Jeg har endelig fått motivert samboeren min til å bli med på lavkarb diett/livstilen.
Men han hadde ET kriterie, og det var at han skulle få drikke øl EN dag i uken (i motsettning til nå når han gjerne drikker 2-4 dager)
Jeg sa at det var greit siden sommeren begynner snart ol, men at han da skal holde seg unna fast food ol, og spise det jeg lager resten av uken uten å klage :p
Men kommer dette til å være helt bortkastet om han drikker en dag i uken?
:eek:
Nei, klart at det ikke er bortkastet!:) Det beste ville selvsagt vært om han lot være, men å gå fra fast food (=som oftest veldig mye karber) og øl 2-4 ganger i uken til sunn mat og øl 1 gang i uken er jo helt klart en forbedring! Så han vil nok merke forskjell uansett! Men det beste ville jo vært om han lot ølet være en stund. Kan du motivere han til å prøve lavkarboøl i stedet?
Lavkarboøl smaker jo lettere skvip ... :o (Synes jeg i alle fall, selv om det er greit til nøds). Jeg tenker nok ellers ganske likt som Timich, men han bør kanskje unngå å være i ketose i hvert fall. Det er MYE karbohydrater i vanlig øl i forhold til mengden, og å falle inn og ut av ketose med annet enn for mye grønnsaker eller annen lavglykemisk mat kan nok gi kroppen et lite sjokk fra gang til gang, da det å bevege seg ut og inn av ketose i utgangspunktet ikke bør være et større problem, så framt man ikke gir kroppen stadige og plutselige "overdoser" med raske karbohydater, hvor f.eks vanlig øl kommer inn.
Men igjen er jo dette opp til han. Jeg tror nok ganske mange som legger om kostholdet har noen forbehold de holder blodfast på i starten, som etterhvert viser seg å bli mindre viktige. Jeg trodde vel selv aldri at jeg skulle gi opp f.eks øl, som om noe kanskje er det eneste jeg savner noe særlig, men etter en langsom omlegging kjente jeg fort konsekvensene av å "ødelegge opplegget", og la ølet på hylla.
Ellers vet jeg at Guinnes Draught har litt mindre karbohydrater enn vanlig pilsener, f.eks. Og om det bare er snakk om en dag i uka, så kan du jo tipse om å spise litt salt og fet spekemat/pølser til ølen (hvilket jo er en fortreffelig kombo!) for å dempe litt av blodsukkerstigninga, og ikke minst så hjelper det litt på fyllesyka dagen derpå, som for mange er en kjent felle for å tryne i karbofella ...!
Takk for flotte svar :)
Jeg prøvde å friste med tuborg lett som hvertfall skal være LITT bedre:P
Men dette var han ikke så glad for (men jeg skal nok jaggu få lurt det i han selvom hehe, bare passe på at JEG kjøper ølèt til han hihi)
Ja han vil nok sikkert kunne kose seg med spekemat ol:) for dette elsker han..
Syns vel egentlig heller ikke det er SÅ ille og skeie ut med øl en gang i uken, i forhold til at han fort sikkert kan spise oppmot 1000g karb om dagen nå, og når han drikker ligger han sikkert laaaangt over dette også...
Så får jeg bare håpe at han merker at han klarer seg uten øl til slutt ;)
Vi skal forresten ligge på 20-30 g karb om dagen til og begynne med (i sammråd med lege)
Enig, jeg har aldri skjønt hvordan folk tør å legge om kostholdet helt fullstendig fra den ene dagen til den andre! :p Gi det en uke eller to med en langsom omlegging. Da slipper man mye av overgangsproblemene med magetrøbbel, hodepine etc. Lykke til!
takk :) første dagen i dag og det går strålende :)
Fått oppdatert masse på bloggen også, minveitilbake.blogg.no (stikk gjerne innom og legg igjen et tegn :P )
Har tro på at dette skal gå bra
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.