250 g. nøttemasse (vi bruker ofte paranøtter)
-5 eggehvitter
2 ss sukrinmelis
Bland eggehvitter og melis lett sammen og ha i nøttemassen. Ha alt over i en form og stek det i bunnen av ovnen på 180 grader i 15 min.
Gul krem:
5 eggeplummer
1 dl fløte
1 ss sukrinmelis
75 g. usaltet smør
75 g. meierismør
1 ts vaniljepulver
Bland plummer og fløte i en kjele og varm til det blir en tykk røre. Rør hele tiden og ikke la det koke, da vil det dele seg. La røren stå å hvile et par minutter på benken. Bland inn smør og vaniljepulver tilslutt.
Når bunnen og eggekremen har blitt kalde har man kremen over bunnen og vips så er man ferdig!
ca 12 karbs i hele kaka.
Jeg brukte litt mer vaniljesukker og sukrinmelis i kremen.
mmm denne må jeg prøve, ser ut til at jeg har alt liggende allerede :D Men det går vel greit å bruke mandler eller hasselnøtter i bunnen? har ikke paranøtter enest.
Og det går greit å bruke sukrin i stedenfor sukrinmelis? evt "kverne" det..
Jeg laget 'gulkake' med sukker 1 gang for lenge siden og den ble så failed at jeg er litt flau :P Håper det går bedre med denne og 12 karbo er jo ingenting på ei hel kake!
Jeg brukte en blanding mellom mandler og hasselnøtt jeg, og jeg blendet sukrin til det ble melis, fungerte kjempebra og kaka ble kjempegod. Litt mild smak for samboer som er høykarbospiser.
Jeg lager "ofte" suksessterte. Men er det ikke vel lite søtning?
Bruker en blanding av sukrin (melis) og splenda. I orginale oppskrifter er det ofte 125-150g sukker i bunnen, og det samme i kremen.
Denne kaka i høykarbo versjon er en av mine absolutte favorittkaker!!! Har prøvd å lage den lavkarbo m Splenda en gang og det bli IKKE bra...Kanskje jeg skal prøve på nytt nå som jeg har Sukrin / Sukrinmelis....
Jeg laga denne i kveld, men jeg ble skuffa. Lett å lage og grei på alle måter men den ble for tam for meg, dessverre.
Enstemmig dom fra gjengen min var at det er for lite smak
Neste gang går jeg tibake til mi oppskrift selv om det er mer karber der. Vil heller ha et stykke som smaker mye enn flere som smaker lite.
I min variant bruker jeg 1/2 dl sukrin, 1 knivsodd stevia og 1 strøken ss sukker både i bunnen og i kremen og da smaker den som suksessterte pleier.
Jeg tror min kake ble god fordi jeg brukte søte nøtter, som hasselnøtter og mandler i bunn og som topping. Jeg pyntet også med litt sjokolade som dere ser på bildet lengere oppe, og det hevet smaken mye!
Men som sagt, for de som er vandt til sukker, så blir den nok ganske tam.
Jeg brukte Tagatesse som har ikke samme rare ettersmak som andre sukkererstatninger- Dessuten brukte jeg gresskarkjerner pga mandelallergi og soyafløte pga melke allergi. Synes at kaken smaker utrolig godt
Min oppskrift
Mandelbunn (ref.mat.no)
5 eggehviter
75 g tagatesse
150 g gresskarkjerner (madel eller andre nøtter er ok)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.