Solros sa for siden:
Jeg har prøvd soyabrødet som det står oppskrift på i ”ketolyseboka”, men det falt ikke i smak hos meg. Det ble alfor eggete og svampete for meg. –Men så trikset jeg litt med oppskriften, og jeg ble ganske så fornøyd med resultatet:
Godt soyabrød (totalt 11 g karbohydrat)
2 egg
2 dl seterrømme
½ dl soyaolje
2 dl soyaprotein (har funnet ”sojamehl” fra Spielberger, 3.1 g karb pr 100 g)
1 ts bakepulver
Ca 1 dl linfrø
30 g knuste soyaflak (”Sojaflocken” fra Spielberger, 5 g karb pr 100 g)
30 g sesamfrø til panering av brødformen
Visp sammen egg, rømme og olje. Rør inn soyamel og bakepulver. Knus deretter soyaflakene med hånda, og rør inn sammen med linfrø. Røren blir tykk, men likevel ”flytende”. Smør brødformen med smør, og strø deretter sesamfrø i hele formen. (Dette gjør at brødet detter lett ut etter steking, og det smaker dessuten kjempegodt!)
Stek brødet på nederste rille ved 180 grader i ca 40 minutter.
PS: jeg har visst brukt for lite bakepulver, oppskriften i boka sier 1 ss. (Da vil brødet kanskje bli litt høyere.) Husk at da må også karboinnholdet økes med 0,5-1 g.
Soyamelet er det jeg har funnet ”nærmest” soyaprotein, det har kun 3.1 karbohydrat pr 100 g. Melet smaker ikke grusomt, slik som jeg hadde trodd, det er ok. Melet fikk jeg tak i på Ultra, 20 kr for 250 g (drøy i bruk).
Soyaflakene fant jeg på Ica Maxi.