Strax klar for baking av brød, men ift kruskakli har jeg til nå brukt REGAL sin, den har 9 gram karbo, herav 1 gram sukkerarter. Mens MØLLEREN sin har 18,5 gram karbo hvorav 1 gram sukkerarter.
Er det slik at dette telles som 1 gram karbo, eller er det henholdsvis 9 og 18,5 som er riktig å telle. Takk for svar :)
Du teller alle karbohydratene som er oppgitt, ikke bare sukkerartene. De andre karbohydratene er ofte stivelse, som også spaltes til sukker (glukose) i kroppen. I norske matvaretabeller er fiber allerede trukket fra karbohydratene, i motsetning til hva som er tilfelle f.eks. i USA.
Det eneste som kan trekkes fra i Norge er polyoler/sukkeralkoholer, men selv endel av disse (slik som xylitol og sorbitol), kan gi blodsukkerstigning.
Stemmer det, jeg sendte en mail til Regal og fikk til svar at det er feilmerking. De fleste hvetekli (og speltkli) har ca 18-20 g kh per 10 g. Havrekli har en god del mer kh.
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.