Tidligere bruker sa for siden:
Noen som har middagstips til meg i dag?
Har lyst å bruke kjøttdeig. Men det må være noe enkelt. Som ikke tar så lang tid å lage...
Tidligere bruker sa for siden:
Noen som har middagstips til meg i dag?
Har lyst å bruke kjøttdeig. Men det må være noe enkelt. Som ikke tar så lang tid å lage...
Diva sa for siden:
Tacokrydret kjøttdeig på en seng av salat og en god hjemmelaget rømmedressing er snaddemat. :)
Gresk krydret kjøttdeig med salat og tzatsiki.
Lavkarbo bolognese...?
Lag hamburger av kjøttdeigen?
hm...tom for ideer selv jeg.
Cecilia sa for siden:
Jeg skal he kjøttdeig-middag idag, eller jeg bruker karbonadedeig siden det er mye reinere, og bedre:) Se under spinat tråden, der ligger oppskriften, det er jo bare å variere i det uendelige, gan også vere grei med litt salat til;)
God middag!
Muskat sa for siden:
4 personer
[font=Verdana][/font]
500 g kjøttdeig
4 egg
løk
chilipepper
sopp
ingefær
[font=Verdana][/font]
Hakk løk, sopp, ingefær og chilipepper, og fres dette. Kjøl ned. Bland kjøttdeig egg og alt resten. Enten form det til 4 avlange kaker, eller legg det i 4 ildfaste former (jeg gjør det siste, dette blir litt løst og klissete). Bak i steikovn 180 grader ca 20 minutter. Sjekk om det er stekt igjennom etter 20 min.
[font=Verdana][/font]
Tomatsaus:
2 tomater. Saften av 1 lime. Chilipepper. hvitløk. Friske krydder (helst koriander, eventuelt tørket koriander). Mix i hurtigmikser eller foodprocessor eller hakk med stavmikser. Hell sausen over de ferdige kjøttpuddingene.
[font=Verdana][/font]
Server med salat, dampet brokkoli eller andre grønnsaker du har lyst på.
[font=Verdana][/font]
Hmm, kanskje dette er dagens middag i huset i dag...
[font=Verdana][/font]
Muskat
Cecilia sa for siden:
Gode tips det Diva! Nam nam:D
Anne sa for siden:
Her er oppskrift på noe jeg la inn i går...
Gratinert Blomkål:
Til 4 personer:
Stek:
500 gr kjøttdeig
5 vårløk
Muskat
Salt/pepper
La det surre i fløte, så mye du synes du fortjener (ca 3 dl):p
Kok blomkål hel eller i biter
Legg blomkålen i form og hell kjøttdeigblandingen over. Legg osteskiver på toppen og gratiner i oven til osten har begynt å få litt farge. Enten med grillen eller på 150 gr i ca 10 min
Pynt med sherrytomater
Tidligere bruker sa for siden:
Tusen takk for svar alle sammen!
snoopygirl sa for siden:
kjøttdeigform
[color=#ff00ff][/color]
steik kjøttdeig(og gjerne litt picnik snkinke i biter)
litt løk + krydder du ønsker
tomatpure/vann/litt buljong
blander alt detta når kjøttdeigen og løken er stekt
heller alt i en illfast form og har på masse deilig ost..
marineres i ovnen,,,til osten er smeltet skikkelig
smaker kjeeeempe godt og er veldig lettvint
[color=#ff00ff][/color]
HP sa for siden:
Tomatgryte:
400g kjøttdeig
Pizzakrydder og koriander
1 boks hakket tomat
2-3ss tomatpure
1 brokkoli i små buketter
Variasjoner: ha i løk, server med lindbergpasta, ha i litt gulrot, ost i terninger, ++
Serveres med revet ost og en god olje - nyyydelig! :sikle:
Nille sa for siden:
BACON CHEESEBURGER CASSEROLE
3 porsjoner
1 pk. kjøttedeig uten salt & vann
2 vanlige egg pisket
113 gram revet cheddar
113 gram revet mozzarella
100 gram bacon i biter (eller mer)
1 middels løk hakket
et par fedd hvitløk
svart pepper nykvernet
chilipepper
Forvarm ovn til 175 C
Smuldre kjøttdeig til gylden, hell av evt. fett. Stek bacon (ikke helt brunt), surr løken et par minutter sammen med hvitløken. Bland kjøttdeig, bacon, hvitløk/løk i en bolle, mix oppi vispet egg og cheddar. Bland godt og hell over i ildfast form og ha mozzarellaen oppå. Sett midt i ovnen og bak 25-30 minutter til osten bobler og er gylden.
