Hei. leser i "Dr. Atkins nye slankerevulosjon", at Sorbitol, Mannitol, og andre heksoser ikke er tillatt, heller ikke noen naturlige søtstoff som ender på bokstavene -ose, som Maltose, Fruktose også videre.... Hvordan kan det da stå flere steder her på forumet at sukkeralkoholer er tillatt??? jeg forstår ikke helt dette her, tror jeg....
Skjønner det er forvirrende, - skal prøve å forklare. Sukkeralkoholer ER tillatt, men ikke alle typer.
Atkins anbefaler å bruke så lite kunstig søtstoff som mulig. Og det er viktig å skille mellom sukkerARTER og sukkerALKOHOLER/polyoler. Det vanligste sukkeralkolholet som brukes i varer som er i salg i Norge, er maltitol. Og maltitol brukes også i Atkins' egne produkter, sammen med Sucralose som er et søtstoff utviklet av sukker og anbefales (Splenda).
Maltose, laktose, fruktose er sukkerARTER ikke sukkeralkoholerog i originalen (av Dr. Atkins New Diet Revolution 2002) står det at disse bør unngås, ikke at de ikke er tillatt.
Den norske utgaven er bygget på 1992 utgaven av originalen og er i tillegg dårlig oversatt. I den norske er bl.a. Aspartame anbefalt, noe som jeg finner underlig da det står akkurat motsatt i den engelske. Sorbitol, mannitol og andre hexitoler er kunstig søtstoff som virker inn på blodsukkeret og er ikke tillatt.
I min bok står det (direkte oversatt) Du må selv finne ut hvordan du reagerer på kunstig søtstoff, men følgende er tillatt: Sucralose (Splenda), sakkakrin, cyclamat, Acesulfame-K. Maltitol er også et sukker alkohol, har ingen innvirkning på blodsukkeret og er også tillatt. Naturlig søtstoff som Maltose, laktose, fruktose og andre som slutter på "ose" bør unngås.
Det er en kjent sak at mange reagerer på kunstig søtstoff, uansett hvilken type. Jeg går iallefall ikke ned i vekt om jeg spiser for mye. Dessuten blir jeg sjuk av maltitol.
Andre kan hive innpå det ene og det andre uten noen som helst reaksjoner. La oss si dt sånn at om vekttapet stopper opp, kan det være en god ide å kutte ut kunstig søtstoff for å se om det hjelper.
Håper det ble litt klarere nå !
:)
Sucralose er et søtstoff utviklet av sukker og anbefales (Splenda).
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.