Paris sa for siden:
Jeg kjøpte en bok i påskeferien - om lavkarbo-oppskrifter. Hun bruker av og til litt rare ting syns jeg, feks gulrot? Er ikke det litt fy på LCHF som hun sier å representere?
Paris sa for siden:
Jeg kjøpte en bok i påskeferien - om lavkarbo-oppskrifter. Hun bruker av og til litt rare ting syns jeg, feks gulrot? Er ikke det litt fy på LCHF som hun sier å representere?
LIBBA sa for siden:
Kommer nå litt an på hvilken variant denne boken presenterer :)
Hvis det er generell lavkarbo ala Fedon vil nok ei gulrot i ny å ne være greit tror jeg ;)
Georgine sa for siden:
Husk at lavkarbo er fra 0 - 150 gram karbo om dagen og ligger du over 100 så er det absolutt plass til en gulrot og litt frukt.
På Ketolyse, Skaldeman og Atkins induksjon så er det ikke lov med gulrot.
LIBBA sa for siden:
Trodde ikke det var lov med gulrot på ketolyse :confused:
Georgine sa for siden:
Det mangler et ikke der ja. :o
TigerTove sa for siden:
Jeg holder meg til rå gulrøtter og begrenser inntaket, går så fint så :)
Livsglede sa for siden:
Litt rå gulrot er ok på lavkarbo, men IKKE ketolyse. Det er først når gulroten blir kokt den skyter i været ang. karbohydrater. Så om du lever redusert lavkarbo eller på LCHF meny så er litt rå gulrot "lov" av og til. Men skal du ned mye, må du teste ut om den stopper deg.
Liv sa for siden:
Dr. Dahlquist bruker ihvertfall gulrot hyppig i oppskriftene sine;)))
Sol-Angelica sa for siden:
Jeg har innimellom brukt både rå og stekt (i lk lasagne feks) gulerot jeg, ikke gjort noe utslag her hvertfall. Vet at det er fyfy men det har gått greit med litt :)
Livsglede sa for siden:
Da fortsetter du med det:)
Noen tåler mer enn andre når det gjelder karber etc...
Sol-Angelica sa for siden:
Yes i know ;) Er ikke så ofte jeg bruker g.rot, ikke snitt på 1 gang i uka engang :) Men feks i går så ble det litt raspet g.rot pga jeg spiste ute å det var i salaten. Men jeg lot ananasen ligge da :p Å der ble jeg usikker på om det er ok å spise ananas eller ikke :rolleyes:
Maylinn26 sa for siden:
Jeg spiser litt sommersalat, den er det lit gulrot i, å for meg fungerer det greit:) Men nå er det vel minimalt med gulrot i den å da kanskje:rolleyes:
David sa for siden:
V bruker gulrot stadig vekk. Ikke mye, men lager litt mos, og har godt med fløte i. Kjempegodt. Holder lenge med et par spiseskjeer ved siden av koteletter e.l. Har ikke skapt problemer for meg.
Alkazelters sa for siden:
Karbohydratinnholdet skyter ikke været når du koker gulrot. Det er den glykemiske indeksen som forandrer seg, og det kan virke som om det er denne som gjør at mange frykter gulrot på lavkarbo. Litt gulrot i ny og ne er ikke noe problem med mindre du lever ketogent.
Jabba sa for siden:
Skjer det samme hvis man steker gulroten lett på panna?
Ungene kommer hjem med slike små poser med knaskegulerøtter og de tar jeg av og til oppi panna hvis jeg vil lage meg en wok.....
Mellon sa for siden:
Etter hva jeg forstår, så omdannes stivelsen til sukker ved varmebehandling, så da skjer det samme ved steking som ved koking.
Veggpryd sa for siden:
Hvilken bok kjøpte du?
Paris sa for siden:
Fant et bilde av den her:):
lillamumi-lavkarbo.blogspot.com/2011/04/100-lchf-oppskrifter.html
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.