< Tilbake til oversikten

Pakke med sukkererstatning

#1

Lovinda sa for siden:

Jeg kjøpte for en tid tilbake Atkins kokebok som inneholder mange fine oppskrifter. I dessertoppskriftene står det ofte at man skal ha i f.eks 3 pakker sukkererstatning. Hvor mye er en pakke sukkererstatning? Jeg bruker som regel Natreen eller evt. fruktose når jeg skal ha i søtstoff, men jeg aner ikke hvor mye man skal ha av dette i forhold til "en pakke" sukkererstatning.

Noen som vet?


#2

Aline sa for siden:

jeg tror en pakke en en ts...? tror jeg... ;)


#3

Lovinda sa for siden:

En teskje med hva? Natreen? Fruktose? Det er jo litt forskjell i søtningsgrad...


#4

Aline sa for siden:

en ts sukkererstatningsstrø skal tilsvare en ts sukker... så det blir en ts uansett. (ikke en ts dråper, da :p ;))


#5

Soelli sa for siden:

Sist jeg kjøpte søtstoff kom jeg over noen små pakker med Søtex. De inneholdt 15 gr. søtstoff som skulle tilsvare 1 kg. sukker. Dette søtstoffet var uten bismak, og tålte baking og steking. Som om ikke det var nok, så inneholdt det 0 karbohydrater !!! :smile:
Noen som kjenner til dette søtstoffet :confused:

Mvh Soelli


#6

HP sa for siden:

En pakke splenda skal søte som 2 teskjeer sukker (Atkins sverget til Splenda)

så om 1 ts Natreen søter som 1 ts sukker, så tilsvarer en pakke søtstoff i Atkinsoppskriftene 2 ts Natreen :snill:

Fruktose er ikke sukkererstatning. Det er sukker med lav GI det...


#7

Nille sa for siden:

Vet ikke om jeg forsto deg rett HP, men det korrekte er: 1 pakke Splenda = samme søtemengde som 2 ts Splenda granular = samme søtningskraft som 2 ts sukker = 2 ts natreen.

Slik jeg har forstått der er pakkene ikke "granular", dvs. de er ikke tilsatt det samme hjelpestoffet som granular-typen. Har selve tabellen hjemme (er på jobb nå), skal scanne den og legge den inn her !!


#8

HP sa for siden:

Splenda Granular selges ikke lengre, bare pakkene som selges nå (fra atkins.com) og en pakke søter som 2 ts sukker. Står på boksen det ;) Men for mine smaksløker så blir en pakke for søtt til det det meste... :)


#9

Nille sa for siden:

Jada, HP, en pakke søter som 2 ts sukker, det sier jeg også det.

Men hvis du tror det ikke selges granular lenger, så tar du dessverre feil. Splenda er et eget selskap og selges ikke bare hos Atkins !

Mange av oss HAR Splenda Granular. Den selges fremdeles i pakker og poser (se nedenfor) og er i salg i de fleste amerikanske supermarkeder + bl.a. i UK. Jeg har akkurat kjøpt en svær pakke granular via bror i USA (tilsvarende 5 lb sukker), og så kom det jammen en mindre pakke (boks tilsvarende 1 lb sukker) med niesene fra London (kjøpt forrige uke i butikken der). Så om www.Atkins.com ikke har det betyr det ikke at det ikke lages eller fås tak i ! :snill:

Alt dette er fra www.splenda.com - regner med at de er oppdatert.
SPLENDA® Packets, the individual portions in the yellow packets, are ideal for sweetening beverages and for sprinkling on cereal and fresh fruit, but you may find Splenda Granular more convenient when cooking and baking.

Each packet provides the sweetness of two teaspoons of sugar.

24 packets provide the sweetness of one cup of sugar

  • 50 Packet Carton
  • 100 Packet Carton
  • 200 Packet Carton
* Number of servings depends on package size

SPLENDA® Granular is great for cooking and baking.
It measures cup for cup like sugar.

