< Tilbake til oversikten

Haste-spørsmål om kruskakli

#1

Don Thomaso sa for siden:

Hei

Strax klar for baking av brød, men ift kruskakli har jeg til nå brukt REGAL sin, den har 9 gram karbo, herav 1 gram sukkerarter. Mens MØLLEREN sin har 18,5 gram karbo hvorav 1 gram sukkerarter.

Er det slik at dette telles som 1 gram karbo, eller er det henholdsvis 9 og 18,5 som er riktig å telle. Takk for svar :)


#2

Furine sa for siden:

Regal sin er visst feilmerka. Det finst ein tråd om det her inne ein stad. Skal vere det samme som Møllerens.


#3

lifejack sa for siden:

Du teller alle karbohydratene som er oppgitt, ikke bare sukkerartene. De andre karbohydratene er ofte stivelse, som også spaltes til sukker (glukose) i kroppen. I norske matvaretabeller er fiber allerede trukket fra karbohydratene, i motsetning til hva som er tilfelle f.eks. i USA.
Det eneste som kan trekkes fra i Norge er polyoler/sukkeralkoholer, men selv endel av disse (slik som xylitol og sorbitol), kan gi blodsukkerstigning.


#4

Lillemy71 sa for siden:

Stemmer det, jeg sendte en mail til Regal og fikk til svar at det er feilmerking. De fleste hvetekli (og speltkli) har ca 18-20 g kh per 10 g. Havrekli har en god del mer kh.


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.