< Tilbake til oversikten

Røkelaks uten sukker - hvilke merker?

#1

Bravo sa for siden:

(Håper jeg legger dette spm i riktig underforum)

Jeg har nå gått en uke på lavkarbo og kost meg med røkelaks innimellom. Så leste jeg her inne om at mange typer røkelaks inneholder sukker, og gjett om min inneholdt det?:sint:
Så siden da har jeg holdt meg unna, og nå lurer jeg på om det er noen som har en safe type røkelaks jeg kan lete etter?

(skal se på innholdsdeklarasjonen selv også, selvfølgelig)


#2

Bravo sa for siden:

Da svarer jeg på mitt eget spm etter dagens handlerunde-
Overraskende mange typer inneholdt sukker, altså. Fy!
Men fant en røkt ørret fra Fiskemannen på Kiwi som bare inneholdt fisk og salt, og etter det så jeg vel en til i en annen butikk, husker ikke merket på akkurat den.
Fra nå av skal jeg kikke på varedeklarasjonen, greit å vite om.:)


#3

manebane sa for siden:

Jeg måtte springe i kjøleskapet og sjekke den laksen jeg kjøpte i dag. Var også helt uvitende om at den kunne inneholde sukker. Tilfeldigvis og heldigvis hadde jeg kjøpt Fiskemannen sin.. :)


#4

lucifine sa for siden:

Ohno.. Kjenner det på meg at fisken i kjøleskapet mitt ler av meg nå... Garantert sukker i den...


#5

lucifine sa for siden:

Faktisk ikke av det jeg kunen se... Er det mulig at coop sin billig laks er sukkerfri??


#6

Kitt sa for siden:

Er ikke Fiskemannen Kiwis lavpris- fiskematmerke også?
kanskje derfor de er billige, fordi de ikke sløser bort penger på å sukre fisken?;):D:p


#7

Supah sa for siden:

Haha, mye mulig! :lol:


#8

manebane sa for siden:

Crap!!
Det står karbohydrater: 0 g, samtidig som det står at en av ingrediensene er sukker!!
Da skjønner jeg lite :(


#9

Kitt sa for siden:

Det betyr rett og slett at det er mindre enn 1g sukker pr 100g vare. Da behøver de ikke oppgi karbene!:p

Det er nok ikke så mye sukker i røklaksen at det har noe som helst betydning om man ikke spiser kilo pr dag, men prinsipielt trenger man jo ikke sukre en fisk i disse høyteknologiske, sterile tider!


#10

sirib sa for siden:

irriterer meg grønn over at de må sukre mat!!? er det virkelig nødvendig? hvilken funksjon har dette? grillmat, fisk, røkelaks etc etc. Heldigvis har jeg funnet oppskrift her på forumet på en god krydderblanding(cajun) som jeg tar på grillkjøttet, så slipper jeg å kjøpe slike ferdig-krydrede(sukrede).


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.