Jeg lurer på et bra tips til hva jeg bør steke maten i, finner liksom ikke helt utav det. Er ikke så glad i å bruke smør, for det er så tungvindt å måtte kutte av en liten smørbit for å ha i panna, når jeg mye lettere kan sprute i en skvett olje. Jeg bruker rapsolje til steking, er det OK- ble plutselig så forkusert på det da det var snakk om fett og steking og varming av fett og sånt i bok
Og så lurer jeg på om dere andre tenker mye på GB, eller tenker dere kun GI. Vet ikke helt om jeg forstod hvorden jeg rekner GI, eller er det noe de fleste produkt skal være merket med?
Ellers lurte jeg på om jeg trygt kan fortsette med seterømme og fløte, kjøpte nemelig lett rømme nå sist, innbildte meg at jeg skulle ha litt mindre fett, men fytti den smaker bæsj i forhold til seterømme, er visst blitt helt omvendt (likte godt lett rømme før, ikke noe problem)
Kokosfett er fint til steking :) saken med rapsolje (såvitd jeg har skjønt) er at flerumetta fett er mer ustabilt og tåler mindre enn metta, derfor blir kjedene lettere ødelagt. Og ødelagte fettsyrekjeder vil vi ikke ha..
Om du kan spise rømme og fløte kommer an påhvor høyt du ligger på karbene. men husk at Fedon anbefale rmagre melkeprodukter (Kesam, fordi lettrømme er for fet).
Spiser ikke så mye karber, kanske jeg skulle prøve meg på kesam heller, mager eller vanlig? Vet ikke helt om jeg liker kesam heller da, har spist det før, husker ikke hva jeg syns om det- må teste
Fedon var positiv til fett på lchfkonferansen i Oslo i høst. Han snakket om at mettet fett var nå forsket mye på og ingenting tydet på at det var farlig. For meg hørtes det ut som han nå mente at fete meieriprodukter var bedre enn magre. Man må kanskje bare ikke spise mengder av de sammen med karber? Han mente også at olivenolje var den beste fettkilden, men at smør også kom høyt på lista over sunne fett.
Hva med og bruke flytende bremykt? Det er jo smør+olje :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.