< Tilbake til oversikten

Kan man drikke lavkarboøl hver helg?

#1

Dolly sa for siden:

Har egentlig litt lyst å starte ketolyse igjen, men vet ikke om jeg klarer det.. Vil forbrenningen stoppe så mye at det ikke er vits om man drikker lavkarboøl hver helg?

Og vil det funke på meg som har nå en bmi på 26 og vil ned 12 kg..

sist hadde jeg mye mer å ta av


#2

nellie sa for siden:

Prøv? Ingen kan si hva som funker og hva som ikke funker på deg og din kropp!:)


#3

lillemy01 sa for siden:

Uffatelig dumt spørsmål men finnes det lavkarbo Cider?? Jeg drikker ikke øl men elsker cider.


#4

nellie sa for siden:

I Sverige hvertfall. Vet ikke om det finnes i Norge.


#5

Dolly sa for siden:

Ja det finnes cider

Sjekket min yndlingscider nå netopp

Grevens eplecider uten tilsatt sukker mindre enn 0,5 karb på 100 gram

det vil si under 2,5 gram karb pr boks...

koster 30 kr pr boks på kiwi

Da blir det cider i sommer ikke øl, liker bedre cider


#6

Carisma sa for siden:

Kroppen vil prioritere å forbrenne alkohol før den forbrenner fett, så man vil falle ut av ketose hver gang man drikker. Det kan ta en til fire uker før kroppen når maksimal fettforbrenningsmodus, så man kan mao risikere å ikke få igang fettforbrenninga.
Dersom man syns det er vanskelig å prioritere en sunnere kropp fremfor smaken av øl bør man kanskje se på prioriteringene sine? Bare en tanke... Det er jo ikek som om man aldri kan drikke det, men det bør ikke inntas for ofte.


#7

Zalah sa for siden:

På Meny har de Vikingfjord lime low carb. ("low carb" står i lysegrønn/gul skrift, ganske svakt) Bare pass på å ikke ta den vanlige lime, for de er nesten helt like!


#8

Trj sa for siden:

At man faller ut av ketose fordi kroppen forbrenner alkohol i stedet for fett kan ikke være riktig. Det er mengden karber som avgjør hvorvidt man går ut av ketose. Imidlertid: Kroppen forbrenner alkohol i stedet for fett og dermed sinker det vektnedgangen. Jeg har drukket vin hver eneste helg siden jeg begynte på ketolyse, men har ikke vært ute av ketose. :D


#9

Carisma sa for siden:

Feil. Ketose er en forbrenningstilstand i kroppen. Man kan fint sulte seg ned i ketose selv om man spiser hovedsaklig karbohydrater.


#10

Trj sa for siden:

Jeg har ikke sultet en dag. Stixen gir utslag, jeg går ned i vekt og drikker vin hver helg. Greit nok for meg ! :)


#11

Carisma sa for siden:

Ja, men poenget var at du hevdet ketose var kun avhengig av antall karbohydrater.
Selv om du går ned på tross av vininntaket betyr ikke det at kroppen ikke forbrenner alkoholen først. Det gjør den uansett, men da klarer du tydeligvis å balansere det med resten av kostholdet.


#12

Trj sa for siden:

Det skrev jeg vel i det første innlegget mitt her ? At alkoholen forbrennes først. Men når den er ute og det ikke er karber fra andre kilder (hos meg grønnsaker) igjen å forbrenne, antar jeg at kroppen straks forbrenner fett i stedet.


#13

Slegg sa for siden:

Synes de fleste lavkarboølene smaker vann. Noen som vet om en type som smaker ordentlig øl? :)


#14

Photobscura sa for siden:

Joda og neida, du faller ikke ut av ketose (hvilket jeg forklarer under) ellers er det steinharde, ugjendrivelige fysiologiske fakta at kroppen ALLTID vil brenne det som er mest lettilgjengelig først. Karbohydrater er lettere å brenne enn fett, derfor går man ofte mer ned på sikt med et lavkarbokosthold hvor glykogenlagrene sjelden er fulla. Alkohol er igjen ENDA lettere å forbrenne enn glukose, så derfor vil kroppen din forbrenne alkohol FØR den forbrenner fett, og dette er uten unntak. Det blir som om du putter både rispapir og tyrirot i peisen din, gitt at rispapiret er alkoholen.
Jeg har også drukket vin så godt som hver helg i flere år, men jeg har fortsatt gått ned nesten 25 kilo, det vil fortsatt være flere dager for fettforbrenning, enn alkoholforbrenning. Likevel er det mulig at jeg hadde gått ned fortere om jeg hadde droppa vinen, men man skal leve også! :)

