< Tilbake til oversikten

6 dager på, 1 dag av

#1

Ordinary sa for siden:

Hei.
Jeg er litt ny her. Jeg ønsker å kutte ned på karbohydrater og våge å spise sundt naturlig fett - ikke flere lettprodukter!

Jeg er normalvektig og har derfor ikke behov for å gå ned i vekt. Utfordringen med lavkarbo er først og fremst sosiale: Fredagspils på jobben, besøke familen... Litt vanskelig å skulle legge ut om kosthold - de fleste ville mistenke anoreksia i mitt tilfelle.

Det jeg lurer på er om noen har noen tanker om en slags 6 dager lavkarbo og en dag "normalt" kosthold som fast opplegg. Da kan jeg spise svigermors hjemmebakte rundstykker - slipper å utfordre en stolt husmor. Noen som har forsøkt noe lignende?


#2

marjusen sa for siden:

Du er redd for at noen tror du har anoreksia fordi du skal kutte ut sukker, raske karbohydrater, snop, øl og annen drittmat? haha, den var ny;)

se litt på fedon, det er ikke så ekstremt.. mye fokus på lav gi... da kan du spise rundstykker også, bare mor di ikke baker hveteloffrundstykker og serverer med sirup eller brunost.

du må lese deg litt opp hva lavkarbo egentlig er. hvilken helsegevinster det har og bestemme deg for at dette er noe du skal gjennomføre. drit i hva alle andre sier.

ta deg heller ett fullkornsrundstykke med laks på, også bruker du skikkelig smør i stede for skokremmargarin.

i stede for fredagspils, ta deg heller en fredagsflaske rødvin:)

Marius


#3

Nerthus sa for siden:

Prøv det ut! Se hvordan kroppen reagerer på en dags høykarbomat i uka, kanskje går det helt greit, kanskje blir du så uvel at du må gjøre dette litt mer forsiktig :) Pass vekt og mål over et par mnd og se om det faktisk fungerer.

Ellers tenker jeg at istedet for TO rundstykker, spis ett og lur deg til mer pålegg. Spis godt før du drar bort. Velg vekk MYE øl, ta en om du må og drikk heller vin eller vodka osv med lettbrus.
Alt dette fordi 1) du kan bli dårlig av det, 2) det er lett og trigge fysing på søtt og godt over lengre tid og kombinert med lavkarbos fettinntak kan du legge på deg...
I tillegg kødder du litt med hormonene dine - men er du normalvektig og ikke har insulinresistens - dvs ikke er så følsom for karbo - kan du jo finne en mellomting som fungerer for DEG i ditt liv :)

Måtehold og den gyldne middelvei kommer man ofte langt med ;)


#4

Ordinary sa for siden:

Eller så blir man påkjørt midt i veibanen :p

Jeg skal prøve å se hvordan det funker. Fedon høres bra ut, med unntak av "lett og magert"....spiser meg heller mett på en omelett med ost som holder helt til lunsj, enn å ende opp med å stappe i meg tre boller på 7 elleven rett før lunsj, som jeg ofte gjør..Ketose tror jeg ikke er noe for meg. Merker at jeg blir mindre fysen om jeg ikke spiser så mye karbohydrater. Og mindre slapp på jobben. Forhåpenligvis får jeg litt bedre tannhelse også :D


#5

knh sa for siden:

Det er bedre med 6 dager på og 1 dag av enn 7 dager av ;)
Noe endring er bedre enn ingen endring, og det smaker jo såååå mye bedre med de ekte fete produktene enn lettvariantene :)

Finn det som passer for deg :) Hvis du ikke blir dårlig av å ha en dag av innimellom vil ikke dette mest sannsynlig ikke gjøre noen stor skade.

Jeg har noen dager av innimellom hvis jeg har lyst til det, og merker ikke noe ubehag. Men det betyr jo ikke at jeg tar heelt av heller ;) Men hvis jeg er bedt bort, eller skal spise ute spiser jeg det jeg får servert, men tar litt mindre poteter f.eks. Så jeg har det alltid i bakhodet å redusere litt selvom jeg er litt "av". Men dette fungerer ikke for alle, mange blir dårlig av en dag med mye karber innimellom, og bør derfor unngå det. Men dette er jo veldig individuelt.

Det beste er jo selvfølgelig å holde seg til lavkarbo hele tiden. Men som sagt hvis dette fungerer for deg, og du ikke blir dårlig av litt mer karber innimellom vil du nok oppnå en helsegevinst uansett :) Det er jo myye bedre enn å leve på høykarbo hele tiden.
For mange kan vektstagnasjon være et problem når man har sånne dager, men dette er jo ikke noe du trenger å bekymre deg for.

Prøv deg frem :)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.