marjusen sa for siden:
Heisann.
Idag har jeg laget en skikkelig god middag som hadde mye smak.
Du trenger:
Karbisene:
500 kjøttdeig
2 dl fløte
1 egg
2 sjalottløk
1-2 fedd hvitløk
1/2 pose ferdigraspet parmasanost
salt,pepper,provence krydder
Sellerirotpure:
1 sellerirot
1 boks tine kremost urter
1-2 ss godt smør, jeg bruker kviteseidsmør
1 ss CF
salt,pepper,provence krydder
Saus; her brukte jeg bitte litt fjordland peppersaus, men du kan jo velge din favoritt.
Grønnsaker: Velg det du liker, jeg brukte smørdampet blomkål og brokkoli.
Slik gjør du:
Karbisene:
Ta kjøttdeigen oppi en kjøkkenmaskin. Bland i noen få sec så den bare får løsna seg litt. Tilsett krydder og egg. Kjør bitte litt til. Så tilsetter du fløten. Viktig og ikke ta i for mye om gangen, men prøv å få i så mye som mulig. Til slutt tar du i finhakket løk og parmasanosten og blander lett igjen. Stekes på ganske varm panne med smør.
Sellerirotpureen:
Skrell selleriroten, så hakker du den i terninger. Kokes så i ca 20 min. Da er den helt mør og fin. Hell av alt vannet. Tilsett krydderosten, smøret, CF og krydderet. Kjør den helt glatt med stavmiksern.
NYYYYYYYT!!!
Marius