< Tilbake til oversikten

Trefiber i pølser for å redusere fettinnholdet...

#1

Nicpins sa for siden:

Borregaard Fabrikker i Sarpsborg og Manstad Kjøtt i Østfold har i snart to år hatt et utviklingsarbeid gående rundt bruk av trefiber i pølse. Man rapporterer at det gjør at fettinnholdet reduseres med 30 %. Hallelujah... :mad:

Trefiber i stedet for fett

Tenker på det sitatet som en her inne har i signaturen sin: "You think it's FOOD you're eating...?" :(


#2

langaard sa for siden:

Må være en TREKUK (nordnorsk utrykk) som har funnet på dette:p


#3

Nicpins sa for siden:

Riktig! :D Som utfløtta helgelænning så skjønna eg jo konseptet... Mange som ønsker seg mer wood i pølsa si, men er det ikke det vi får Viagrareklamer i e-posten til da? Ikke i MATEN, vel...? :p


#4

langaard sa for siden:

:lol:


#5

silje21 sa for siden:

neste blir vel at man må fore opp sine egne dyr for å vite hva som er i maten o.o


#6

Kanutten sa for siden:

:lol:


#7

Photobscura sa for siden:

Herregud, så latterlig. Men det vil da vel fortsatt ikke være lov til å spe ut farsemat (eller, haha, foredla mat, som de av en eller annen grunn velger å kalle det) med mer enn 6%?
Mulig det står i artikkelen, men jeg gad ikke å lese hele artikkelen. :_plystre:


#8

Kanutten sa for siden:

De lagde jo barkebrød før i tiden så det funker sikkert bra!


#9

Photobscura sa for siden:

Vel, problemet er vel at det er cellulose, altså kostfiber, og går rett gjennom kroppen. Det vil si null ernæringsmessige fordeler what so ever. Man kan like godt spise papp.


#10

Supera sa for siden:

Det er vel det samme om det er trefiber eller gress (cellulose, vårt vanligste kostfiber)? :geip: Fiber er oppskrytt... Best å holde seg borte fra det... Mer behagelig for mage og tarm. Gi meg heller en pølse med masse spekk i!


#11

scubadoo sa for siden:

Ja dette blir faktisk som å spise servietten du får med pølsa også for å øke metthetsfølelsen, eneste forskjell er at servietten er bakt inn i pølsa. kansje det var en sulten pølsemaker med lite penger som fant på denne kryssfinerpølsa:D


#12

Photobscura sa for siden:

Nei, sier du det? :p Jeg lurer seriøst på hvor mye penger f.eks Gilde sparer hvert år på å tyne maksgrensa for utspeeing av farseproduktene sine, altså.


#13

scubadoo sa for siden:

Huff ja, men selvfølgelig om man kan spare penger på å redusere kjøtt og flesk i pølsene og kansje øke prisen pga ett lettmerke, da blir det fine overskudd for Gilde og en del andre pølseprodusenter, feks i Tyskland er pølser sett på som ett herremåltid og består ofte kun av kjøtt,flesk og krydder men i Norge er det ofte nesten halvparten potetmel og melkepulver og nå også restprodukter fra treindustrien :eek:, hadde ikke tenkt så mye på dette før jeg sammenlignet innholdsfortegnelsen på Norske Bratwurst (tror det var Gilde) og en pakke Tyske Bratwurst som er bedre og passer utmerket til en pølseavhengig på lavkarbo:).


#14

Lillemy71 sa for siden:

Får man fliser i rævva av å spise disse pølsene :w00t:

Sorry, klarte ikke å dy meg. Synes de fleste sånne farseprodukter er ekle. Har bl.a. sett produksjonen hos Gilde og har selv vært med på produksjonen hos Prior (som det het den gang da) -urk :_ohmy:

Spiser bare pølser som kommer fra Idsøe jeg og det gjør jeg bare av og til. Hender også at jeg spiser sånen tapaspølser (salami) som jeg kjøper i Italia, men de smaker ihvertfall kjøtt.


#15

scubadoo sa for siden:

Litt off topic, men hvor selges Idsøe pølsene?


#16

Lillemy71 sa for siden:

Idsøe er den lokale slakteren her i Stavanger (og muligens norges beste), dessuten har andre velassorterte matvarebutikker (meny, ultra m.fl) her i distriktet noen av pølsene. Mulig du kan bestille pølser direkte fra Idøse dersom du bestiller stort nok, for de leverer over hele landet. De er dyre men verdt hver krone for de smaker kjøtt ikke høgg :D

Ellers kan du jo se i denne tråden om du finner noen utsalg. Kan jo evt bare søke i forumet her ellers kan du jo gå pådin lokale butikk å spør omde vil ta inn.


