Ingredienser:
250 g malte mandler
125-150 g sukrinmelis
1 ts flytende søtning
1 eggehvite
1 1/2 ss presset appelsinsaft
revet skall av en halv appelsin
200 g mørk sjokolade
Fremgangsmåte:
Finmal mandlene (jeg brukte skoldede, men du kan også bruke dem med skall) og bland det sammen med sukrinmelis i en bolle.
Visp sammen flytende søtning, eggehvite, appelsinsaft og revet skall i en annen bolle. Ha så mye av det våte over i de tørre ingrediensene at du får en deig som minner om litt myk marsipan.
Form massen til ca 16 egg og la de deretter tørke i ca 30 minutter.
Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikroen. Avkjøl sjokoladen litt før du dypper eggene i den smeltede sjokoladen. Oppbevar eggene kjølig.
Ca næringsinnhold pr egg: Protein: 4 g 13% Karbo: 1,5 g - 5% Fett: 12 g - 82% Kcal: 144
Prøvede dem i går - HIMMELSK :D
Jeg havde ikke appelsen men en citron og dagen før havde jeg lavet nugatti så det blev lagt indeni - det føltes næten helt syndigt :D
Det har jo blitt et stort marked for lavkarboprodukter nå (og dessuten er Sukrin også passende for diabetikere, og det markedet er jo også svært), så det kan godt tenkes at de begynner å ta inn slikt etterhvert! :ja:
Disse var en slager på hytta vår i påsken! Hadde heldigvis laget en diger porsjon og hadde nok til alle som ville smake. Mange "ikke-lavkarbere" som digget disse!
Jeg pyntet med havsalt på noen og ristede finhakkede mandler på noen. Supernam!
Tusen takk for fantastiske oppskrifter, Lisbeth!
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.