Her i huset har vi et merkelig sammensetning av kosthold. Hun ene, som sammen med meg er mest glad i å lage mat, følger VGs Vektklubb. Det vil si, magre produkter, lite fett og ellers variert næringsinnhold. Hun andre er "tynnfeit", som jeg kaller de som kan spise absolutt hva de vil uten å legge på seg. Hun spiser mer sukker på en uke en de fleste her gjør på et år. Og så er det meg, som holder meg til så lite karbohydrater som mulig.
Vi spiser vanligvis felles middag, der jeg har valgt bort ris, poteter og pasta til fordel for ekstra grønnsaker som stekt sopp og lignende.
Men jeg merker at jeg sitter igjen med et søtsug etter middagene og ikke helt den metthetsfølelsen jeg ønsker, og som jeg vet skal være der under lavkarbo.
Har dere noen forslag til hvordan jeg enkelt kan spise mer fett? Middagene består vanligvis av stekt kylling eller kjøttdeig i ulike varianter.
Per dags dato har vi ikke stekeovn, siden den eksploderte da jeg for noen uker siden lagde lavkarbo-focaccia (uups:o), så helst ideer som er utenom gratinering/ovnsbaking. Men om du har noen oppskrifter man bare ikke kan gå glipp av, skriv dem gjerne ned, jeg er jo ikke ovnløs for alltid :p
Kaffe/te med fløte/cocosa, rømme, ost og smør på middagsmaten, avocado eller nøtter som "dessert" :) Ofte tar jeg meg en ostebit når jeg er sugen på noe søtt.
Takk for tips, det skal jeg huske på :-)
Selv går det i yoghurt, bringebær og honning (uten sukker) til dessert et par tider etter middag, for å døyve søtsuget litt.
Skal prøve å huske å spise litt mer rømme til maten, som dressing.
Jeg har slitt med sultfølelse, og etter råd her har jeg spist MYE mer fett. Kuttet helt ut frukt, og litt havregryn som jeg pleide å ha i frokostpannekaka, har jeg også kuttet ut. Og fra å merke sultfølelse med en gang etter matinntak, tar det nå lang tid før jeg merker noe, om i det hele tatt. Mye sjeldnere, og mest på ettermiddagen, men håper det blir helt borte snart.
Spiser enten frokostpannekake eller omelett til frokost, har oppi olje og malte nøtter.
Lunsj: Nesten alltid bestående av en avocado gratinert eller som salat, de siste dagene nå har jeg delt opp en avocado, blandet den med litt reker, ostebiter, hvitløkpulver, salt, pepper, majones og et par dæsjer seterrømme eller creme fraiche. Denne gjør mett altså!!
Middag: Ja det blir jo stort sett kjøtt/fisk med grønnsaker i en eller annen form, men prøver å tilsette olje om vi ikke har i kremfløte på en eller annen måte. Blir ofte suppe eller gratinert rett, og da har man ofte i kremfløte.
Kvelds: Jeg må nesten alltid ha noe til kvelds, og da går det i bær med kremfløte på. Eller hjemmeristede nøtter, tar en håndfull nøtter, blander med 1 ss olje og litt salt, steker på 110 grader i en halvtime. Namnam!!
eggerøre.. 2-3 egg, litt salt eller annet saltholdig kryddermix og en dæsj.. hmm.. ca. 1/2dl.. fløte med minst mulig karbs i, i norge er det kremfløte, men er ofte jeg bruker matfløte.. blir bare ett par gram uansett. rapsolje, evnt. en blanding av raps/oliven. ta en god "klunk" i..
teflonpanne eller annen stekepanne med non-stick-belegg, bruker selv en titanpanne. Smelt 15-30g godt smør, og hell eggemassen oppi.. dytt massen rundt i panna hele tida, og la den være litt fuktig når du tar den av varmen for eggene fortsetter og steke, så slipper du at eggerøra blir tørr eller at proteinene begynner å skille ut væske.. da får du en tjukkere og kornet eggemasse som ligger å flyter i masse vann..
husk å stek på middels varme.. om du bruker 2-3egg skal eggerøra være ferdigstekt på 30-60sek..
Hele prosessen tar kanskje.. 2-3minutter.. raskere blir det vel ikke.. litt mer om du skal steke bacon til.. pleier å bruke røkt laks, så får jeg i meg bra proteiner og sunt fett også :)
Sliter med det samme, bruker kremfløte til middag (lager fløtesaus) men merker at jeg trenger ENDA mer fett.. Prøver å holde meg under 1500 kalorier og samtidig komme opp i den magiske formelen: 75/25/5.. Karbodelen er under kontroll, men så er det dette med MER FETT (og kanskje mindre proteiner samtidig). Noen med tips til hvordan jeg skal få dette til?
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.