< Tilbake til oversikten

Hvor mange gr karb spiser du?

#1

nypålavkarb sa for siden:

Jeg lurer på hvor mye karb du spiser iløpet av en dag, har funnet ut at dette kan variere veldig da noen spiser minimalt og andre kan spise fra 50-100 om dagen..
Så jeg er rett og slett nyskerrig:D


#2

Nerthus sa for siden:

Rundt 20 - uten at jeg teller hver dag... men dette er det jeg ligger på om jeg spiser grønnsaker til middag - av og til er jeg skikkelig matlei og da blir det veeeldig lite karbo :)

Sjelden gang kan det bli oppmot 40 - men sjeldent over det.


#3

nellie sa for siden:

Blir vel sånn mellom 15 og 100:)


#4

Kitsu sa for siden:

15-20g dagen stort sett.


#5

frøken sa for siden:

Teller ikke, men holder meg i ketose. Så ikke så veldig mye.


#6

Modezty sa for siden:

Mellom 20 og 72, med unntak som i dag - hvor jeg blingsa stort på innholdsfortegnelsen kortslutning - og kommer opp i ca 85.


#7

monja sa for siden:

Signerer :D


#8

knh sa for siden:

Samme her trur jeg ;) Skal i utgangspunktet holde meg under 72 g, men teller ikke, og er ikke krise for meg hvis jeg spiser litt over en dag innimellom :) Andre dager blir det mye mindre.


#9

Labomba sa for siden:

Max 20, men som regel mellom 10 og 15.


#10

Kari Marita sa for siden:

Blir nok rundt 50-72 g karber daglig på meg sånn ca. :)


#11

lifejack sa for siden:

Det varierer ganske mye, men ligger nok som oftest mellom 10-20g:)


#12

nypålavkarb sa for siden:

varierende svar ja :D
Vi har nettopp begynt og siden samboeren min er vant til laaaangt mer karb enn meg kommer han i begynnelsen til og ligge på ca 100-150g
mens jeg tenker og ligge på 40-70 g til og begynne med :D


#13

Muff-muff sa for siden:

Jeg teller ikke.

I dag har det vel blitt 40-45. Jeg kan ligge på alt mellom 15-100. Jeg spiser det jeg har lyst på og det jeg føler kroppen trenger. Jeg lasser ikke på med fett, men er obs på fettet om jeg ligger lavt på karbohydratene (passer da på å få i meg nok til å ha jevn energi).


#14

Lillemy71 sa for siden:

Spiser mellom 30-50g kh daglig og er i ketose. Det er det kroppen min trives best med.


#15

ElisaT sa for siden:

Mellom 20 og 30, aner ikke om jeg er i ketose, men formen er fin og det er det viktigste :D!


#16

David sa for siden:

Som regel mellom 20 og 50. Oppunder 70 på lørdager ;-)


#17

Dolly sa for siden:

Jeg har bare gjort det i 4 dager, men under 15...


#18

surflover sa for siden:

ligger på et sted mellom 10-20 gr kh om dagen. Skal ikke så mye til før jeg er ute av ketose :(


#19

Engledans sa for siden:

Holder meg under 15.


#20

Idarull sa for siden:

Jeg lå på 20 når jeg skulle ned i vekt. Nå har jeg sklidd helt ut så spiser ikke lavkarbo lenger akkurat. MEN, etter jeg har vært i London i mai skal jeg begynne igjen, og da blir det 0-20 gram per dag! Skal lære meg å prioritere å lage mat, så nistene på jobben ikke blir så vriene.


#21

Bestemamma sa for siden:

Jeg er i ketose helt opp til 46 kh per dag, mulig enda mer, men har ikke testet det. Kanskje jeg skal gjøre det når jeg har tid.........:D

Vanligvis bruker jeg å ligge mellom 20-40 kh per dag. Men jeg tar det ikke så nøye bare jeg holder meg i ketose. Det har jeg vært sammenhengende fra 20 juli i fjor, og har tenkt å fortsette med det fordi jeg liker å ha det slik.