Det er vidunderlig! Men jeg må bare komme med et kontrapunkt her; Biproduktet av fett er ketoner. Biproduktet av alkohol er også ketoner. Sticksen måler bare hva som er i urinen, og kan ikke fortelle hva som ellers skjer i kroppen. Men det er nå det samme. Så lenge du koser deg, og går ned i vekt, så er alt helt koscher! :blomster:
Men jeg måtte bare komme med noen harde fakta :D


#15

Trj sa for siden:

Ja, ikke sant. Det er jo en dans på roser nesten hele tida. :D Og for fettforbrenningens skyld (- og vektnedgangens !) bør man passe MENGDEN og TYPEN alkohol, slik at det ikke kommer for mye karber på toppen av det hele. Bortsett fra et uhell i går (for mye rødvin :)), har det gått greit


#16

Carisma sa for siden:

En ting jeg ville hatt i bakhodet er uansett at leveren jobber ganske hardt på et slikt kosthold både med oppresnking i kroppen, og omdannelse av fett til ketoner. Å belaste den ytterligere med alkohol (som er en av de verste giftene man kan gi kroppen) i tillegg kan slå uheldig ut på sikt.


#17

Dolly sa for siden:

Jeg tenker ikke å bli dritings hver helg, men når vi er på campingtur i helgene hadde det vert godt med en cider eller 2 til kvelden..


#18

Trj sa for siden:

Dersom du fører regnskap over karbene pr. dag og har rom for det, burde det vel være greit. Jeg foretrekker vin, og der fins det mange typer nesten uten sukker. Lykke til !:D


#19

Photobscura sa for siden:

Herlig! Mengden, jojo. Mange tåler litt mindre alkohol i ketose, men det opplever jeg som en vanesak. Jeg tåler mindre alkohol nå enn jeg gjorde før, men det skylder jeg vel heller på åtte bmi-poeng mindre enn ketosen nå som det har gått så mange år.

Nåvel. Jeg kan med sikkerhet si at kroppen min på generell basis får mindre gifter tilført kroppen fordi jeg spiser så mye renere mat nå enn før, og leveren får heler ikke noe mere jobb enn før via det faktum at også sukker blir omgjort til glukose derfra, og så lenge man får i seg nok grønt så slipper leveren den berømte glukoneogenesen. Sånn sett tror jeg nok kroppen min har en bedre forutsetning for å takle en flaske vin eller to i løpet av en og annen helg nå enn på et høykarbokosthold!
At kroppen forbrenner alkohol før fett er nå en ting, det er greit å vite, men jeg vet ikke helt hvor du vil med dette siste innlegget. Hvorfor mener du alkohol er spesielt uheldig på dette kostholdet, og hva vil skje på sikt?
Det var bare det jeg ville si, nå skal jeg tilbake til elgkjøttet og rødvinen!


#20

Carisma sa for siden:

Ikke bare på dette kostholdet. Hyppig inntak av alkohol vil før eller senere gå ut over leveren. Jeg har selv erfart at leververdiene øker ved inntak av alkohol, og synker i periodert med lite eller ikke noe inntaK.
Men særlig for de med insulinresistens, eller andre typer betennelsestilstander i kroppen, vil leveren allerede være overarbeidet, og inntak av alkohol vil dermed gi den unødvendig mye belastning.


#21

Photobscura sa for siden:

Men så fint for meg da, at jeg har gått ned så godt som alt av overvekta mi og per i dag har normale insulinverdier! More vine for me! :heia:


#22

Carisma sa for siden:

Stoffskiftesykdommer går inn under betennelsestilstander ;)

Alle har godt av en hvit måned eller to innimellom, både for kropp og sjel.


#23

Photobscura sa for siden:

Nå må du gi deg, Carisma. Lever du et fullstendig puristisk liv, liksom? Jeg vet jo at du ikke drikker alko, ettersom du er preggers, men å skulle dra inn ting om stoffskfitesykdommer blir veldig utidug.
Om jeg har glede av en rødvinssnurr nå og da, så er vel det opp til meg og hvem andre som leser denne tråden, og det var jo heller ikke hva TS spurte om, det var snakk om hva som skjedde med forbrenningen.
Jeg er nå uansett en tilhenger av tanken på at kropp og sinn henger sammen, og for min del så betyr det at jeg skal leve det livet som føles best for meg. Det betyr lavkarbo fullstendig uten utskeielser, men alkohol er ikke noe jeg har tenkt å plukke vekk fra kostholdet mitt. Som tidligere sagt, jeg skal leve også.


