< Tilbake til oversikten

Spinatwraps

#1

babydoll sa for siden:

Fant denne oppskriften på en blogg, og den så jo lavkarbovennlig ut. Har ikke prøvd selv.
Den er i tillegg raw, så det er lang tilberedingstid. Jeg antar at man kan steike dem på høyere varme om man ikke bryr seg om akkurat dét!

Til 3 wraps:
♦ 2 gode never spinat
♦ 3 dl bløtlagte mandler og solsikkekjerner
♦ 3 ss kverna og bløtlagte linfrø
♦ 1 dl vann
♦ Krydder etter eget ønske!

  • Kvern alle ingrediensene til du får en tykk, men flytende masse. Bruk minst mulig vann så reduserer du tørketiden.
  • Tørkes i ca 12 timer på 41 grader.
  • Husk å snu wrapsen så fort den "slipper" underlaget og la den tørke et par timer på den andre siden.
  • Wrapen skal være seig, bøyelig, men tørr nok til å rulles til en wrap.
  • Oppbevar evt. den andre i kjøleskapet og tørk den en times tid før den skal spises siden den blir fuktig igjen i kjøleskapet. Kan også fryses.

bilder her:
mjuuugly.blogg.no/1302290082_raw_spinatwrap.html


#2

TigerTove sa for siden:

Genialt :D forslag til annet enn spinat som kan brukes, er ikke så veldig begeistra for det..


#3

babydoll sa for siden:

Tja, grønnkål bør kanskje funke? Det er nok viktig at det er en grønnsak som ikke inneholder for mye vann i utgangspunktet!


#4

TigerTove sa for siden:

92g vann per 100g mener matvaretabellen at det er i spinat, da har man jo en del å velge i :) Både brokkoli og sellerirot ligger under, så det burde vel gå bra?


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.