< Tilbake til oversikten

Linserestegryte

#1

monstermarihone sa for siden:

Denne lagde jeg i går, ble masse mat, nok til ihvertfall fire og en bra måte å bruke rester på. Også er det ganske billig.

Ingredienser:
1 løk
3 fedd hvitløk (eller mindre om man ikke er like glad i hvitløk som meg)
3 sopp
1 boks linser (fordi det er så mye enklere)
en bit middagspølse eller annet kjøtt, trenger bare litt
litt squash
litt brokkoli (kan droppes)
1 boks hermetiske tomater
ca 1 ss korianderpulver (en liten spiseskje)
ca 1 ss ingefærpulver
ca 1 ts spisskummenpulver
en liten klype muskat
Så masse chilisaus du synes er passelig
saften av rundt en halv lime
litt fersk koriander og rømme til å ha på toppen.
Eventuelt andre grønnsaksrester

Sånn gjør man:
Hakk løk, stek den litt i smør, ha i hvitløk og sopp og stek litt til. Ha i kjøtt og stek dette også litt. Ha i linsene (hell av vannet) og surr dem litt. Ha i resten av grønnsakene og krydder og surr dette også litt. Da er det lurt at gryten ikke er altfor stor. Når det har surret litt, kanskje sånn fem minutter, har du i en boks med hermetiske tomater og så fyller du opp boksen med vann og har oppi det og. Og så tar du i chilisaus, jeg hadde i en sånn asiatisk variant og noe minced chiligreier. Men alle typer chili fungerer ihvertfall. Så rører du rundt og lar det koke så lenge du gidder, jeg lot det koke ca 15 min, men kan koke mindre og er fortsatt godt. Eller mer.
Når du er lei av å vente har du i limesaft og rører rundt. Ta rømme og fersk koriander på toppen av hver tallerken.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.