< Tilbake til oversikten

Det må da sitte i hodet?

#1

luxcat sa for siden:

I fire uker har jeg ikke smakt noe som minner om sukker, heller ikke kunstige søtningsstoffer. Men så, på fredag, kom det en mor innom klassen med en sjokoladekake, og jeg følte det for uhøflig å takke nei, så jeg tok en bit av den (det smakte forresten himmelsk :D). Og fredagskveld da jeg skulle sove, så verket det i ankler og knær...

Jeg har vært plaget med verk i leddene, spesielt anklene og knærne, men også håndledd og albuer de verste dagene. Jeg merker det ikke i våken tilstand (kan være litt stiv), men når jeg skal legge meg, så merker jeg det alt for godt. Poenget: Den verken har vært borte de siste tre ukene, men så plutselig tilbake på fredag. Kan en sensitivitet overfor sukker eller hvetemel vise seg så raskt? Det må da sitte i hodet, eller?

Og ikke nok med det! Hele gårsdagen maste min indre stemme om ett eller annet søtt. Frukt, syltetøy, det kinderegget som har ligget i en skuff siden jul, og jeg har vanligvis ikke noe søtbehov.


#2

Photobscura sa for siden:

Det sitter nok ikke bare i hodet. Karbohydrater er både betennelsesfremmende, samt at det gjør at kroppen hamstrer vann, noe som kan kjennes som verk i kroppen. Nå vet jeg ikke eksakt hvor mange gram sukker det var i den kakebiten, men sikkert nok til kroppen har samla vann, sånn at du blir stiv i leddene. Stå han ut, og det går over! :)


#3

ninagronn sa for siden:

Jeg reagerer på samme måte, og det er egentlig bra man får en akutt reaksjon, da vet man hva det er man reagerer på og kan unngå det.


#4

Shamu sa for siden:

Wow. Det var jammen en rask reaksjon. Og greit for en nybegynner på 5. dagen å lese.
Med andre ord bør man prøve å unngå sprekker.
Jeg har forsåvidt oppdaget at jeg har lite behov for søtt. Enten er det motivasjonen som snakker eller så virker det såpass fort.
Ved andre "kurer" hvor man kan ha en og annen sjokoladebit nå og 50 gram chips på lørrdagen, så går jeg og kurrer på søtbehovet hele uken.


#5

luxcat sa for siden:

Photo: Når du nå sier det, så hadde jeg mer vann enn vanlig (så det på anklene spesielt). Og har tidligere tenkt på om jeg kanskje reagerer på hvete, siden jeg har følt meg dårlig etter å ha spist for eksempel hveteboller. Det har heldigvis gått over igjen, både verken og søtbehovet, og det skal gå laaaang tid til neste gang! Men synes det var så merkelig at det kunne gå så raskt, men klart: Oppfatter kroppen det omtrent som en slags gift, så er det vel ikke merkelig likevel.


#6

luxcat sa for siden:

Shamu: Jeg har i grunnen aldri brydd meg om søtt, med unntak av dagene før mensen, men i går var det virkelig masete i hodet mitt :D


#7

Photobscura sa for siden:

Mange reagerer på hvete med dårlig fordøyelse, men det er dessverre ikke alle som kjenner til koblingen mellom hvete og sukker. Kroppen gjør ikke store forskjellen på hvete som blir til glukose og sukker, og det er en av de vanligstte reaksjonene på en sprekk, å samle vann! Ikke at det er en oppfordring til videre sprekker, men ingenting er direkte ødelagt, du vil kanskje oppleve stillstand en stund, men man rekker ikke å lagre fett på ett kakestykke, så så fort kroppen har kvittet seg med vannet og tømt glukogenlagrene så ting som regel på stell igjen på kort tid! :)


#8

luxcat sa for siden:

Photo: Takk for det :) Neida, var ikke redd for å ødelegge noe, og jeg bryr meg ikke noe særlig om de kiloene, de forsvinner om de forsvinner. Men jeg har, på mine gamle dager, begynt å bry meg om helsa. Redsel for å utvikle diabetes, har høyt kolesterol, og har de siste par årene følt meg sliten og energiløs. De fire ukene på lavkarbo har gjort underverker, så jeg akter da virkelig å bli der :)


#9

Photobscura sa for siden:

Så bra! :heia:


#10

Ashley sa for siden:

Jeg har alltid vært et lite sukkermonster, men ble aldri overvektig av den grunn. vi har hjemme spist dessert etter middagen hver dag. men jeg droppet det da jeg i ungdomstida ble mer opptatt av kostholdet mitt.

nå vurderer jeg å droppe alt sukkerfritt, det bare trigger søtbehovet mitt. tar heller et par biter mørk sjokolade 1 gang i uka. så demper jeg det konstante sjokobehovet jeg har hatt og som ikke forsvant etter 1 mnd på ketolyse engang. er nok sjokoman :p

men trener så mye at jeg unner meg litt 1 gang i uka. da unngår jeg å sprekke som mange gjør. og en viktig ting til. ville anbefalt å ha litt mer frukt og bær i kosten enn anbefalt. dette gjør at jeg ikke føler jeg må ha disse dumme "sukkerfrie" erstatningene. frukt er naturlig mat. mye bedre for kroppen enn sukkerfri mat. aspartam har aldri vært sunt.
tenk naturlig, også når det gjelder sukker. frukt, bær.....;)


#11

Photobscura sa for siden:

Dette er vel et råd som må vurderes med omhu. Jeg får så svimlende høyt blodsukker av frukt at jeg like godt kunne spist freia melkesjokolade. Frukt anser jeg som godteri, naturlig eller ei! ;) Særlig for oss insulinresistente kan fruktsukker være ekstra uheldig.
Bær derimot er stort sett finfint i passe mengder! :) Særlig etter sesong!


#12

AneAne sa for siden:

En annen ting jeg tenkte på ift dette er at det faktisk ikke er frekt å si nei takk til et kakestykke! De fleste har forståelse for at man ikke vil spise så mye sukker, selv om man ikke trenger å fortelle alt og alle om at man har lagt om livsstilen. Det er dumt å la seg tvinge til å spise ting man egentlig ikke vil bare pga høflighet! :)


#13

luxcat sa for siden:

Ashley: Jeg følger stort sett Linberg (kanskje litt lavere i karbo, 35-55 g), og spiser en del frukt. Ikke fordi je synes de er svimlende godt, men jeg innbiller meg at jeg får i meg en del vitaminer og mineraler naturlig. Og spiser også en hel del bær, noe jeg synes ER godt :)


#14

luxcat sa for siden:

AneAne: Jeg er i prinsippet enig, men det var litt spesielle omstendigheter her, så jeg satt med følelsen av at jeg ikke kunne si nei. Dumt jada, men jeg er belemret med høflighet inn til det plagsomme :(
Til kolleger etc sier jeg enkelt at jeg ikke spiser sjokolade osv., men ble tatt på sengen her. Neste gang det skjer skal jeg si at jeg er allergisk mot nesten alt ;)


#15

luxcat sa for siden:

Photo: Jeg har en mann som er diabetiker, og han tåler heller ikke frukt. En stakkarslig pære er nok til å sende blodsukkeret til vers.


#16

Photobscura sa for siden:

Jeg har insulinresistens, så jeg opplever jo sikkert noe relativt identisk. Insulinfølsomheten min er ikke særlig god. Nå går jeg på metformin, og tåler det nok en smule bedre, men jeg er ærlig talt ikke glad nok i frukt til at jeg gidder å gamble! :p


#17

AneAne sa for siden:

Kjempesmart! Den skal jeg bruke selv! ;)


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.