< Tilbake til oversikten

Mandelegg med appelsin og sjokolade

#1

Lisbeth sa for siden:

Oppskrift med bilder her

Ca 16 stk:

Ingredienser:
250 g malte mandler
125-150 g sukrinmelis
1 ts flytende søtning
1 eggehvite
1 1/2 ss presset appelsinsaft
revet skall av en halv appelsin

200 g mørk sjokolade

Fremgangsmåte:
Finmal mandlene (jeg brukte skoldede, men du kan også bruke dem med skall) og bland det sammen med sukrinmelis i en bolle.

Visp sammen flytende søtning, eggehvite, appelsinsaft og revet skall i en annen bolle. Ha så mye av det våte over i de tørre ingrediensene at du får en deig som minner om litt myk marsipan.

Form massen til ca 16 egg og la de deretter tørke i ca 30 minutter.

Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikroen. Avkjøl sjokoladen litt før du dypper eggene i den smeltede sjokoladen. Oppbevar eggene kjølig.

Ca næringsinnhold pr egg:
Protein: 4 g 13%
Karbo: 1,5 g - 5%
Fett: 12 g - 82%
Kcal: 144

[CENTER]:) God påske!! :)[/CENTER]


#2

Charlott sa for siden:

Påskegodtet sitt det tenker jeg! Tusen takk for nok en herlig oppskrift! :D


#3

senorita sa for siden:

åååh nok en fristelse fra Lisbeth <3 mm :D


#4

Kitsu sa for siden:

Skal prøves!


#5

sasiv sa for siden:

Ummmmm.
Sånne vil jeg lage. Men hvor får man tak i sukrinmelis?


#6

j88 sa for siden:

I helsekostbutikker.


#7

sasiv sa for siden:

Jippi.
Jeg fant sukrinmelis på Rema i dag. No blir det påskeegg på meg også.:)


#8

Efterår sa for siden:

Prøvede dem i går - HIMMELSK :D
Jeg havde ikke appelsen men en citron og dagen før havde jeg lavet nugatti så det blev lagt indeni - det føltes næten helt syndigt :D


#9

Lissi80 sa for siden:

Selger Rema 1000 det altså?? Trodde man bare fikk det i helsekost og på nett jeg...



#11

Julie sa for siden:

Det har jo blitt et stort marked for lavkarboprodukter nå (og dessuten er Sukrin også passende for diabetikere, og det markedet er jo også svært), så det kan godt tenkes at de begynner å ta inn slikt etterhvert! :ja:


#12

karbofrøken sa for siden:

Disse var en slager på hytta vår i påsken! Hadde heldigvis laget en diger porsjon og hadde nok til alle som ville smake. Mange "ikke-lavkarbere" som digget disse!

Jeg pyntet med havsalt på noen og ristede finhakkede mandler på noen. Supernam!

Tusen takk for fantastiske oppskrifter, Lisbeth!


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.