< Tilbake til oversikten

Dronning Maud

#1

Notabella sa for siden:

3 egg
1-3 ss sukrinmelis
3 dl fløte
3 plater gelantin
100g mørk sukkerfri sjokolade (raspet)

Pisk egg og sukrinmeliset til eggedosis.

Pisk fløten til krem.

Bland eggedosis og krem.

Gelantinen bløtes opp i litt vann, før den løses opp i maks 0,5 dl kokende vann. Denne blandingen avkjøles og helles oppi eggedosis/krem blandingen sakte og i en tynn stråle mens man rører.

Så tømmer man halvparten (av blandingen) oppi en skål, så et godt lag med raspet sjokolade (ca halvparten), så resten av blandingen og tilslutt resten av sjokoladen på toppen

Avkjøles til den stivner [CENTER]

Jeg valgte å tilsette sitron i gelantinvannet, da jeg ikke liker dronning maud uten litt sitronsmak :p

Her er resultatet av dronning maud puddingen

mer oppskrifter på bloggen min
[/CENTER]


#2

Supah sa for siden:

Nam!

Har bare smakt dronning Maud en gang tidligere, høykarbo versjon. Det var veldig godt! Tror jeg skal prøve meg på den der en dag! :sikle:


#3

Livsglede sa for siden:

Nam,nam denne er god. Har laget lavkarbovarianten selv, men du så lurt med litt sitronsmask i:p Det skal testes:D


#4

monja sa for siden:

Oh, jeg elsker den desserten :sikle:
Tusen takk for oppskrift! Må prøve den i helga.


#5

Bee sa for siden:

Spennende! Jeg tror dette blir årets 17.mai-kos. :D

Takk for oppskrift!


#6

&lt;insert_scary_name_here&gt; sa for siden:

Mmmm, fast juledessert her det der. Lagde den sukkerfri året som var, ingen som merket noe! Kjempegodt med litt sterk kaffe og romdråper oppi! smatt...


#7

monja sa for siden:

Ååååh, denne var så utrolig god :sikle:
Jeg er forspist.....og denne desserten kommer til å bli en slager her i heimen.
Tusen takk for fantastisk oppskrift :klem:


#8

Notabella sa for siden:

Monja: så bra :D vår forsvant ganske fort så den falt virelig i smak ;)


#9

ekenna sa for siden:

Da må jeg bare få si at denne falt i smak hos hele slekten. Ingen kunne forstå at dette var lavkarbo! :rolleyes: Det er jo vanlig dronning maud, eller var det ikke det? :shifty:

Skulle ønske jeg hadde våget å ha mere sukrinmelis i bare, var litt forsiktig. Men sjokoladen gjorde opp for det da. :) Takk for god oppskrift. Anbefales!


#10

Nannah sa for siden:

Den orginale "Dronning Maud" skal ha en skvett Portvin/Sherry i seg :love:
Men det er jo bare fantasien som seg setter stopp for andre smaker:)


#11

monja sa for siden:

Har laget denne igjen i kveld, men byttet ut noe av sukrinmelisen med splenda. Da ble den ganske så bitter på ettersmaken så jeg hadde i frøene i en vanilljestang for å døyve det litt. Spent på hvordan smaken blir i morgen når den har "satt" seg litt.


#12

Mocca'en sa for siden:

Laget denne til påske, og gudda meg den var nyyydelig! :)


#13

Bøtt sa for siden:

Abonnerer...Denne her skal jeg prøve:)


#14

nellie sa for siden:

Hmmmmmm. :sikle:


#15

Yonah sa for siden:

Denne har jeg ikke sett før. Har aldri laget Dronning Mauds dessert heller, men det må jeg visst ser jeg, den ser himmelsk god ut.


#16

nellie sa for siden:

Ja, veldig!:) Har noen eggeplommer til overs, så skal teste.


#17

senka sa for siden:

Kan du skrive om den var god :confused::D Takk.


#18

nellie sa for siden:

Ytes, I can!:)


#19

Momse sa for siden:

Denne er kjempegod!!!
Laget den flere ganger med Tagatesse (eller med Splenda før).


#20

index sa for siden:

Jeg pleier å lage min med Natreen pulver, liker ikke Sukrinsmaken. Snadder? Javisst...


#21

Rin sa for siden:

Jeg satte sammen en sånn en nå, med noen justeringer - jeg la gelatinen i en espresso istedetfor bare varmt vann, søtet med litt vanilje-stevia i tillegg til sukrin, brukte ordentlig 85%-sjokolade istedet for sukkerfri - og rørte inn ca 150g philadelphia-ost sammen med eggedosisen, siden jeg hadde rester å bli kvitt. :cool: Må vel bli noe godt, til tross for oppskrift-avvik!


#22

Rin sa for siden:

...Og nå kan jeg også formidle at denne noe modifiserte utgaven i alle fall ble veldig god. :p


#23

Moogie sa for siden:

Namnam! Den må jeg prøve ut! Takk for oppskrifta!


#24

Cyan sa for siden:

Jeg kan melde om at den ble innmari god med espresso og en god dæsj single malt whisky :ja:


#25

nellie sa for siden:

Jeg lagde den med kokosmelk. God, men så klart ikke så god som den hadde vært med fløte.:)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.