Nille sa for siden:
LAVKARBO TIRAMISU - (Karen Barnaby's)
5 store egg (skilles)
1/2 kopp (1,2 dl) Splenda granular eller Natreen
2 1/2 kopp (6 dl) mascarpone
Mandel "Sponge cake" (se oppskrift nedenfor)
1/2 kopp sterk kaffe eller espresso
3 ss rom
1/2 kopp (1,2 dl) kakao pulver
Eggeplommer og søtstoff piskes til stiv eggedosis. Bland i mascarpone osten, litt om gangen. Ikke pisk for mye, da vil kremen dele seg.
Pisk eggehviter til stiv hvit masse. Bland en fjerdedel av den piskede hviten inn i ostekremen, så resten.
Kutt mandelkaken i "fingrer". (Kutt den i to på langs, så hver del i 8 fingre).
Bland kaffen og rom'en i en lav bolle. Ha kakaopulveret i en sil (sånn liten dings med masse små huller i) over en bolle.
Strø et tynt tynt lag med kakaopulver (fra silen) over et serveringsfat. Dypp 1/3 eller 1/4 av kakefingrene FORT i kaffe/rom blandingen og legg de utover fatet. Ikke la de bli for våte, da blir kaka klissete. Fordel 1/4 del av mascarpone mixen over kakene og dryss over kakao. Gjenta dette to tre ganger så du får 3 eller 4 lag lag. Avslutt med å dryssen kakao over. Dekk til og sett i kjøleskap over natten.
MANDEL "SPONGECAKE"
1 1/4 kopp (300 ml) mandelmel (malte mandler)
1 ts bakepulver
1/2 ts havsalt
6 store egg (rom temperert)
1/2 kopp Splenda eller Natreen
1 tsp vanilje extrakt
Forvarm ovn til 175 grader. Smør en firkantet form (ca. 37.5 X 25 cm). Legg i bakepapir og smør en gang til.
I en liten bolle blander du mandelmel, bakepulver og salt.
Ha egg og søtstoff i en stor bolle. Visp til "kremen" blir tykk og tre ganger større. 8-10 minutter. Bland i vanilje, bland oppi mandelblandingen. Spre jevnt utover formen.
Bak på 175 grader i 20-25 minutter. Avkjøl i formen.
Næringsinnhold mandelkaken:
27.2 gr karbo, 62.6 gr protein, 93.4 gr fett, 1176 kalorier)
Næringinnhold hele tiramusi, inkl. mandelkake:
8 porsjoner, inneholder pr porsjon: 5.7 gr karbohydrater, 13,8 gr protein, 40,8 gr fett, 452 kalorier.