Mulig jeg har vært litt blind - men jeg ser ikke noen samletråd for salater her! Jeg vil gjerne se nye idéer til smakskombinasjoner - sommerhalvåret er utmerket salat-tid. :)
Jeg begynner med dagens:
Jordbær-spinat-ingefærsalat
Dressing:
1 ss majones
1 ss limejuice
1/2 ts ingefær (jeg brukte pulver - sikkert utmerket med fersk og finhakket også)
Røres godt sammen, og tilsettes:
Babyspinat (en neve)
Mandler (en neve, hakket/skivet)
4 jordbær (skivet)
Blandes sammen, tilsettes evt pepper etter smak. :)
Issalat, ruccolasalat, rød paprika, purreløk, hvitløk og cherrytomat
Også det fete og gode: fetaost, jarlsbergostbiter i olje, stekt indrefilet av svin.
Har godt med fetaost og jarlsbergost i salaten og har også over en del av oljen den ligger i.
Skjærer svinefileten i biter og steker de lett i meierismør, spiser de så i salaten mens de er lunken :p
Jeg sverger til min, mulig kjedelige, men åh, så deilige salat med hjertesalat, litt ruccola, kyllingfilet, gul paprika, marinert fetaost eller gulost, rødløk og peanøtter. Helst med rømme/olivenolje/sitron/salt/pepperdressing.
1 grillet kylling u/skinn kuttet i terninger el. tilsvarende mengde kyllingfilet.
1 stort hode salat eller en blanding av grønt. (Spinat, salat o.l.)
1 paprika i terninger
1 agurk i terninger
Alt blandes.
Dressing:
1 pose lettmajones
3 ss sennep (jeg bruker søt og sterk sennep på glass)
2-3 ts karripulver
saften av 1 lime
Dressingen blandes og vendes inn i salaten.
Denne dressingen kan selvsagt brukes på alle typer salat. Sist gang lagde jeg en enorm skål med isberg, agurk, paprika, kidneybønner, gulrot, sukkererter, fetaost, rødløk og alt annet jeg fant i skapet. Blandet med dressingen og hadde mat i flere dager. :D
…om ikke blind så hadde du kanskje mørke solbriller på!
[color=#000000][/color] Grønnsaksretter og –tilbehør til middag – et ganske utvidet begrep, masse og mange salatforslag...
Denne spiser jeg ofte til lunsj i forskjellige varianter.
Tunfisksalat
en boks tunfisk
en rødløk hakket i små biter (bruker hakkeboks til stavmikser)
1/4 purre også hakket
Bland:
ca 1 dl majones
ca 1 dl rømme
ca 0,5 dl gresk yoghurt
3 fedd hvitløk (kan hakkes sammen med løken eller presses)
litt sitronsaft
litt sukrin
litt hvit pepper
Litt timian
Litt masse av gressløk, urtegård (eller annet urtekrydder) og basilikum (jeg bruker tørkede, men det er sikkert enda bedre med ferske)
Bland inn tunfisken, løken og purren.
Lag salat av ruccola, rød paprika, cherrytomater og avocado (eller andre ting du liker i salaten). Bland inn tunfisksalaten og strø ristede pecannøtter på toppen. NAMMIS!
Jeg vet det - jeg elsker ingefær i omtrent alle former, jeg. Men jeg står ved at begge alternativer gir bra smak i denne dressingen!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.