< Tilbake til oversikten

Smak i sjokoladetrøfler?

#1

martita sa for siden:

Er det nokon som har tips til kva som kan vere godt å smakstilsette sjokolade med? Originaloppskriften hadde pepperkakekrydder, og eg har tenkt på chili, men pepperkakekrydder passe ikkje så godt i påska.


#2

TigerTove sa for siden:

Appelsinskall kanskje :)


#3

martita sa for siden:

Eg personleg like ikkje kombinasjonen av sjokolade og appelsin, men eg skal høyre med familien.
Kanskje ein god dose kanel kunne vore godt?


#4

christine76 sa for siden:

Peppermynte eller kaffe?


#5

martita sa for siden:

Kvifor i allverda tenkte eg ikkje på det sjølv? Elske begge dele! Tusen takk.


#6

TigerTove sa for siden:

Sitron, lime eller ingefær, evt i en kombinasjon synes jeg er kjempegodt..


#7

Furine sa for siden:

Earl grey funkar også. Eller lavendel. Muskat blir vel litt som peparkakekrydderet du snakka om. Mandel? Pistasj?


#8

Cyan sa for siden:

Hvilken oppskrift er dette? :snill:


#9

Klara sa for siden:

Jeg er veldig glad i kaffe i, som er nevnt over. Ellers kan det være godt med cognac etc i, men kanskje ikke så populært blandt barn :-)


#10

martita sa for siden:

Oppskrift fekk eg frå Lena Beatrice, her e den. Kjempegode.

Du trenger til ca 20 st:

  • 1 dl fløte
  • 50 gram sukrin melis (eller annen tilsvarende søtning)
  • 25 gram smør
  • 125 gram mørk sjokolade
  • 1 ts kanel
  • 0,5 ts kardemumme
  • 0,5 ts nelllik
  • 0,5 ts ingefær

Krydder: tørket og malt. Jeg brukte en ferdig krydderblanding som heter “pepparkakskrydda”, kjøpt i Sverige, men jeg vet ikke om den finnes i Norge, selv om Santa Maria har den i sortimentet.
Sukrin melis: opprinnelig oppskrift innehold 50 gram vanlig melis, jeg byttet likt med sukrin melis.
Sjokolade: mitt råd er å bruke en så mørk sjokolade som mulig, gjerne 86 % eller mer, kanskje kakaomasse uten søtning?. Jeg brukte 70 % sjokolade, og det ble veldig søtt. Men…smak og behag……
Fremgangsmåte: gi fløte og sukrin melis et oppkok. Ha i sjokolade og smør, rør til det smelter. Smak til med krydder.
La massen/røra bli så kald og stiv (i kjøleskap) at du klarer å trille små kuler (du blir klinete på hendene).
Dryss over kakaopulver.
La kulene stivne i kjøleskap.


#11

Cyan sa for siden:

Takk. Er på jakt etter noe søtt som man kan fryse ned i små biter og dette virker jo ypperlig :) Regner med disse kan fryses?


#12

martita sa for siden:

Eg har aldri prøvd å fryse dei, så eg e ikkje sikker. Men eg trur dei held ei stund i kjøleskap - sjølv om eg aldri har gitt dei sjansen...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.