< Tilbake til oversikten

Fredagspannekaker

#1

Shamu sa for siden:

Jeg var supermatlei i dag og hadde ikke lyst på noe middag.
Uten noen fristende oppskrift smelte jeg sammen noe som jeg håpte skulle bli pannekaker. DET ble det.
Sinnsykt gode pannekaker som smakte en blanding av pannekaker og arme riddere. Jeg er frelst!

Jeg har prøvd å legge oppskriften inn på diett.no for å regne karber, jeg tror jeg har gjort riktig, i så fall er det 6,6 karber i hele røra. Jeg fikk 6 mellomstore pannekaker à 1,1 kh per stk. DET kan jeg leve med.
Superdupermett etter 4 stk. :)

Shamus fredagspannekaker

3 egg
50 gr smeltet smør
1 ss sukrin
1/2 ts vaniljepulver
liten dæsj kardemomme
2 ss bakepro
2 ts fiberhusk
2 ss seterrømme
ca 1 dl kremfløte

Disse er enkle å snu om du steker dem på mellomsterk varme og venter med å snu til de bobler svakt og "stivner" litt på toppen.

ENJOY!


#2

frøken sa for siden:

mm, nam. Kan bakepro erstattes med noe? Har ketolyse bakemix, mandelmel, glutenmel, fiberhusk, jbkm....


#3

Shamu sa for siden:

Jeg aner ikke. Jeg er ganske ny på dette og dette er mitt første forsøk med å bruke bakepro.
Det kan sikkert erstattes med bakemix vil jeg tro.
Mandelmel vil vel sette smak? De skal ikke smake nøtter.
Jeg ville prøvd bakemix eller glutenmel. Gode blir de sikkert uansett. :)


#4

Liv sa for siden:

Hva er bakepro???;)


#5

Mellon sa for siden:

Jeg vil tro bakepro kan greit erstates med bakemix fra ketolyse. Selv har jeg brukt bakepro istendefor bakemix noen ganger, og går fint nok det. Har ikke så veldig peilign heller, men har lest meg gjennom ganske mange oppskrifter etterhvert.

Må kanskje teste dette, tenkte å lage en god søndagslunsj til meg og jentene siden vi er alene hjemme:D


#6

Liv sa for siden:

laget akkurat disse pannekakene; eller ikke akkurat disse, jeg bare hev sammen noe. Men brukte bakemix ja, og det ble supergodt!


#7

ssttii sa for siden:

er de så myke at du klarer å rulle de sammen?


#8

Shamu sa for siden:

De er ikke så myke at de kan rulles. Litt kan de rulles, men jeg jeg spiste dem med kniv og gaffel når de var helt varme og nedlest med smør.. hehe..


#9

Foksy sa for siden:

Har testet denne oppskriften til kveldsmat nå, med mandelmel i stedet for bakemix. Røren ble litt tykk, så jeg gikk over til å steke lapper i stedet for pannekaker. Men smaken var helt herlig!! Har igjen til frokost også og jeg gleder meg!


#10

Shamu sa for siden:

Ja, det er en litt tykk røre, men spe på med fløte så blir den litt tynnere. Må uansett være litt tykk for å kunne snu de lett, så de blir vel en mellomting mellom lapper og pannekaker tenker jeg. :)
Knallgode er de ihvertfall, og jeg er igang med å lage meg en røre nå. NAM!


#11

Cheyla sa for siden:

Nam! Super oppskrift altså:-)


#12

mona80 sa for siden:

hvor får en kjøpt vaniljepulver og bakepro?


#13

j88 sa for siden:

Det får du kjøpt i helsekostbutikker



#15

silje21 sa for siden:

wow disse ble gode :D lagde med 2 ss glutenmel istedet for bakepro :D tror dette blir kosefrokosten min. dvs en dag i uka hehe :D
Tusen takk for en fin oppskrift


#16

Bik sa for siden:

Bakepro trur jeg kan byttes med Fiberfin. Kanskje også med glutenmel.


#17

Disen sa for siden:

Laget denne i går kveld, og de var bare hærlige. Men min røre ble ikke tykk, og pannekakene ble så myke at de kunne rulles og brettes akkurat som jeg ville.(har jeg gjort noe galt da?)
Ungene elsket dem også. Jeg spiste 2 stykker med norvegia ost. Nam nam.


#18

Lava sa for siden:

Har laget disse noen ganger og de er geniale å ha på lur til kvelds eller mellommåltid. Men det er vek ikke lurt å spise dem for ofte.. :p


#19

Lissi80 sa for siden:

Ser det er en gammel tråd, men bakepro er protein som tåler høy varme. Tilsettes altså i mat for å øke proteininnholdet f.eks. Tilsetter man det sammen med tørrvare erstatter man noe av tørrvaren med dette - men dette alene kan også brukes som tørrvare :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.