Nå når jeg har gått ned så mye i vekt og er så nær målet tar det lang tid å miste fett. Tror fettprosenten på kroppen min er lavere nå enn da jeg var ung endatil :(


#22

Saphire sa for siden:

Trur jeg holder meg mellom 10-20 g karbohydrater i dagen, er i ketose så det er ikke mange gram jeg får i meg. Mesteparten kommer fra grønnsaker, noen frø/nøtter og enkelte yoghurt/cottage chese osv..



#24

Labomba sa for siden:

Max 20 karber pr. dag, men som oftest ca. 15. :)
Vil holde meg der de første månedene før jeg prøver meg frem. Time will show :p


#25

sirib sa for siden:

15-20 ca, men regner ikke hver dag.


#26

BenteR sa for siden:

Mellom 30 og 50 oftest, men enkelte dager ned i 15 og andre dager opp i 70


#27

TrillTrall sa for siden:

Tja... 30-70 kanskje? Noen ganger over, sjeldent under.


#28

mats_ sa for siden:

Jeg syns en god pekepinn for "vanlig" lavkarbo-kosthold er å holde seg under 1g pr. kilo "normalvekt" altså. Dette gjelder såklart ikke ekstrem-lavkarbo-kosthold som ketolyse m.fl.
På lavkarbo er det alikavell greit å se til at mest mulig av karbsa kommer fra frukt og grønnsaker og grove kornprodukter med lavest mulig GI.


#29

Nerthus sa for siden:

Nysgjerrig - hva baserer du denne pekepinnen på bakgrunn av?
Det viktigste informasjonen mener jeg er at grensen for når man bør redusere fettet ligger på 72 gram pr dag (jfr "Bedre uten brød" av Allen/Lutz og Optimal ernæring/Kwasniewski).

Generelt på lavkarbo anbefales ikke frukt eller kornprodukter, det avhenger av retning/valgt karboinntak. GI er en typisk Lindberg-sak.

Lavkarbo er på dette forumet et begrep som omfatter karboinntak fra 0 - 150 gram pr dag - så det kan være greit å presisere hvilket karboinntak/retning man mener når man gir generelle anbefalinger og råd :) (slik som frukt og grovt korn i dette tilfellet).


#30

mats_ sa for siden:

Jeg gjorde jo det.. JEG mener lavkarbo er ett fellesbegrep for kosthold der man reduserer inntaket av karbohydrater, mens jeg kategoriserer atkins/ketolyse osv. som ekstrem-lavkarbo.

Å slå fast noe som helst ang. hvor mange gram man skal ha.. spesielt så spesifikt som "72g" er jo helt umulig da det er stor variasjon i matsmeltningsorganene og div. toleranse for forskjellige matvarer hos mennesker. 1g pr. kilo normalvekt er derimot en mer nøyaktig form for "mål" da det baserer seg på hvor mye en person som er normalvektig veier. 72g høres veldig ut som ett gjennomsnitt, men alle folk har ikke samme normalvekt, og dermed er det bedre å regne 1g pr. kilo syns nå jeg.
F.eks. kan ei lita jente som skal være normalvektig rundt 50kg innta 50, mens en stor muskuløs mann som kanskje vil være normalvektig rundt 90kg innta 90g. og dermed snitter de rundt 70.. noe jeg antar det du refererte til er basert på.

Frukt og grove kornprodukter er generelt sunt.. og om man lever på ett "normalt" lavkarbo kosthold skader det ikke å bruke noe av budsjettet på f.eks. en pasjonsfrukt og ett halvt eple om dagen og ett knekkebrød eller to med hele korn og frø.
Men det vil jo være relativt vanskelig på en ekstrem-lavkarbo sånn som ketolyse f.eks. å jeg har selv ikke spist frukt på over 6 uker.. har skjært supertynne skiver av nybakte brød (5-10g) å spist me godt smør. Lukten av nybakte brød :/


#31

Nerthus sa for siden:

