< Tilbake til oversikten

Ferdige lavkarbobrød til barn

#1

Camomilla sa for siden:

Mann og barn tviholder på brødvanene sine, og vil helst ikke spise annet enn landbrød fra bakeren :( Jeg har nå tenkt å plante foten hardt ned i bakken (særlig i forhold til barna) for å få redusert på all stivelsen de får i seg. Forsøker å være kreativ på matpakkene, men føler at dette lyse landbrødet ødelegger en ellers sunn og god matpakke. Selvsagt får de smake på alt jeg baker av lavkarborundstykker/-brød/-knekkebrød, men hittil har lite falt i smak. Derfor tenkte jeg at jeg skulle ty til det nest beste - ferdigkjøpte lavkarbobrød. Har hørt at Meny skulle ha noen typer, men hva heter disse og hvor lavkarbo er de EGENTLIG? ALT er jo bedre enn landbrødene :o



#3

Camomilla sa for siden:

Takk for svar - det der var jo slettes ikke galt! Sammenlignet med vanlig kneip er det jo supert! Er litt engstelig for at Kristian kommer til å nekte siden det har endel hele frø (noen unger er jo litt sære på sånt), men det skal definitivt prøves :)


#4

Kanutten sa for siden:

Hva med å prøve dette:

Skjær to brødskiver i terninger.
Brun terningene på stekepanna.
Pisk sammen 2-4 egg.
Hell røra over brødterningene.
Surr sammen.
Server!

Ungene mine elsker denne omelettvarianten!


#5

Nerthus sa for siden:

Jeg har også sansen for spisdegslank sin brødmix... den er etter min mening den jeg liker best. Bare bland med vann og stek i ovn ;)

Sjekk ut hamburgerbrødene marjusen postet - de er KJEMPEGODE spesielt til burger (kan lage pølsebrød av de også - bare form de annerledes)! Smaker godt og kan brukes til frokostbrød/"rundstykke".


#6

Camomilla sa for siden:

Spis deg slank sin brødmix har jeg sett at flere skryter av - kanskje jeg skal bestille en pakke og prøve :)

Marjusens hamburgerbrød høres nammers ut, men er litt engstelig for at jeg får samme reaksjon som på den andre lavkarbobaksten jeg har forsøkt å prakke på dem :rolleyes: Det smaker jo ikke MEL av det, så jeg må nok kompromisse litt, iallefall i en overgangsperiode. Har laget grove tekaker endel, og disse synes jeg smaker veldig brødaktig - men falt ikke i smak hos ungene :( Kommer nok ikke helt utenom gjærdeigen, og sånn sett hadde det vært flott å få kjøpt ferdige brød.

Brødomelett høres snadder ut - skal prøves :)


#7

Nerthus sa for siden:

Bestiller du brødmixen - lag DOBBEL porsjon i vanlig brødform og stek dobbelt så lenge! Ellers blir det litt små skiver :) Bare så jeg husket og si det så du slipper og finne det ut selv :)


#8

nellie sa for siden:

Hjemme hos oss spiser alle Fedonbrødet. Snuppa på 19 måneder synes det er knall:) Det er jo tusen reiser bedre enn vanlig grovbrød i sammensetningen.


#9

Cyan sa for siden:

Bare et spørsmål angående de Spis-deg-slank brødene: Inneholder de mye soyaprotein? Jeg mener å huske at det var en relativt distink soyaproteinettersmak av de da jeg prøvde dem for drøye 2 år siden, og det er vel ikke bra med for mye soya til barn spesielt ikke små gutter?

Forøvrig syns ikke jeg at SDS brødet var noe godt, egentlig ganske kvalmende. Men det er nok fordi jeg absolutt ikke klarer den soyaproteinsmaken :o Det er jo mange andre som er fornøyd med det, og kanskje oppskriften og smaken har endret seg i løpet av de siste par årene :)


#10

Camomilla sa for siden:

Nei, for mye soya er vel ikke bra :( Har bakt noe muffins med soyaprotein (de hadde ikke mandelmel på helsekosten), og disse synes iallefall jeg var gode. Ida (11 år) synes de smakte for mye egg, og Kristian (8 år) synes egentlig glasuren er best på alle typer muffins. Lavkarbo er blitt veldig i vinden, noe som synes godt på vareutvalget på helsekosten i nærheten av oss - stadig utsolgt for et-eller-annet :)


#11

Cyan sa for siden:

Jeg kommer i hvert fall til å være forsiktig med soya når det gjelder sønnen min, men jeg kommer nok til å gi ham med Fedonbrød etterhvert. Nå takler han ikke korn i det hele tatt, så her går det i Pågen ferdigoppskjært grovbrød. Men så spiser han knapt ei halv brødskive om dagen, så det er ikke så farlig riktig enda :)

Mandelmel kan du jo lage selv ved å finmale mandler. Blir nesten det samme :)


#12

Nerthus sa for siden:

Finnes ikke soyaprotein, soyaflak er nevnt et stykke ut i ingredienslista :)

Spiste du ferdigbrød - altså frosne ved levering? De liker ikke jeg heller - brødmixen derimot kan jeg steke lengre sånn at brødet ikke blir så bløtt og da synes jeg det er godt - med ordentlig god hard skorpe :) Jeg spiste jo de frosne i starten og syntes de var "ok" - men etter brødmixen vil jeg aldri gå tilbake til ferdigbrødene hehe.

#13

Cyan sa for siden:

Aha, ja da er de jo safe med tanke på soyainnholdet. Jeg smakte bare ferdigbrødet. Jeg fikk av en vennine som gikk på kuren for å vurdere om jeg skulle kjøpe de selv. Det gjorde jeg altså ikke ;)

Men kan det være at de har inneholdt soyaprotein før, for jeg mener bestemt at det var den ettersmaken jeg kjente den gang ...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.