Det er umulig å få tak i mandelmel i Stavanger. Utsolgt fra leverandør og jeg er desperat. Det er jo så mange oppskrifter med mandelmel, og jeg har jo satt av påsken til å eksperimentere og kose meg. :)
Kan man lage mandelmel? På helsekosten sa hun at hun forestilte seg at man måtte skolde mandlene for så å la dem ligge og tørke på benken i noen døgn før man malte dem, og så igjen la dem tørke på bakepapir på benken, snu og vende og holde på noen dager.
Jeg har aldri sumla meg til å få kjøpt mandelmel, så det vet jeg ikke. Men jeg har brukt malte mandler i en del oppskrifter der det skulle ha vært mandelmel, det har gått fint.
Jeg kjøpte en manuell mandelkvern på Claes Ohlson til 140 kroner. Maler med skall og alt og det fungerer kjempefint til baking. Oppbevarer det i en boks i kjøleskapet og selv om det er mye fett i det så ble det ikke harsk på 3 måneder i hvert fall.
Jeg vet Tupperware hadde en sånn liten kvern som malte det kjempefint. Tror muligens jeg må bestille en slik om jeg ikke får somlet med til Clas Ohloson. Hørtes veldig greit ut.
Regner med at jeg kan bruke blenderen i mellomtiden. :)
Jeg har lagd mandelmel hjemme nå, men hvordan oppbevarer jeg det? Jeg har lagt det i en tett boks, men noen nevnte at det skulle stå i kjøleskapet, stemmer det? Tviler på at jeg har plass til det. Hvor lenge holder det seg bra?
Hjemmelaget mandelmel bør oppbevares i kjøleskap p.g.a. fett innholdet. Det blir harskt om du har det rett i kjøkkenskapet. Sett det i kjøleskapet du, sliter du med plassen, ha det i en brødpose og knyt igjen da får du jo presset det inn de fleste plasser, men vil anbefale deg å ha det i en tett boks. Ha det i en som ikke er så høy, men lang og flat, så er den enkel å plassere:D eller ha det i en beholder som passer til en av hyllene i døra:D
Jeg var på helsekost for å kjøpe mandelmel. Da sa hun at det mandel-melet er avfettet (og fjernet skall) Men er det nødvendig? Er vi ikke bare glad for fett? Men da er det kanskje like greit å lage det selv? Men blir ikke melet veldig dyrt? Mandler er dyrt:o
Hvis man lager mandelmelk og tørker det som blir igjen, så blir det et mel av det som jeg innbiller meg er ganske fettredusert og dermed holder seg godt. Jeg hadde i alle fall en boks med dette i skapet et par måneder minst, uten at det ble harskt :)
mandelmel du lager selv av male mandeler har ikke helt de samme egenskapene som det du kjøper. I de fleste oppskrifter må du bruke mer av det melet du lager selv.
Mandelmel er dyrt å kjøpe, men drøyt i bruk:)
Takk :) Ja de hadde det ikke inne før neste uke - så må nok bare vente... desverre...
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.