Total: 1708 Fat:132 1188 70% Sat:63 567 34% Poly:10 90 5% Mono:51 459 27%Carbs:13 48 3% Fiber:1 0 0%Protein:113 452 27%Alcohol:0 0 0%
PS Deter godt å blande friske urter eller andre ting oppi også !!
Det blir 4 net karber pr porsjon
Jeg serverer dette med blomkålstappe og brokkoli
HP sa for siden:
Nille: Stekes baconet først?
guro sa for siden:
KJØTTDEIG
Retter med kvernet kjøtt; for eksempel kjøttdeig, karbonade, svinedeig, lammedeig, kyllingdeig.
Kjøttkaker *
· 500 g kjøttdeig
· 1 1/2 ts salt
arbeides sammen til seig. Arbeid deretter inn
· ¼ ts pepper
· ¼ ts muskat
· 1 krm ingefær
· 2 ½ ss soyamel
Spe litt om gangen, med
· 2 dl melk.
Stek på begge sider og ha over i gryte med litt vann/saus – og la trekke i 10 minutter. Server med kjøttkakesaus, grønn ertestuing og tyttebær.
Karbonader *?
· 500 g karbonadedeig/ kjøttdeig
· 1 ts salt
· ½ ts pepper
· ½ ss soyamel
eltes sammen. Rør inn
· ½ -1 2l vann.
Form 8 flate kaker (med rutemønster laget med sløv kniv). Brun på begge sider på høy varme, etterstek på svakere varme, 2-3 minutter. Server med brunet løk.
Tyrkiske kjøttboller !
Lag bolledeig av:
· 400 g kjøttdeig
· 1 egg
· 4 fedd hvitløk
· 1 ts salt
· 2 krm pepper
· 2 krm spisskummen
· 1 ts malt koriander
· 2 ss sitronsaft
· 1 liten chilipepper eller litt chilipulver
· 2 ss olje
Om deigen blir løs, spe med
· soyamel
til bedre konsistens.
Lag små boller, og stek i panne. Sikkert fine å varme opp på grillen også.
Svenske kjøttboller
Italienske kjøttboller ?*
· 500g kjøttdeig
tilsettes
· 2 fedd hvitløk , hakket
· 1 bunt persille, hakket
· 2 tynne strimler sitronshall, hakket
· 2 egg
· 25 g parmesan, revet
· 1 krm revet muskat
· salt & pepper
Stek små boller og server med en tomatsaus.
Lammebøffer *?
· 500 g lammefarse
· 1 løk, finhakket
· 2 fedd hvitløk, finhakket
· ½ paprika, finhakket
· ½ rød chili, finhakket
· 1 tomat, terninger
· 1 ts rosmarin, finhakket
· 2 egg
· 2 ss soyasaus
Alt blandes godt. Smak til (lag eventuelt prøve) med
· salt & pepper
Form kaker i passe størrelse og brun på begge sider i stekepannen. La kakene trekke ferdig i stekeovnen på 90°.
Passelig tilbehør er Tzatziki og Linsepure.
Enkel tomat-kjøttsaus !
· 2 løk, hakkede
· 1 kløft hvitløk
· 2 ss olje
surres blank
· 400 g kjøttdeig/ karbonade
brunes i løken
· 1 boks/400 g hermetiske tomater
tilsettes. La koke under lokk i 15-20 minutter
· (1 buljongterning)
· salt & pepper
· basilikum
· timian
tilsettes mot slutten av kokingen
Bolognese *?
