< Tilbake til oversikten

Bruksområder for mandelmelk

#1

Cassiopeia sa for siden:

Jeg har satt i gang å lage mandelmel til baking. Ikke bare er det mye billigere enn å kjøpe ferdig, men akkurat nå er det utsolgt fra grossist, så jeg får ikke tak i på butikken.

Men... Det blir ganske mye mandelmelk av denne prosessen, og jeg aner ikke hva jeg skal bruke den til.

Er det noen som har tips og ideer, og et omtrentlig karboinnhold? Karboinnholdet vil naturligvis variere med mengden vann som brukes, så jeg tenker bare på et ca-tall.

Det er opptil mange tråder om produksjon av mandelmel/mandelmelk her, men jeg finner ikke noe om bruksområder.


#2

Huldr sa for siden:

Jeg tror man bruker den til det man ville brukt melk til :)


#3

lifejack sa for siden:

:ja:
Gryteretter, vafler, smoothies and so on...
Ang karbohydrater er det litt vanskelig å si. Mandelmelken og mandelmelet tilsammen har jo ihvertfall like mange karbohydrater som mengden mandler brukt, men kan ikke tenke meg at det er så fryktelig mye som går over i melken?! Kanskje du kan regne 5% i melken og 95% i melet? Eller 10% og 90%? Bare vill gjetting fra min side her;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.