< Tilbake til oversikten

Hvorfor er det ok med null sukker?

#1

Peppa Gris sa for siden:

Man skal jo spise opptil 25 g karbohytrater, men ikke sukker. Dette reagerer mannen min på da han mener hjernen vår må ha sukker. Kan noen forklare dette på en lettfattelig måte så jeg har noe å slå i bordet med?


#2

Carisma sa for siden:

Sukker er det som gir raskest blodsukkerstigning, og vi ønsker en lavest mulig stigning. Dessuten trenger IKKE hjernen sukker, den kan fint klare seg på ketoner (som ser ut som sukkermolekyler bare speilvendte). Forøvrig er det en vedlig liten del glukose hjernen behøver, og denne lager kroppen selv.


#3

Bestemamma sa for siden:

Sukker er karbohydrat...stivelse er også karbohydrat og sukkeralkoholer er også karbohydrat..... Les deg opp på hva som er hva og slå mannen din i kunnskaper......:p
Om hjernen ikke får karbohydrater(sukker/glucose) greier den seg udmerket med ketoner (som blir produsert av fett) til sine skjulte sysler. De cellene i kroppen som absolutt skal ha glucose får den selv om du ikke spiser karbohydrater. Dette fordi leveren greier å produsere glucose av proteiner som du spiser. Fettet du spiser blir brukt til energiomsetningen i kroppen din i og med at du ikke gir den karbohydrater. Om kroppen din syns at den trenger mer fett (spesielt om natten) tar den det fra fettdepotene du har rundtomkring......:D



Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.