(5):)
Men legg merke til at dette er energiprosent, og fett er mer energitett enn proteiner og karbohydrater, så det er ikke sånn at hvis du spiser 20g proteiner til et måltid så trenger du å få i deg 75g fett;)
hehehehe :P NEi, men da skjønner jeg! får fleske i meg mer mat da gitt.. Har ikke hatt matlyst, whatsoever, de to siste dagene.. etter jeg spiste en halv kylling her forleden... -.- det har bare ikke kommet no sult! Og det er første gang, ever! er veldig matglad liksom :P hehe.. så jeg har vell fått dosa mi da!! :P
Jeg prøver å holde meg under 15 kh, og det går veldig fint!! :) Er bare fettet som er vanskelig! :P
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.