Jeg har klart å smelle sammen et mesterverk av en sjokoladekake med bare 1,9 gram karbo per stykke! Hurra! Oppskriften er som følger, og gir en liten langpanne med gooood sjokoladekake :D
125 gram kokosmel
100 gram mandelmel
1 ss bakepulver
2 ss fiberhusk
80-120 gram smør
40 gram fløte
100 gram creme fraiche
200-250 gram melk
3 ss sterk kaffe
1 plate Cavalier ekstra mørk sukkerfri sjokolade
2 egg
Smak til med sukrin
Bland de to meltypene sammen med bakepulver og fiberhusk. Varm opp smør, fløte, creme fraiche og melk, og smelt sjokoladen i blandingen. Rør inn blandingen med melet, og tilsett eggene og kaffen. Smak til med sukrin.
Stekes midt i ovnen på ca. 200 grader. Jeg brukte en liten, firkantet ildfast form, men tror den også blir en fin og høy kake i rund form. Jeg fikk 16 store stykker ut av hele deigen, som gir 156 kcal og 1,9 gram karbo per stykke! (Totalt ca. 2500 kcal og 30 gram karbo i hele oppskriften).
Så hele kaka har ca 36 karber, tar du da 16 stk delt på antall karber så får du 2,25 karber pr stk. noe som er akseptabelt, men kutt ut melken og ha mer fløte eller erstatt med vann så blir det jo 10 karber mindre her og da inneholder et kakestk. kun 1,6 karber:D
Syntes vann virket så stusselig i en sjokoladekake, så da tok jeg heller melk;) kan jo prøve vann neste gang :) Det ble endel sukrin gitt, snakker nok mer om desiliter enn ss ihvertfall..vet ikke hvor mye jeg brukte tilsammen, smakte og helte oppi om hverandre:D Kaken ble ihvertfall SUPERGOD når den fikk stått litt til avkjøling, og tenkte overhodet ikke på at den var lavkarbo!
Det står 2.9 karber pr 100 gram både på boksen og på Tines hjemmeside.
Jeg vet det er flere som har oppdaget feil på diett.no, men hva de feilene går ut på vet jeg ikke.
For meg utgjør ikke den forskjellen noe særlig, men for dem som må finregne kan 1.3 karber mer pr 100 gram utgjøre endel.
Kaka skal jeg lage i dag siden poden ha bursdag!! :sikle:
Det står på selve pakkene i alle fall. Har kjøpt den noen ganger. Litt mere enn sukkerfritt er det nok, men tror ikke den er mere enn 4 kh i denne platen i alle fall.
Tror det ble ca. en halvtime på 200 grader i min ovn.. Tok den ut flere ganger for å sjekke, og det var litt vanskelig å bedømme når den var ferdig, men jeg stekte den jeg så bunnen var blitt helt "tørr" og ikke datt fra hverandre lenger..30-40 min tror jeg vi sier :)
Ang. Cavalier-sjokoladen står det bakpå at den har totalt 27,7 gram karbo, hvorav 22 gram er polyoler/sukkeralkoholer. Det gir 5,7 gram net carbs per 100 gram, både til deg som lurte på innholdet over her - og til deg som mente den hadde veldig mye.. Sukkerfritt sin kokesjokolade kjenner jeg ikke til, men da skal jeg prøve ut den også:)
Her står det. Men det utgjør ingenting for min del. Jeg tåler endel karber. Kaka var knallgod!
Det var dessuten ikke med tanke på kaka at jeg presiserte antall karber i creme fraiche, men for dem som tror at creme fraiche inneholder færre karber enn det den gjør.
Da har jeg testet ut denne oppskriften med en liten vri. Den første bunnen laget jeg som oppskriften her uten melk da, men kun fløte, 1 beger CF og litt mer kaffe, den gikk i søpla, så gjorde jeg en liten vri på den. Da ble den bedre, men ikke noe for min gane, selv om jeg laget supergode sjokoladekrem til å ha oppå. Så smaken er som baken..... delt:p er min konklusjon. Jeg stekte den 30 min. på 200 grader
Så dumt du ikke likte den da:( Tydeligvis smaken er som baken ja, for jeg har servert den til mange som ikke går på lavkarbo som også elsket den! Inkl. en kritisk samboer :D Kanskje den ble litt annerledes med endringene dine? Tips hvis du har noe igjen av den: jeg synes den blir ekstra god hvis du fryser den, også tar den opp etter noen dager og varmer den i mikroen før du spiser den..nam nam :p
Hvordan konsistens skal røra ha? Min ble steinhard/tørr, så det var vanskelig å røre inn søtning. Sikkert lurt å tilsette søtningen i smørblandingen først.
Kaka ble veldig kompakt og ikke særlig god syntes vi.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.