#17

scubadoo sa for siden:

Takker for svar, skal sjekke litt i butikkene, evt får jeg skaffe ett parti neste gang jeg vi besøker svigersene eller de kommer på besøk:)


#18

ruslepølsa sa for siden:

Nå er det sikkert ikke mange som spiser softis her, men det inneholder også cellulose.
Er flere matvarere som gjør det.
Hadde sommmerjobb på Borregard som truckførere nede på Cellulose lageret..
Mye klær innholder også cellulose.

Mvh
RP.


#19

Photobscura sa for siden:

Det er ikke uvanlig, nei. Men jeg spiser jo heldigvis ikke klær, da. Så at de inneholder cellulose har jo ikke så mye å si! Jeg synes i utgangspunktet det er kjempefint at det finnes bruksområder for resteprodukter, men jeg er da ingen bever heller! Pølser skal være av KJØTT!


#20

sigboh sa for siden:

tommel opp!:D


#21

marjusen sa for siden:

leser på wikipedia at vanillin (kunstig vaniljesmak) utvinnes av tømmer.

Bare ca 45% av tømmeret er cellulose, resten er hemicellulose og lignin. Dette kan utnyttes videre til en lang rekke ulike stoffer, som f.eks. vanillin.


#22

Supera sa for siden:

Idsøe :love:

Det er også en slakter på Klepp Stasjon som jeg fant noen pølser fra på mega'en her på Moi en gang. Det var også gode pølser med mye kjøtt. Har ikke sett dem siden da. Og Idsøe-pølsene har de heller ikke tatt inn i det siste. :(


#23

Sanney sa for siden:

(jeg har /hadde slekt på moi faktisk :p)

er overhodet ikke overrasket hva matvarebransjen gjør for å tjene penger lenger... går som regel etter pølser med høyest andel kjøtt i seg.

coop sine 3 pakninger med grillpølser har faktisk mye kjøtt, og har funnet en meny med pølser fra smedstuen gård, og de er faktisk ikke dyre.

engelske pølser er mye mer grovkvernet med store biter, de er heller ikke kokt på forhånd så de tar lenger tid å tilberede.. men de er gode. synd det ikke står innholdsfortegnelse og sånn på de, som er rart da britene er litt nazi på det.. hvertfall på jersey. men de har også et digert bondegårdutsalg med alt fra grønnsaker til kjøtt fra lokale bondegårder, går rundt som en unge i godtebutikken der :p


#24

langaard sa for siden:

Trur jammen jeg skal lage mine egne pølser heretter:)


#25

Photobscura sa for siden:

Jeg har kjøttkvern, men mangler pølsehorn. Har tenkt mye på å få somla meg til å skaffe ett, sånn at jeg kan lage meg pølser som jeg akkurat hva inneholder!


#26

Kanutten sa for siden:

Spiser sjelden pølser jeg... kanskje 5 pølser i løpet av et år. Bedre med ekte kjøtt. :sikle:


#27

Klara sa for siden:

Ææsj! Liker ikke hvordan de tøyser med maten!
For de som er interessert i dette anbefaler jeg boken "Den hemmelige kokken" av Mats-Eric Nilsson. Men de fleste her inne spiser jo ordentlig mat, og ikke skrap, heldigvis!

Ja, vanlijesukker er ganske ekkelt. Pappa fortalte meg da jeg var liten at det var laget av rottent tømmer. Jeg bruker sukker med vaniljestang oppi!

Jeg har også pølslagingmuligheter på kjøkkenmaskinen min, og én dag skal jeg skaffe meg pølsehorn til den! Til da spiser jeg Grøstadpølser, de smaker kjøtt.


#28

krokodillen sa for siden:

[LEFT]Ja. Spis trevirke. Sikkert sunt.

Eller, vent. Selg trevirke. La noen andre spise det, selvsagt.

Æsj, "power fiber"?

Gi meg mat.
[/LEFT]


#29

langaard sa for siden:

sånn mat får meg til og flise:D


#30

&lt;insert_scary_name_here&gt; sa for siden:

Blir nok ikke bedre fremover - de har visst klart å fremstille vanillin fra kumøkk, og det blir kanskje fremtiden... Urk...


Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.