It is also great for use in beverages, but you may find the packets more convenient for single-serve beverages.

  • 1 lb. Granular
  • 2 lb. Granular
  • 5 lb. Baker's Bag

[quote]
Splenda Conversion Chart

1 C = 16 T = 48 tsp = 24 packets
3/4 C = 12 T = 36 tsp = 18 packets
1/2 C = 8 T = 24 tsp = 12 packets
1/3 C = 5.3T = 16 tsp = 8 packets
1/4 C = 4T = 12 tsp = 6 packets
1/8 C = 2T = 6 tsp = 3 packets
1T = 3 tsp = 1.5 packet

[/QUOTE]


#10

Nille sa for siden:

Vi krangelr vel ikke HP ?? Vi er jo enige i at 1 pakke Splenda er "2 ts Natreen".

Mener bare det er viktig å vite at pakke og granular er to forskjellige ting. (Det er ikke så enkelt som at Splenda er Splenda liksom).

Om det står "1 tsp Splenda" er det det samme som "1 ts Natreen".
Står det "1 pakke" er det som du sier det samme som "2 ts Natreen".

:)


#11

Albertine sa for siden:

Smaker det godt? Hvordan er det å bruke i kaker osv.? Vurderer å bestille.


#12

Nille sa for siden:

Jeg bruker det i alt !

Syns det smaker akkurat som sukker jeg..... ikke "alene" altså, men i maten/kakene.
Syns det smaker litt mindre "kunstig" enn Natreen, men det er muligens innbildning ! :o

Om du får noen med deg til å smake, kan du ta vanntesten. Du blander 1 pakke splenda (evt. 2 ts Splenda Granular) i et glass ikke helt kaldt vann. Og i et annet glass blander du samme mengde vann med 2 ts sukker. Og smaker. Da får du en klar formening om smaksforskjellen/evt. bismak.
Du må jo finne noen som vil smake på sukker vann da !! :p


#13

Albertine sa for siden:

Ah, sukkervann! :sikle: :rolleyes:


#14

HP sa for siden:

Klar over den, men Atkins.com har discontinued splenda granular, som jeg spesifiserte i innlegget mitt. ;)

Sist jeg var innom splenda.com så jeg at de også hadde kommet med egen splenda til baking - hørt noe om den Nille? Funker det?


#15

Nille sa for siden:

Oki doki da, jeg misforsto deg jeg HP !! Da er vi jo enige da (som vanlig !) ;)
Ja den egne til baking gir mye bedre resultat - de jeg kjenner som har prøvd sier de ikke merker forskjell fra "gamle dager" da de bare brukte sukker. Kakene blir helt perfekte ... De hever seg slik som de skal, de "bruner" slik de skal... For de som i dag bruker fruktose er det jo et kjempeflott alternativ ! Det brenner ikke slik fruktose gjør.

MEN - og det måtte jo være et men da.....det er jo mye karber i forhold til granular og de andre søtningsmidlene. Halvparten av karbene i forhold til sukker riktignok.... men allikevel.

Så for Atkins'ere betyr det at det kan/bør brukes en skjelden gang om man skal BAKE noe som MÅ ha sukker - altså hvor granular eller Natreen ikke er bra nok. Det passer nok til livsvarig vedlikehold ... fase 4 - ikke tidligere.

Til ostekaker og "kalde" retter er Splenda Granular fremdeles den beste.

Lurer på om jeg skal bestille for å "prøve" .....:p


#16

Skorpia sa for siden:

Nå er jeg blitt litt klokere på Splenda,og er forresten snart tom for både granular og packets.
Og jeg håpa virkelig på at vi snart kunne få kjøpt stoffet her i Norge og jeg, for det er jo faktisk godkjent av EU for snart 1 år siden.

Noen som har hørt noe mer om det.
Det selges jo Atkins sjokolader som inneholder Splenda,så da burde det jaggu være på tide.;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.