(Ragù bolognese)
Smelt
· 15 g smør
i panne og ha i
· 1 løk, finhakket
· 1 liten gulrot, finhakket
· 1 stilk selleri, finhakket
og la surre til gyllent. Ha i
· 400 g kjøttdeig
og fres til brunt.
(Ha i
· 100 g kyllinglever
og la frese med i 1-2 minutter). Ha så i
· 4 ss tørr hvitvin
og kok til den neste er fordampet. Tilsett
· 3 dl oksebuljon
· 1 ss tomatpuré
· revet muskat
· salt & pepper
Gi sausen et oppkok, og la den koke under lokk på sval varme i 45-60 minutter. Rør om av og til. Tilsett eventuelt
· 3 ss kremfløte
rett før servering.
Favorittgrateng (6) *
Sett stekeovnen på 200°C. Lag Blomkålmos av 2 blomkålhoder. Lag Enkel tomat-kjøttsaus av 800 g karbonade. Fordel mosen i bunnen av 2 ildfaste fat. Fordel tomatsausen over og dryss over med revet ost. Gratiner i ovnen i ca 10 minutter, til osten er gylden. Server eventuelt en salat ved siden av.
Chili con carne !
· 1 løk, hakket
· 400 g karbonadedeig
stekes under omrøring til kjøttdeigen blir småkornet og gjennomstekt. Tilsett
· 2 fedd hvitløk, presset
· 1-2 ss chili
· (1 ts oregano)
· 2 bokser tomater
· 2 bokser brune bønner
· 1 grønn paprika, terninger
· 1 rød paprika, terninger
Serveres med litt basmatiris og brokkoli, en blandet salat.
Nille sa for siden:
:ja: men ikke helt brunt....
Har oppdatert oppskriften .......
Smuldre kjøttdeig til gylden, hell av evt. fett. Stek bacon (ikke helt brunt), surr løken et par minutter sammen med hvitløken. Bland kjøttdeig, bacon, hvitløk/løk i en bolle, mix oppi vispet egg og cheddar. Bland godt og hell over i ildfast form og ha mozzarellaen oppå. Sett midt i ovnen og bak 25-30 minutter til osten bobler og er gylden.
Iset sa for siden:
Nilles form er SVINAKTIG god! Jeg har laget den maaange ganger. Men jeg steker faktisk IKKE baconet først, legger det rått i kjøttblandingen. Det blir faktisk helt stekt i ovnen. :D Og saaaftig. :sikle:
Charlott sa for siden:
Ohhh... du er en knupp! :D :D
Rikkem0r sa for siden:
Dytter For en fantastisk tråd! Og for en innsats arnakristin :) Takk! :klem:
Kanutten sa for siden:
:sikle:
Idarull sa for siden:
Arna Kristin er min helt! HERREGUD KVINNE, du er GAL! og flink!!
Melusine sa for siden:
Er veldig glad for at denne tråden ble dyttet på,
men nå trenger jeg en ny perm for å få plass til alle disse fristende oppskriftene ;)
lillemeg88 sa for siden:
jeg gjør det som regel VELDIG enkelt - gidder aldri stå lenge på kjøkkenet :P jeg steker MYE kjøttdeig på en gang, så jeg har det liggende klart i kjøleskapet. Så tar jeg bare ut det jeg skal ha, blander med kremost og ost og varmer i mikroen ;) og kutter opp litt grønt og ha ved siden av! enkelt og greit :D
jannesnuppa sa for siden:
Denne KJØTTDEIGSUPPA kan virkelig anbefales :)
1 pers
170 gr kjøttdeig
30 gr løk
2 hviløksbåter (most)
3dl vann med 1 buljongterning
3 mellomstore tomater (Hakkede tomater kan også brukes)
gjerne litt chilipulver
Stek kjøttdeig,løk og hvitløk. Ha i vann med buljong.Kutt tomatene i biter og ha oppi. Kok til tomatene har oppløst seg. Kok litt til og suppa er ferdig:) Sever med en ss creme fraice...NAM :sikle:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.