Dette er verdens beste kake med sjokolade og nøtter! Og dagen etter budre du prøve å smuldre opp kakerestene over hjemmelaget iskrem og dryppe litt espresso over det hele. Denne kaken kan stekes i springform eller porsjonsvis i små kakeformer.
8 porsjoner
150 gram skåldede mandler
150 gram valnøtter uten skall
300 gram mørk sjokolade (70%)
1 toppet spiseskje kakaopulver av beste kvalitet
250 gram smør
søtstoff tilsvarende 100 gram sukker
6 store egg, plomme og hvite skilt
Kjør nøttene i food processor til de er finmalte. Ha deretter sjokoladen og kakaopulveret i og kjør sjokoladen i filler. Sett til side i en egen bolle. Ha smør og sukkererstatning i food processoren og kjør blandingen lys og luftig. Så tilsetter du eggeplommene en av gangen. Deretter blander du i nøtte/sjokoladeblandingen.
I en annen bolle pisker du eggehvitene med en klype salt til det danner seg stive topper. Vend forsiktig eggehvitene inn i sjokolade/smør/nøtteblandingen. Hell alt i en form kledd med bakepapir og stek ved 175 grader i ca. 1 time.
Serveres med pisket krem eller hjemmelaget iskrem.
Enjoy!
Tillegg: Vær oppmerksom på at steketiden kan variere fra ovn til ovn, og at det er mulig å legge bakepapir over kaken mot slutten av steketiden. Sjekk kaken med jevne mellomrom.
Lagde denne kaken etter hukommelsen i påska, og glemte smøret. Pytt, det gjorde ingenting. Kaka var aldeles nyyyyydelig og fristet til gjentakelse. Jeg serverte is til de andre og tok krem selv, men det som virkelig gjorde susen var at jeg varmet bringebær og la en skje over hvert kakestykke. Åh, stønn....slurp
Ååh, dette hørtes bare namme ut! :p Går det ann å sløyfe mandlene? :rodme: Liker ikke slikt, men har veeldig lyst på litt "kosemat". Går det ann å bruke "DrLindbergs fruktose" i steden for sukker? Evt. ikke noe i det hele tatt (siden det gikk bra hos deg) ? :D Huff, så kresen jeg hørtes ut nå..sparke
Du kan bruke fruktose ja, og bytte ut mandlene med hva som helst. Har også prøvd med peanøtter og det var godt det også. Dette kan jo brukes som et utgangspunkt, og så erstatter du det du ikke liker med andre lovlige varer.
Nå har jeg jo bare Freia sin hjemme,så den går vel til nød?Må jeg virkelig kjøpe en toppkvalitet for å ta 1 ss?Bruker jo ikke freia sin engang.Hvordan i all verden havnet den i skapet vårt forresten?!:eek:
Denne har jeg laga i dag..... Den SER veldig bra ut. Helt jevn og fin. Den ble muligens litt brent, for jeg hadde glemt å skru på timeren på ovnen. Litt mørk oppå, men håper ikke den er ødelagt. Skal bli spennende å se og smake i morgen når jeg serverer den til gjestene mine. Pisker krem til meg selv og serverer med vaniljeis til de andre...... laget bringebær/jordbærsaus for ikke så lenge siden. Frøs ned. Nå tar jeg oppp glasset så det er tint til i morgen ..... :sikle:
[color=purple][/color]
Jeg har lagd Karen B's New York Style Cheesecake også. Den står i ovnen nå......
Som sagt bakte jeg denne i går. Den ble dessverre litt brent. MIN skyld, - men i MIN ovn er nok 190 grader litt mye (termostaten er ikke helt pålitelig). Men den ble nå spist. Serverte med jubileums vanilje is. Piska krem (med søtstoff og utskrap fra 1/2 vamiljestang). I tillegg hadde jeg jordbær/bringebærsaus med litt søtstoff + blanding av bringebær & blåbær litt rørte - til ostekaka, men det smakte godt til sjokoladekaka også.
[color=purple][/color]
Etterpå skar jeg av topp, bunn og kanten rundt kaka. DA ble det en helt annen smak - og sønnen ville ha med seg resten hjem. Han fikk halvparten.