#24

Frøken Scott sa for siden:

Tror et moderat alkoholforbruk, om man ellers fører en sunn livsstil, bare er bra. Forskning viser vel også at dette har en positiv effekt ifht hjertesykdom. Jeg tviler på om et glass vin i ny og ne, eller en duggfrisk lavkarboøl, er skadelig på noen måte.

Selv foretrekker jeg en god whiskey, uten is - og uten dårlig samvittighet :full:


#25

Carisma sa for siden:

Hvis det å ikke drikke alkohol kvalifiserer som å ikke ha et liv, er det mange som sliter. :rolleyes: Jeg drikker veldig sjelden selv om jeg ikke er gravid, nettopp fordi jeg merker at det går ut over kroppen, og vektnedgangen. Og i tillegg påvirker det psyken.
Jeg hadde nettopp denne diskusjonen med ei veninne som har fått målt høye leververdier for noen uker siden. Hun vet også veldig godt at selv om hun lever sundt (tilnærmet lavkarbo), så er det alkoholinntaket som gjør at kroppen fortsatt sliter.
Det trådstarter spør om er om man kan drikke lavkarboøl hver helg. Jeg mener nei, fordi det vil ha uheldige effekter både i forhold til kuren, og i forhold til kroppen generellt. Det finnes ingen forkning som viser at alkohol er sundt for kroppen (særlig ved hyppig inntak), og om man ønsker å legge om til en sunnere livsstil forstår jeg ikke hvorfor man velger å holde på noe så ødeleggende.


#26

lillemy01 sa for siden:

Jeg røyker ikke og drikker veldig lite alkohol samt fester veldig lite. Så om jeg nå drikker en eller to cider i helgen spiller ingen rolle i det hele tatt. det lille alkoholet som er i cider kan neppen være så uaftelig stor gift til kroppen, drikker ikke akkurat en flaske vodka hver helg heller.


#27

Frøken Scott sa for siden:

Carisma:

At du, og venninna di for den saks skyld, sliter med å takle alkohol betyr ikke at det er usunt for alle, vettu - anekdoter er ikke særlig holdbare som bevis :rolleyes:

Og joda - det finnes forskning på at et moderat (merk deg at jeg ikke sa hyppig) alkoholinntak er sunt. Her et eksempel:

www.nrk.no/helse-forbruk-og-livsstil/1.4474217


#28

Photobscura sa for siden:

Vel, deg om det. Ingen påstår at alkohol i seg selv er ensidig bra, men jeg vet med meg selv at jeg ikke har det noe bedre når jeg har lengre perioder uten noe akohol. Om du seriøst tror at jeg definerer livet mitt ut fra hvorvidt jeg drikker eller ikke, så kjenner du meg sørgelig dårlig. Men igjen kjenner jeg deg godt nok i forumssammenheng til å skjønne at du som vanlig bruker ytterpunktene for å provosere litt, og at du langt i fra er noen puritaner på alle områder i livet selv. Jeg vet at jeg uansett er langt sunnere nå enn da kostholdet mitt var på tur, hvilket sikkert andre sliter mer med enn litt vin nå og da ...


#29

Maylinn26 sa for siden:

:heia:


#30

Carisma sa for siden:

Såvidt meg bekjent sliter alle kropper med å takle alkohol, den er tross alt en gift. At noen av oss får utslag tidligere enn andre kan jo være, men før eller senere vil alle merke det ved så hyppig inntak som ukentlig.


#31

Photobscura sa for siden:

Jeg sprekker aldri på høykarbomat, tar så godt som aldri noen omveier, jeg spiser kun når jeg er sulten, jeg rører ikke aspartam, halvfabrikata, herda oljer og ikke bruker jeg dop. Jeg tror jeg kan håndtere litt gift i form av alkohol nå og da. La for all del den som er perfekt slenge noen steiner i min retning. Om jeg lever litt kortere på grunn av det, hva så? Jeg er innmari glad i rødvin, ikke bare rusen, men smaken av det, og det handler igjen om noe så banalt som livskvalitet. Så lenge jeg ellers er så rigid som jeg faktisk er, så ser jeg ikke helt problemet. BTW; Leververdiene mine er finfine. Nok en anektode som ikke betyr stort, men det er nå tilfelle! ;)


#32

Trj sa for siden:

Det irriterer vettet av meg at jeg ikke klarer å finne igjen en nettartikkel om hvor god kroppen er til å rense seg etter alkoholinntak. Den var på en seriøs side og det var medisinere som uttalte seg.

Nok om det. Jeg skal fortsette med min nytelse av vin i alle kulører. :D


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.