Jeg ble inspirert til å lage squash lasagne i et ukeblad, og har laget den med min egen fantastisk gode kjøttsaus.. Anbefales!
[size=3][/size] Squash lasagne
Kjøttsaus:
1 kg kjøttdeig
en løk
3 fedd hvitløk
2 ss landlord tomatpure
2 bokser landlord hakka tomater
Litt vann
krydder: Salt, chili, pepper, paprika og hva du måtte like (gjerne litt buljong også)
[size=3][/size]
Ostesaus:
2-3 dl creme fresh som blandes sammen med
200-300 g god ost - jeg bruker tine sin ferdigrevne med 4 forskjellige oster..
[size=3][/size]
Stek kjøttdeig, ha i løk, og hvitløk og fres det blankt.. Ha så i tomatpuren og fres den litt før du har på hakka tomater..
Krydre... La sausen koke lenge.. Du må gjerne koke sausen uten kjøttdeig en god stund (det bruker jeg å gjøre) Da blir sausen perfekt.. En god time ar jeg den gjerne putre..
Ha så over masse kjærlighet og omtanke..
Skjær Squasjen i tynne skiver på langs..
Legg så lag i lag.. Kjøttsaus, Squasj og ostesaus.. Kjøttsaus, squasj og ostesaus
Inn i ovnen på 180-200 grader i ca 35-40 min.. Følg med på osten..
Jeg serverer den gjerne med rukkulasalat, rødløk og rømme..
Ostechips er også godt til..
Mitt tips - skjær squashen opp noen timer før - legg på bakepapir og strø salt over. La tørke. Tørk av vann noen ganger, så blir det heller ikke så salt. Da blir ikke lasagnen fullt så våt! ü
Den tomatsausen har jeg som basis til andre retter også :ja:
Ha i fløte eller rømme, så blir det en god saus til div grønnsaker og pasta for resten av familien :ja: Du trenger ikke å ha i rømme og fløte.. Men jeg liker en god skvett fløte i :ja:
Lavkarboforumet er i en flytteprosess, denne versjonen av Lavkarbo.no er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.