[color=purple][/color]
Neste gang skal jeg bake den på max 175 grader. Ca. 1 time, men skal følge med hele tiden - og ikke bruke klokkehukommelsen...
Her kommer det noen spm som sikkert er kjempeteite, men noen ekspert på kjøkkenet har jeg aldri vært. Har faktisk aldri laget så mye mat som etter jeg begynte på atkins:D Er jo veldig kjekt å lære!!:D
hva menes med skåldede mandler?
hvordan finner man ut hvor mye man trenger av søtstoffet man bruker for at det skal tilsvare 110 g sukker?
Gleder meg til en anledning til å lage denne, den høres jo steingod ut!!:D :D
Hele kaka UTEN sukker inneholder 519 gram fett, 155 gram karbohydrater og 108 gram protein. Så er det opp til den enkelte å dele opp kaka sånn at det passer inn i dietten...;) Og Katrine, du kan lage den uten sukker. Det går helt fint. Du trenger heller ikke bruke skåldede mandler, jeg kjører med skall på. I dag har jeg laget kaken med hassel- og valnøtter, forresten.
Nåååå forstår jeg plutselig noe her !!
Husker dere at jeg lagde denne kaka men at den ble brent ?? :D
[color=purple][/color]
For et par år siden laget jeg en kake fra en av Jamie Oliver sine bøker. Til et stort middagsselskap - med hjemmelaget iskrem og hele pakka. Og det ble en total katastrofe. KAKA BLE BRENT ! Ikke bare på toppen men rundt det hele.
[color=purple][/color]
Nå har det plutselig gått opp for meg at det er samme kaka ! :o
[color=purple][/color]
Så et godt råd om dere lager denne ..... sett ned temperaturen på ovnen noen grader - til 175 eller 170 og stek heller litt lenger om nødvendig....
[color=#800080][/color]
Det som var igjen da jeg hadde skjært av det brente var veldig godt altså....:p
[color=purple][/color]
Eller man kan legge et bakepapir over kaka mens den står i ovnen, og sette kaka på nederste rist i ovnen... det har reddet mange kaker for meg, ihvertfall...:p
Nope, hjalp ikke, - den ble brent rundt det hele - altså over/under/på siden. Og det gikk 1/4 cm inn i kaka ! Jeg har en viss erfaring med kakebaking :p og regner det som ganske sikkert at temperaturen nok var for høy. Baker andre kaker av denne typen på 175 nederste rille .....
Et lite tips til annen bruk av kaka: I går smuldret jeg opp et kakestykke, helte over varme bringebær og lot safta trekke godt inn, og så serverte jeg med vispet krem. stønn
Jeg kjøpte sånn 70% kokesjokolade, finns det høyere også? Fant på rema men det var vel 34 karber i den. Eller bruker dere bare vanlig sjokolade? Har ikke funnet høyere enn 70% enda der heller...
Jeg lagde denne til syklubben i går. Fikk masse skryt. Hadde bare 30 gram valnøtter igjen, så det ble sånn nøttemiks fra Lidl som erstattet de siste 120 gram med valnøtter (usalta mandler, cashew, hasselnøtter mm). Ble visst godt, prøvde ikke selv da jeg er i ketose.
Har laget denne idag. Stekte i 22 cm springform, 160 grader, 55 min og den ble perfekt. Svigerdatters bursdag i morgen. Lagde Daizy's browniekake glasur uten kaffepulver men MED appelsinessens. Ser bra ut. Skal ta gladpack over fatet når glasuren har stivna. Håper den holder seg bra til i morgen og ikke blir tørr......
Hei,denne lagde jg i dag(skal i bursdag selskap i morgen og da må jeg jo ha med noe digg :D ) jeg brukte kun mandler og smeltet sjokkoladen så blandet jeg bare sammen alt..den ble helt perfekt mm både på smak og form.. hadde sjokkolade glasur oppå og vanilje krem til(heistad)...tilogmed min sukker fanatiske samboer syns denne var deilig :D
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.