Makronella sa for siden:
I vinter kjøpte jeg boken “Bakeglede uten sukker ” av Annika Rogneby.
[/CENTER]
Boken er utgitt på Lille måne forlag, og jeg har vært i kontakt med de og fått tillatelse til gjengi noen av oppskriftene her i bloggen min.
En av oppskriftene jeg merket meg da jeg bladde gjennom boken første gang var Marengs og bringebær kake. Ettersom jeg kom over ferske bringebær i butikken i dag fant jeg ut at nå er det på tide å prøve ut denne kaken skikkelig.
Bunn
3/4 dl sukrin
4 eggeplommmer
75 gram romtemperert smør
1/2 dl fiberhusk
1/2 ts vanilje
2 ss fløte
1 1/2 ts bakepulver
bringebær -1 -1 1/2 dl
Marengs
4 eggehviter
3/4 dl sukrin
1/2 ts eddikessens
( jeg reagerer veldig på den kalde smaken av sukrin, jeg reduserte derfor mengden til 1/2 dl både i bunnen og marengsen)
Visp eggeplommer og sukrin til det blir porøst bland de tørre ingrediensene og rør det sammen med fløte og mykt smør i eggedosisen. Bre det utover en langpanne 20x 30 cm Jeg valgte bruke rund silikonform.
[/CENTER]
Ofte syns jeg at deiger i lavkarbo variant blir litt vonde å bre utover. -Jeg velger å bruke baksiden på en skje som jeg dypper i kaldt vann jevnlig -da glir den lett over deigen uten at denne kladder. Strø bringebærene utover bunnen
[/CENTER]
Pisk eggehvitene til et hardt skum Under piskengen tilsettes sukrin og eddikessens. gammel vane fikk meg til bare ha sukrinet rett i hvitene fra start -og eddikessensen -ja den klarte jeg glemme, men jeg fikk stiv og fin marengs likevel.
[/CENTER]
Stekes midt i ovnen ved 175 ° i ca 40 minutter. Jeg strevde veldig med få marensglokket stivt -forlenget stektid så lenge jeg turde men ga opp til slutt. Satt kaken på rist til avkjøling og tenkte vi fikk leve med den slik. Da jeg sjekket den etter en stund er marenglokket på toppen skikkelig sprøtt og fint – tydelig at det stivner etter det kommer ut.
For å få kaken ut av formen bruker jeg to runde rister. Jeg legger den ene over formen og holder den tett mot formen mens jeg veltr kaen rundt , fjerner så formen og legger andre risten på bunnen og snur kaken tilbake riktig vei. Fordelen med sikikon former er at kaken løsner uten problem.
Avkjøles helt på rist.
[/CENTER]
[LEFT]Denne kan jeg trygt anbefale videre.[/LEFT]