Tallet 72 gram pr dag er basert på Lutz/Allen sin bok "Bedre uten brød" som jeg anbefaler du leser om du ikke allerede har gjort det. Tallet er IKKE et gjennomsnittstall tatt ut fra løse luften, jeg forsøker i størst mulig grad og basere min synsing på tung forskning av anerkjente forskere/leger.
Umulig er jo en bastant påstand - Lutz forsket på lavkarbokosthold i mange mange år - så jeg stoler faktisk på det han sier om at grensen ligger rundt 70 gram i forhold til om man må redusere fettinntaket eller ikke. (Nå har jeg lånt bort boka så jeg husker ikke i farten hva han baserte dette på - men med en innledning i boka som i svært detaljert form forklarer hvordan kroppen reagerer på makronæringsstoffene så er jeg overbevist om at mannen vet hva han snakker om :) )

Jeg har aldri lest noe som helst om "1g pr kilo kroppsvekt" når det gjelder karboinntak (og på 1.5 år har jeg lest MYE fakta- og forskningsbasert informasjon om lavkarbokosthold, både bøker, blogger/internett), derimot har jeg lest mye om proteinbehov - der det er kroppsvekt i kilo som angis som grunnlag for valg av proteininntak. Dette er spesielt viktig fordi proteiner innholder essensielle aminosyrer som kroppen ikke kan lage selv - og derfor må få tilført. Det finnes ingen essensielle karbohydrater - slik at vi kan i praksis leve med 0 gram resten av livet uten at vi risikerer mangelsykdommer. )

Derfor lurer jeg på hvor du henter tallet 1 gram pr kilo kroppsvekt fra - altså hvilken fagmessig kilde sier dette?

Her er jeg totalt uenig med deg, "generelt sunt" er ubegrunnet - hva er det som er så sunt? Frukt består i stor grad av fruktose dvs sukker, og de få vitaminer/mineraler man kan få fra frukt får man i mye større grad fra grønnsaker... det er feks mye mer c-vitamin i paprika enn i appelsin... I tillegg så er det ikke mye næring i kornprodukter man ikke kan få fra kjøtt, fisk, fugl og grønt - mange har også problemer med gluten, og dermed er ikke kornprodukter etter min mening "generelt sunt". Jeg har spist frukt og grove kornprodukter i hele mitt liv og det eneste de har gjort for meg er å hjelpe til med å gjøre meg overvektig, trigge chrons/magesymptomer og ikke minst kødde til blodsukkeret mitt kraftig :) Jeg må si at jeg også er helt uenig i at det er "relativt vanskelig" og spise det du kaller "ekstrem-lavkarbo". Jeg har spist generell lavkarbo i 1.5 år og synes ikke det er vanskelig i det hele tatt. Svært mange her inne har gjort det samme - uten kjempestore problemer. Selvfølgelig kan man savne smaken av frukt og nybakt brød - men mange inkludert meg selv har så negative erfaringer med frukt og brød at det er ikke noe poeng å spise det bare for smaken sin skyld.

Etter min mening har ikke frukt og brød noen plass på et lavkarbokosthold hvis du ikke da spiser etter Fedon Lindberg. Dette fordi på Fedon er fettinntaket også redusert slik at man slipper å legge på seg pga økt insulinutskillelse.

Det er også forskjell på normalvektige som ikke er insulinfølsomme, og alle oss som er overvektige fordi vi ikke tåler karbohydrater så godt. De i den siste kategorien sliter med varierende blodsukkernivå som trigger insulin = fettlagring, og lavt blodsukker som trigger større matinntak for å øke blodsukkeret og dermed er man i gang :)

For normalvektige som aldri har hatt vektproblemer anbefaler jeg også et mer moderat lavkarbokosthold - dette fordi det for disse vil være lettere og følge siden de ikke styres i å stor grad av varierende blodsukker. For de som er overvektige, har hatt mye søtsug, overspiser på brød, har insulinresistens, PCOS, diabetes 1 og 2 og en del stoffskiftesykdommer anbefaler jeg at de holder seg på et lavkarbokosthold UTEN brød og frukt fordi de da lettere vil unngå å "sprekke" på søtsaker - både frukt og andre sukkerholdige matvarer.


#32

Lillemy71 sa for siden:

^^^^
Go Nerthus, signerer på innlegget ditt jeg. Mange gode fornuftige argumenter her - som vanlig :)

Håper du får en fin helg :klem:


#33

Nerthus sa for siden:

Takk snille du - det samme tilbake til deg! Skal på konsert i hovedstaden i morgen - håper formen holder - gleder meg til Roger Waters!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.