karbofrøken sa for siden:
Inspirert av denne forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=43224, laget jeg i går noe jeg og mannen er enig om at er det beste vi har smakt noensinne. Skal nevnes at vi er skikkelig sjokogriser begge to...
Laget på slump, ettersom jeg halvveis i lagingen av Lisbeths trøfler oppdaget at jeg hadde lest 3ss fløte til 3 dl - og derfor måtte eksperimentere frem noe annet. Men her er sånn ca oppskriften:
Ca 3 dl fløte
1 ss usaltet smør
1 plate sukkerfri hvit sjokolade (75g)
75 g sukekrfri melkesjokolade
2 ss cocosa
2 dl hakkede nøtter/mandler
120 g melkesjokolade/mørk sjokolade
Havsalt/Maldonsalt
Smør og fløte varmes og kokes i 5 min. Ta platen av varmen og hiv oppi sjokoladen, rør til den smelter. Ha i cocosa og finhakkede nøtter som er brunet noen minutter i stekepannen først. Rør sammen og sett kjølig natten over. Rull kuler av den kalde "røren" neste dag, og dypp i smeltet melkesjokolade og strø over noen korn maldonsalt. Sett kaldt - og NYT når de er stivnet!