< Tilbake til oversikten

Diett.no, regner feil?

#1

Peppa Gris sa for siden:

Jeg la inn en av oppskriftene fra ketolyseboka, og den regner jo totalt annerledes en hva boka sier. I boka er det oppgitt 2.2 g karbo, mens diett.no sier 0.8 g karbo. Da er det jo ganske skummelt å bruke den som en pekepinn, for den bommer jo veldig. Må man regne ut alt manuelt for å være sikker eller skal man kunne stole på diett.no?


#2

Georgine sa for siden:

Har du brukt nøyaktig samme ingrediens? Det kan jo være forskjell på merker og derfor gi variasjon.


#3

tjeldberg sa for siden:

Inneholdt det egg? Mange setter egg til 1carbo per stk..mens det ikkje trenger å inneholde så mye..


#4

Peppa Gris sa for siden:

Ja, inneholdt egg.

Nå la jeg inn fetaosten min og fikk opp at jeg har spist 130 karver i dag, litt snodig når det står bak på fetaostboksen at den inneholder 0.3 g karber per 100 g. Nei, nå skjønner jeg ingenting :(


#5

Georgine sa for siden:

Innholdet i fetaost høres riktig ut.

Om du lister opp hva du har lagt inn som blir veldig feil så kan jeg dobbeltsjekke for deg?


#6

Peppa Gris sa for siden:

2 egg
1 ss kremfløte
80 g røkt laks

Hvor mye blir det?

Og fetaosten er den over hundre eller 0.3 mener du? :)


#7

Shamu sa for siden:

Vanlig kokt egg må man jo legge inn om er type M eller L, så regner den etter det.
Ellers er jeg litt nybegynner på diett.no jeg også og syns det kan være vanskelig å få det riktig. Feks. er målene litt sære av og til. Om jeg vil legge inn en t-skje smør, så får jeg kun legge inn ss eller gr. Og da må jeg opp og måle.. hvorfor ligger det ikke inne ts, ss, gr, dl osv på alt som det er logisk på?


#8

Peppa Gris sa for siden:

Jeg valgte egg str L. Uansett regner den for lite i følge ketolyseboka.

Nå la jeg inn fetaost etter hva som står bakpå pakken min, og da har jeg spist 9 karber i dag følge diett.no, ikke 130 som den foreslo i ste..


#9

Regret sa for siden:

0,76 g karber i det du lister opp der, så sant det er large egg.


#10

Peppa Gris sa for siden:

Ok, så da stemmer det som jeg får (jeg brukte L egg så fikk litt mer). Tusen takk!

Hvilke egg er det da Torkil Andersen bruker? :eek:


#11

Georgine sa for siden:

Jeg fikk 0.76 og fikk bare 0,41 karber for to store egg og det høres lite ut.

Feta har nesten ikke karber så jeg mener 0,3. :)


#12

Regret sa for siden:

spørs hvilken fetaost du bruker, om du bruker ett sånn 45+ fetaost glass, så er der jo olje og urter i og blir mye mer karbo enn den vanlige classic i pakke.


#13

Peppa Gris sa for siden:

Det er et slikt ett med olje og urter, men det står 0.3 karber bakpå. Nå skjønner jeg ikkeno :(

Dette er nesten litt for vanskelig til at jeg orker :(


#14

Gerd sa for siden:

Vær obs på at karboinnhold i egg er endret fra 0,9 til 0,3 pr. 100 gram. :)


#15

Peppa Gris sa for siden:

Men da stemmer jo diett, og siden boken er skrevet for en stund siden så stemte sikkert den da. Takk :)

Olje finner jeg ingen karber i når jeg sjekker. Så da er jeg like forvirra.


#16

Regret sa for siden:

Jeg la inn den på diett.no for litt siden, så det du får opp på den er akkurat etter hva som sto på glasset. Den heter Feta 45+ i olje med krydder, Arla Apetina. Hvis du vil teste så kan du sjekke ved å legge inn 100g av den, den kommer på 0,3g karbo pr. 100g.


#17

Regret sa for siden:

Boken ble relansert i 2006, så mye kan ha skjedde på de 5 årene :)


#18

Georgine sa for siden:

Aha! :D


#19

Peppa Gris sa for siden:

Og jeg la den inn som Fetaost Apertina, så nå er den hvertfall der :D

Takk dere! Da er det ikke så ille som jeg trodde, mistet jo helt motet når jeg kom ut med 130 karber enda så flink jeg syntes jeg hadde vært :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.