jeg er ny i dette forumet, men jeg har tjuv lest en del av oppskriftene som er lagt ut her og har hatt kjempe nytte av dette. jeg begynte med lavkarbo for 3 uker siden. jeg bestilte ferdig mat men dette syntes jeg rett og slett smakte dritt. jeg har begynt nå og lage maten selv går ikke fult så fort ned lengre men det går nedover :) har nå gått fra 92,3 kg til 88,2 på bare 3 uker :) :) det var litt om meg, men så lurer jeg. hvor mange karbohydrater skal jeg ha pr dag? jeg ser mange av oppskriftene inneholder tomatpure og dette synes jeg er veldlig godt i maten men den minste kabo innholdet jeg finner i tomatpureen er 17 pr 100 g. er ikke det mye? og en annen ting også jeg kjøpte en rømmedresing på butikken med 6,8 pr 100 g er det også for mye? jeg er rimelig fersk i dette men synes dette bare er gøy så jeg setter veldig pris på svar og innspill fra dere som tydeligvis kan dette godt
Lavkarbo er opp til ca 150g karber om dagen, så når du skriver Egenkomponert i filosofiboksen, er det vanskelig å vite hvor mange karber du mener du bør ha!;)
Tenker du bør lese denne flotte nybegynner- tråden og så bestemme deg for en retning du vil følge!:)
takk skumleste litt på det nå, får nok mange svar det. tror jeg å være flinkere til og regne på dette med karbo innhold. off var mye greier og sette seg inn i. jeg har egentlig hatt den filosofien at alt med over 5-6 krbo pr 100 g er greit og spise, har jo funket til nå men da er det kanskje ikke rett. jeg skal prøve og få satt meg inn i dette :)
Hvis du synes det fungerer er det vel ingen vits i å endre på det :)?
Det er ingenting som er riktig eller galt for alle, man må finne det som passer for seg selv ;) Det er ikke alltid så lett, men hvis du er fornøyd sånn du spiser nå så fortsett med det, mens du leser litt mer, og plukker opp tips :) Men det er viktig å ikke endre for mye på en gang! Lykke til videre ;) Det trenger ikke alltid være så vanskelig som det kan se ut som ;)
takk for det, ja jeg tror jeg fortsetter som før så lenge det virker. jeg har hatt 2 sprekker på 3 uker flaut men sant men har alikevel gått ned. i dag har jeg spist en nydelig middag 1 1/2 kotelett, med stekt sjapingjong med grillkrydder og bakte tomater med ost duppet i rømme, jeg koser meg værre jeg hehe. men dette funker for meg og jeg kommer til og lese meg opp litt. men jeg har ikke fått noe svar på tomatpureen og dressingen. jeg finner ikke helt ut av det?
Rømmedressing er jo kjempe-enkelt å lage selv, og smaker MYE bedre, syns jeg da :)
En boks seter-rømme, et fedd hvitløk, smk til med salt og pepper. Man kan også ha oppi litt majones. Man kan jo selvsagt bruke de krydderiene man liker best. Nammenam...
Noen ganger bruker jeg bare det jeg har i kjøleskapet, så i dag ble det "kremfesh"-dressing.
Landlord sin tomatpure har 5,5 karb pr 100 gr vare den hermetiske, så den er absolutt lovlig:D Flere av landlord sine produkter som inneholder mindre karber enn tilsvarende varer:D
På vårt eksisterende produkt på glass er karbohydratverdien på 12 gram pga en høyere tomatkonsentrasjon enn våre øvrige tomatpureer.
Vi har byttet leverandør for 140 g nå, og vi har nylig deklarert varen på nytt. Karbohydratinnholdet på vårt nye produkt er på 20 g.
Med vennlig hilsen / Best regards
Jeanette Johnsen
Designkoordinator EMV
REMA 1000 Norge AS
Det er ikke så mye man bruker av gangen, så i likehet med hvitløk feks kan man tillate seg å bruke litt som "krydder" på en måte!
Omman teller karber, får man legge på en karb eller to om man har brukt tomatpure eller hvitløk.
Ang rømmedressing er det bedre å kjøpe rømme og mekke dressing selv. Da vet du hva som er i den også. De lurer jo til og med sukker inn i baconet!:eek:
:eek:Hæææææææææææææææææææ,:eek: jeg har da de hermetiske som jeg ennå kjøper og de står det oppgitt 5,5 g karb pr 100 gr vare og boksen inneholder 140 gram. Er disse gått ut? Jeg kjøpte på lørdag sist, må jeg hamstre?:D
tusen takk for svar :) skal iallefall prøve og lage en rømmedressing på egen hånd :) jeg i min " egen" komponerte diett prøver og holde med til matvarer som hele tiden er under 5-6 kaber pr 100 g. men denne tomarpureen må jeg gjøre noe med. skal ta meg en tur på rema i morgen. det jeg har gjort er at jeg har laget en kjøttdeig gryte med fløte, rømme tomatpuree og litt løk. denne er så fryktelig god som helge snaks og da lager jeg opp en stor porsjon som jeg spise av til både middag og kvelds, ungene får denne sausen til spagettien. der har jeg litt over et halvt glass med tomatpure oppi, dette blir kanskje litt mye så jeg får begrense meg litt der. men tusen takk for svar :)
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.